Ned, men mest op for dansk cannabis MedTech selskab

CS Medica Investering

CS Medica, der er et dansk MedTech/biotekselskab inden for cannabis/CBD, opnåede ikke vækst i Q1 22/23 pga. tomme lagre, men forventer på basis af ordreindtaget, at omsætningsvæksten vil nå 120-130% i år. Med tilstrækkelig finansiering vil selskabet fortsat kunne ride med på den globale cannabis/CBD forbrugertrend og styrke sin first mover advantage. Investeringscasen er derfor intakt.

CS Medica: Ticker: CSMED | Kurs: 3,5 DKK | Market Cap. 33 MDKK | YTD kursudvikling: -65%

CS Medica er et dansk MedTech/biotekselskab der forsker i og sælger produkter med det ikke-euforiserende cannabis indholdsstof CBD. Produkterne er p.t. rettet imod stress- og smertelindring samt autoimmune lidelser som psoriasis og gigt. Produkterne er registrerede i henhold til det europæiske MDD-direktiv, hvilket er unikt.

Se hele investeringscasen på CS Medica her.

Ramt af tomme lagre – ordrer for DKK 1,1 mio. i Q1 22/23
I første kvartal 22/23 faldt omsætningen fra tDKK 127 til tDKK 70 pga. tømte lagre var ved indgangen til Q1. Til gengæld var ordreindtaget i kvartalet på DKK 1,1 mio. som primært vil blive leveret i Q2 22/22 (januar – marts 2023). Nettoresultatet blev i kvartalet derfor også mindre end året før med et negativt resultat på DKK 3,5 mio. mod DKK -2,4 mio. i Q1 21/22. Tilbagegangen i salget har dog ikke medført, at CS Medica forventer tilbagegang for hele året. Tværtimod forventes der fortsat høj vækst.

Vækst på 120-130% i år
I 2021/22 var omsætningen på DKK 10,6 mio. og for 2022/23 forventer CS Medica en omsætningsvækst på 120-130% svarende til niveauet DKK 24 mio. I givet fald er det en fortsættelse af omsætningsvæksten sidste år på 233%. Salgsvæksten i år forventes særligt at komme fra hudprodukter til psoriasis og sår samt smertebehandling til gigtpatienter.

Negativt cash flow
Den høje vækst, investering i R&D, markedsføring, MDR registrering samt pengebinding i produktion og salg, medfører, at CS Medica også i år forventer et negativt cash flow. Det negative cash flow er finansieret delvist fra optagelse af et lån på DKK 3,5 mio. samt fakturabelåning, hvilket sikrer selskabets drift, men ikke væksten. Selskabet har derfor behov for yderligere kapital i form af lån og/eller egenkapital i år.

Unik markedsposition og pipeline
Som et MedTech/biotekselskab med forskning og produkter rettet imod OTC-markedet/detailsalg samt med produkter, der er registreret under det europæiske MDD direktiv, står CS Medica i en unik markedsposition, foruden at være det eneste af den type selskab på børserne. Senere i år er det planlagt at lancere produkter til husdyr (hunde og heste) samt såkaldte cosmeceuticals. Medicinske produkter er også i pipelinen, som derved spænder bredt og giver basis for væsentlig vækst.

Opkøbskandidat?
CS Medicas markedsværdi er faldet væsentligt i forbindelse med bl.a. droppet joint venture med og investeringer fra kinesiske partnere. Med en markedsværdi på DKK 33 mio., og en koncentration af ejerskabet, er det en mulighed, at der kommer et opkøbstilbud på selskabet – en situation mange andre børsnoterede selskaber er i. Med sin forskningsmæssige basis, MDD og potentiel MDR registrerede produkter, samt salg på flere udenlandske markeder, ser vi et bredt og internationalt købefelt.

Kursudviklingen for CS Medica A/S vs. KPNGX det seneste år

KPNGX-indekset omfatter samtlige vækstbørser i Norden som f.eks. First North Danmark.

Disclaimer

CS MEDICA Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

CS Medica Investeringscase

Seneste om CS Medica

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email