SVB sendte de nordiske aktier ned, men tre selskaber har gang i kursraketten. Større indsigt i dansk biotek.

Det blev en hård uge for både de nordiske vækstbørser og de større aktieindeks – godt hjulpet af SVB-krakket, der har send chokbølger gennem venturebranchen. Et norsk softwareselskab med fokus på sundhedspleje havde dog alligevel en kursstigning på 100% og to andres aktier var oppe i samme niveau. Danske Nexcom i ny, positiv rolle.

Vi har øget dækningen med alle danske børsnoterede biotekselskaber – en sektor med stort gevinstpotentiale: Saniona i spektakulært – fedme – comeback.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) gennemgik en hård uge med et fald 2,6% i sidste uge, hvilket dog var et mindre fald en Venture-indekset som i særlig grad blev ramt af SVB-krakket, og som formentlig vil falde yderligere i denne uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 92,43. Det danske C25-indeks faldt samt det svenske S30-indeks faldt begge 2,7%. KPNGX-indekset fik en god start på 2023, men indekset er nu faldet et stykke tilbage igen og er ca. i niveauet fra november 2022.

Læs mere: Innovativ strålebehandling vinder frem – dansk selskab er langt fremme

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var 27% til 36% på tværs af Kapital Partners indeks. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 276 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 18 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 80 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast. Det har med andre ord været en uge, hvor langt størstedelen af aktier har været under pres.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Patientsky Group AS (110%) (Nordnet) udvikler e-sundhedsløsninger til det globale sundhedsvæsen. Koncernens vigtigste produkter er PatientSky 360-platformen, elektroniske patientjournalsystemer og medicinmoduler. PatientSky 360-platformen er kernen i koncernens forretning og er en platform, der indeholder alle de nødvendige byggesten til interne og partnerudviklede moduler med software til sundhedspleje. Kursstigningen sker efter, at selskabet i sidste uge indgik en aftale om salg af deres SaaS og app forretning til EG Norge for 850-900 MNOK. Selskabet forventer at bruge 225 MNOK af pengene på tilbagebetaling af et lån, hvorefter de forventer at have 650-700 MNOK i kassen. Til sammenligning har selskabet en markedsværdi på 471 MNOK samt en enterprise value inklusiv gæld på 635 MNOK. Der er derfor mulighed for yderligere kursfremgang.

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (87%) (Nordnet) har udviklet en teknologisk platform, som anvendes til at udvikle eksisterende lægemidler. Teknologien er baseret på såkaldt PEGylering, en teknik, der forbinder vandopløselige polymerer med lægemidlerne og anvendes til at forbedre forskellige egenskaber i biofarmaka med hensyn til stabilitet og modstandsdygtighed.

Grangesberg Exploration Holdings AB (69%) (Nordnet) er en koncern, der har til hensigt at være en del af den europæiske metalforsyning gennem udvikling af mineralprojekter til udvinding af primært jernmalmprodukter, kritiske mineraler som f.eks. fosforholdig apatit og andre mineraler med fokus på sjældne jordarters metaller (REE).

Læs mere: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger som også kan gavne investorer

Kursudviklingen for Patient Sky Group AS, QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB og Grangesberg Exploration Holdings AB det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,8% i sidste uge. KPFNDK-indekset står nu i kurs 88,01 og har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. KPFNDK har fået en god start på 2023.

Læs også: Den store vækst fortsætter for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Nexcom A/S blev ugens vinder efter en stigning på 20%. Stigningen kan skyldes, at Nexcom er det eneste danske selskab med aktiviteter inden for AI, som der er stor fokus på balndt investorerne. Enalyzer A/S fulgte tæt efter med en stigning på 17%. I sidste uge blev Hydract A/S derimod ugens svageste performende aktie blandt de danske First North aktier med et fald på 32%, og selskabet er dermed også blevet den dårligst performende danske First North aktie i 2023. Faldet sker efter udmelding om behov for yderligere kapital og muligt salg af selskabet. Scape Technologies A/S er kommet bedst afsted i pr med en stigning på 170%. Selskaberne på First North er i gennemsnit steget 13,6% år-til-dato, hvilket må siges at være en relativ god start.

Læs mere om ugens bedst performende aktie på First North: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 3,8% i sidste uge, og står nu i kurs 78,35. Indekset har underperformet ift. vækstbørserne (KPNGX) samt C25- og S30-indekset. Førnævnte Patientsky Group AS (110%) og QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (87%) udgjorde top 3 tilsammen med Asarina Pharma AB (62%), mens Exres2ion Biotech Holding AB (-40%) klarede sig værst med et fald på 40%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Patientsky Group AS (110%) (Nordnet) udvikler e-sundhedsløsninger til det globale sundhedsvæsen. Koncernens vigtigste produkter er PatientSky 360-platformen, elektroniske patientjournalsystemer og medicinmoduler. PatientSky 360-platformen er kernen i koncernens forretning og er en platform, der indeholder alle de nødvendige byggesten til interne og partnerudviklede moduler med skalerbar sundhedsplejesoftware. Stigningen sker efter, at selskabet i sidste uge indgik en aftale om salg af deres SaaS og app forretning til EG Norge for 850-900 MNOK. Selskabet forventer at bruge 225 MNOK af pengene på tilbagebetaling af et lån, hvorefter de forventer at have 650-700 MNOK i kassen. Til sammenligning har selskabet en markedsværdi på 471 MNOK samt en enterprise value inklusiv gæld på 635 MNOK.

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (87%) (Nordnet) har udviklet en teknologisk platform, som anvendes til at udvikle eksisterende lægemidler. Teknologien er baseret på såkaldt PEGylering, en teknik, der forbinder vandopløselige polymerer med lægemidlerne og anvendes til at forbedre forskellige egenskaber i biofarmaka med hensyn til stabilitet og modstandsdygtighed.

Asarina Pharma AB (77%) (Nordnet) er en svensk medicinalvirksomhed, der fokuserer på lægemidler til kvinders sundhed. Virksomhedens vigtigste produkt, som er under udvikling, er Sepranolone. Sepranolone er indiceret til behandling af PMDD, den mest alvorlige form for præmenstruel stress (PMS).

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for Patientsky Group AS, QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB og Asarina Pharma AB det seneste år

Udviklingen for dansk biotek

Aktiekursen for Saniona AB har de senere år været under pres, hvor større projekter bl.a. er blevet sat på pause. I år har aktien lavet et mindre comeback med en stigning på 144%. Stigningen sker efter, de mexicanske tilsynsmyndigheds udvalg for nye molekyler har afgivet en positiv tilkendegivelse af Sanionas lægemiddelkandidat Tesofensine til behandling af fedme. Det baner vejen for en godkendelse, hvor Saniona er berettiget til at modtage royalties på salget i Mexico fra deres partner Medix. Der er dog langt til fordums styrke, hvor aktien tidligere har stået i kurs 53, mens den i skrivende stund står i kurs 7,46. Den seneste uge leverede Scandion Oncology og Forward Pharma A/S også pæne stigninger på 13-14%, mens Expres2ion Biotech Holding AB har performet værst med -40% den seneste uge

Oversigten viser danske biotekselskaber i både ind- og udland.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email