Hvorfor investere i Mdundo
Triggers:
- Fortsat høj vækst i antallet af månedlige aktive brugere (MAU)
- Målsætningen er 50 mio. MAU i 2025 – fra 5 mio. MAU ved børsnoteringen i august 2020. Ultimo 2023 havde selskabet 30,8 mio. MAU
- Bevis for at aftaler med teleselskaberne generer betalende abonnenter og omsætning
- Mdundo estimerede ved børsnoteringen at et mindre teleselskab vil kunne generere ca. 50.000 abonnenter og en årlig omsætning på ca. DKK 1 mio., mens et større teleselskab i et højindkomst land vil kunne generere op til 100.000 abonnenter og en årlig omsætning på op til DKK 8 mio.
- Yderligere kommercialisering af musikkatalog
- Generelt er investeringer i musikrettigheder på det afrikanske kontinent vokset kraftigt de seneste år. Pt. videredistribuerer Mdundo ikke musikkataloget til f.eks. andre tjenester på trods af rettigheder til dette, hvorfor dette kan udgøre et nyt forretningsområde.
- Opkøbstilbud fra andre aktører i sektoren
- I takt med Mdundos geografiske udbredelse (syd for Sahara), væksten i antallet af brugere (betalende som gratis brugere) samt størrelsen af lokale musikkataloger øges muligheden for opkøb af Mdundo fra f.eks. afrikansk baserede selskaber eller internationale musikstreamingtjenester i forbindelse med en konsolidering af markedet for musikstreaming i Afrika syd for Sahara.
Risici:
- Lavere end ventet omsætning
- For få aftaler med teleselskaber omkring Mdundo abonnementer til telekunderne
- Lavere end forventet salg af reklamer
- Udfordring for forretningskonceptet
- Aftaler med teleselskaberne giver ikke det forventede antal abonnenter/den forventede omsætning
- Fortsat stor ulovlig download af musik i Afrika syd for Sahara
- Dårligere musikkatalog
- Internationale pladeselskaber opsiger deres aftale med Mdundo om streaming af deres katalog
- De mest streamede afrikanske kunstnere kan ikke tilknyttes Mdundo eller flytter til andre tjenester
Forretningsmodel
Mdundos forretningsmodel består af indtægter fra reklamer og sekundært fra betalinger fra abonnementer, som opkræves via teleselskaber. Modellen er således lig f.eks. Spotify og asiatiske streamingtjenesters forretningsmodel, hvor brugeren enten er reklamefinansieret via audio-reklamer eller betaler et løbende abonnement. Væsentlige faktorer for Mdundos investeringscase er derfor antallet af brugere, salg af reklamer samt betalende abonnenter (primært via aftaler med teleselskaber). Omsætningen var i 2020/21 DKK 2,3 mio., der steg til DKK 7,2 mio. i 2021/22 og til 12,6 MDKK i 2022/2023, herunder fra årlige annonceaftaler. For 2023/2024 forventer selskabet en omsætning på 14-17 MDKK og en EBITDA på -6,5 til -7,5 MDKK.
Fra ultimo 2022 til ultimo 2023 steg antallet af månedlige aktive brugere (MAU) på Mdundos platform fra 23,4 mio. til 30,8 mio. svarende til en vækst på 32%. Selskabet har en målsætning om mere end 50 mio. brugere i 2025.
En basal del af investeringscasen er, hvor mange teleabonnenter, der bliver betalende brugere af Mdundo samt antallet af aftaler med teleselskaber. Mdundo har indgået aftaler med teleselskaberne: Vodacom Tanzania, Airtel Nigeria samt MTN i Nigeria, Ghana og Sydafrika, der tilsammen har over 185 mio. abonnenter. Partnerskaberne gør det muligt for teleudbyderens kunder til at abonnere på Mdundo-musikpakker. Mdundo forventer at abonnementsbaseret indtægter fra disse aftaler vil udgøre 40% af den samlede omsætning inden for få år.
Mdundo har indgået aftaler direkte med mere end 140.000 afrikanske kunstnere, hvilket er en konkurrencemæssig fordel, da 80% af den musik, der lyttes til i Afrika, er afrikansk musik. Dertil reducerer det omkostningerne, da royaltybetalingerne sker direkte til musikerne i stedet for betaling af royalties til f.eks. internationale pladeselskaber.
Oversigt over udviklingen af månedlige aktive brugere på Mdundos platform

Del indlægget på sociale media eller på email.