Har du hørt om Lifecare? Hvis ikke, så er det nok på tide

Er du til at investere i Novo Nordisk, så bør du se på Lifecare
De fleste investorer – særligt aktionærerne i Novo Nordisk – ved, at diabetes er en global og hastig voksende sygdom, der er en guldrandet forretning for selskaber som Novo og deres aktionærer. Cirka 1/3 af patienter med diabetes har behov for kontinuerligt at måle deres blodsukker og dette gøres typisk ved flere gange dagligt at tage en blodprøve fra fingeren. Men denne low-tech teknologi er hastigt ved at blive ændret til high-tech og kontinuerlig glukose monitorering (CGM) – og det er her Lifecare bliver interessant.

Fra low-tech til high-tech
Lifecare er et medtech selskab noteret på børsen i Oslo med tickeren LIFEA, som har udviklet en revolutionerende CGM miniature biosensor, Sencell. Sensoren, der har en størrelse med et riskorn, vil blive indført i håndleddet og herefter vil glukoseniveauet kunne aflæses af f.eks. et smart watch. Det er ”inject and forget”, som Lifecare udtrykker det, og et væsentligt fremskridt i forhold til blodprøvetagning og de øvrige CGM-produkter på markedet, der bl.a. har sensorer og monitorer klistret på huden.

Se hele Kapital Partners investeringscase på Lifecare samt kurstriggers og nyheder her.

Efter 160-180% kursfremgang – men de væsentligste kurstriggers først på vej nu
Lifecare har haft en bumpy road, hvor man har været nødsaget til bla. at opkøbe udviklingspartnere. Nu er man i gang med det første klinikse forsøg (i mennesker), med forsøgsresultat forventet i september/oktober i år. Det har løftet kursen i år med 170% til niveauet NOK 4,5- 5, der dog stadig er noget under kurstoppen i niveauet NOK 8,5-9,0.

Kursudvikling Lifecare AS vs. Kapital Partner’s Healthcare Index seneste år

Offentliggørelse af resultatet det kliniske studie inden for de næste 1-2 måneder samt resultaterne af de øvrige studier frem mod en markedslancering i 2024 er oplagte kurstriggere. Lanceringen skal ske gennem en partner. Sanofi har en option/right of first refusal på Sencell globalt inden for CGM, der skal eksekveres i forbindelse med resultaterne fra det første kliniske forsøg.

Revolutionerede nanoteknologi
I forhold til eksisterende CGM produkter er Lifecares Sencell revolutionere på flere og afgørende parametre, herunder bl.a.:

  • Meget lille sensor under huden
  • Sensor sender trådløst direkte til smart watch (uden modtager på huden)
  • Sensoren har derfor en meget lang levetid – principielt uendelig – mod 1 – 12 uger for eksisterende produkter)
  • Sensoren kan anvendes til mange andre biomarkører end glukose

Lifecare og eksempel på et af de mest avancerede, eksisterende CGM produkter

Et stort og voksende marked
I lighed med diabetes og markederne for produkter hertil, er markedet for CGM voksende. Salget i 2021vurderes til over USD 5 mia. og forventes at ramme USD 13 mia. i 2028. Lifecare anser sit target marked for at bestå af over 26 mio. diabetikere i højindkomstlandene.

Risici
Som for andre medtech selskaber er der en iboende risiko for, at produktet ikke virker efter hensigten, eller at udviklingen bliver forsinket, hvilket vil kunne få aktiekursen til at falde. Risiciene her er dog væsentlig lavere end hvad der er tilfældet inden for biotek. Dertil vil Lifecare skulle hente kapital, hvilket kan medføre udvanding af de eksisterende aktionærer – særligt hvis kapitaltilførslen foretages før positive resultater fra det kliniske forsøg, der ventes til september/oktober 2022.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Lifecares vej mod lancering samt godkendelse af "diabetessensoren" i 2023

Afspil video

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email