Børsnotering

Forside» Corporate Finance» Børsnotering   

Vi hjælper selskaber med at blive børsnoteret i Danmark og Sverige. Vores primære fokus er børsnotering på de ikke-regulerede vækstbørser, Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og Nordic Growth Market SME Nordic, men vi hjælper også selskaber med notering på Nasdaq main market. Vi assisterer både med direkte børsnoteringer og ved reverse mergers (børsnotering via overtagelse af eksisterende børsnoteret virksomhed), og hjælper både nordiske og ikke-nordiske selskaber.

De børsnoteringer, vi typisk gennemfører på vækstbørser, har et udbud på minimum DKK 25 mio. og op til ca. DKK 250 mio.

Vi assisterer selskaber i hele processen fra og med børsparathed, børsnotering og til efter børsnoteringen. Med vores fokus på small og micap selskaber, der typisk ikke har erfaring med børsnotering, eller som ikke har en organisation, der kan håndtere de yderligere opgaver, som en børsnotering kræver, tilbyder vi en “one point of contact” proces, hvor vi aflaster selskabets ledelse og organisation mest muligt.

Med one point of contact er vi selskabets primære kontakt, hvorved selskabets ledelse aflastes i forhold til de øvrige aktører og rådgivere i forbindelse med børsnoteringsprocessen. Disse øvrige aktører m.v. består af: børsen, evt. Finanstilsynet/FSA, aktieudstedende institut, bankforbindelse, advokat, revisor, markedsførings- og kommunikationsbureauer/agenter samt salgsagent.

Børsparathed sikrer, at selskabet opfylder kravene fra børsen, myndighederne samt investorerne. Paratheden omfatter således konkrete regulatoriske krav og opfyldelse af de forhold i virksomheden, der er nødvendige for både en succesfuld børsnotering og kapitaltilførsel, som en succesfuld tilstedeværelse på børsen. Med vores indsigt i alle facetterne af børsnoteringer på både regulerede og ikke-regulerede markeder, sikrer vi, at selskabet er parat.

I forbindelse med børsnoteringen udfører vi bl.a. følgende opgaver:

  • Prospekt eller virksomhedsbeskrivelse/investment memorandum
  • Pris- og værdiansættelse
  • Størrelse og struktur af udbud
  • Due diligence
  • Investorkontakt og investor road show
  • Forhåndstegning samt evt. IPO/udbuds garanti og prisstabilisering
  • IR og markedsføring af IPO/udbud
  • Allokering af aktier/units
  • Projektledelse og kontakt/samarbejde med alle øvrige aktører, organisationer og myndigheder

Nogle selskaber har behov for kapital forud for børsnoteringen – en pre-IPO finansiering. Se under KAPITALFREMSKAFFELSE for nærmere herom.

Et af kravene for at blive og forblive børsnoteret på henholdsvis Nasdaq First North og Nordic Growth Market MTF er at selskabet har en særlig rådgiver tilknyttet. Se nærmere herom under: CERTIFIED ADVISER OG MENTOR

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email