Positiv drift, ny kapital og forlængelse af studie: Lifecares Q3+

I Q3 opnåede Lifecare positiv drift drevet af den tyske laboratorievirksomhed, og i Q4 medførte en succesfuld kapitalrejsning at der er kapital til rejsen mod lancering af glukosesensoren (til diabetespatienter) og til det igangværende og forlængede studie i mennesker. Investeringscasen er derfor intakt med kurstriggers i vente fra primo 2023.

Lifecare: Ticker: LIFE | Kurs: NOK 2,13 | Market Cap.: NOK 252 mio. | YTD kursudvikling: 25%

Lifecare er et Medtech selskab, der udvikler en smart og revolutionerende, biosensor, der indført i f.eks. håndleddet kontinuerligt monitorerer glukoseniveauet (sukker) i blodet og viser det via f.eks. et smart watch. Dette har de mere end 500 millioner patienter med diabetes stort behov for, men p.t. er blodprøvetagning flere gange dagligt den mest anvendte metode. Lifecares sensor kan også anvendes til detektering af andre biomakører, men p.t. er selskabets fokus diabetes og at lancere Sencell Glucose i 2024.

Læs mere: Læs hele investeringscasen for Lifecare og bliv klogere på kommende kurstriggers

I Q3 opnåede Lifecare om omsætning på NOK 6,7 mio. et lille plus på bundlinjen på trods af at selskabets nano glukosesensor til kontinuerlig monitorering af diabetespatienters blodsukker fortsat er ved at blive testet. Omsætning og overskuddet skyldes da også Lifecares to opkøbte, tyske selskaber, henholdsvis Lifecare NanoBioScience og Lifecare Laboratories, som sælger ydelser til andre virksomheder. (Selskaberne blev overtaget i 2021 for at sikre udvikling og produktion af nano-biosensoren)

NOK mio.9M ’22Q3 ’22H1 ’22
Lifecare Group   
Omsætning15,46,78,7
Resultat før skat-6,80,1-6,9
    
Lifecare Laboratory  
Omsætning14,0  
Resultat før skat3,5  
    
Lifecare NanoBioSensors   
Omsætning1,5  
Resultat før skat-1,3  

Kurstriggeren lader vente på sig lidt endnu

Den væsentligste kurstrigger på den helt korte bane er resultaterne af det igangværende kliniske, pilotstudie af glukosensoren (LFC-SEN-001). Resultaterne var forventet offentliggjort til oktober, men her kom alene tidlige resultater (early readouts), som dog var så positive, at de dannede grundlag for en kapitaltilførsel på NOK 45 mio. og en forlængelse af studiet. Offentliggørelse af resultaterne for pilotstudiet ventes nu i Q1 2023. Herefter følger endnu to kliniske studier (i mennesker) der ventes igangsat i 2023.

Kapital – ikke en kortsigtet risiko

Efter kapitaltilførslen ultimo oktober har Lifecare p.t. over NOK 50 i kontantbeholdning. Der er derfor ikke risiko for at selskabet, som mange andre biotek- og medicoselskaber, på den korte bane skal til kapitalmarkedet og hente yderligere kapital. Der er dermed ikke nogen finansiel risiko i selskabet p.t.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Lifecares vej mod lancering samt godkendelse af "diabetessensoren" i 2023

Afspil video

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email