Selskab med sikkerhedsløsninger mod identitetstyveri brager frem

I sidste uge gik det godt på tværs af de nordiske vækstbørser. Der var som altid aktier, der havde massiv medvind, mens andre oplevede store nedture. Bemærkelsesværdigt er det dog, at to svenske selskaber begge steg mere end 200% efter de rejste kapital fra sine aktionærer.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 1,7% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 94,89. Det danske C25-indeks steg til sammenligning 1,3%, mens det svenske S30-indeks steg 2,1%. KPNGX-indekset har fået en god start på 2023 og er fortsat ca. på niveauet fra september 2022, men er stadig langt efter de større aktieindeks det seneste år.

Læs mere: Innovativ strålebehandling vinder frem – dansk selskab er langt fremme

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var omtrent halvdelen for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 440 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 23 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 147 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast. En interessant detalje er, at positivprocenten sjældent overstiger 50%, selvom de forskellige aktieindeks stiger. Det vidner om, at det som regel er et fåtal af aktier, der hiver indeksene op, hvilket giver mulighed for stock-picking.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Både Clinical Laserthermia Systems AB og Eyeonid Group AB steg over 200% efter de rejste kapital fra sine aktionærer. Ofte opstår der store fald, når selskaber rejser kapital, men i disse tilfælde skete det modsatte.

Clinical Laserthermia Systems AB (259%) (Nordnet) har en vision om at udvikle og effektivisere behandlingen af solide kræfttumorer, hvor virksomheden sælger sterile patientsæt. Produkterne anvendes til forskellige kræftbehandlinger såsom malignt melanom samt kræft i lunger, lever og bugspytkirtel. I sidste uge fik selskabet tilført 12,8 MSEK i forbindelse med en fortegningsemission.

Eyeonid Group AB (210%) (Nordnet) udvikler sikkerhedsløsninger til bekæmpelse af identitetstyveri og forfalskning. Virksomhedens kunder vælger via en platform, hvilke oplysninger de ønsker at sikre, hvilket indebærer alt fra kreditkortnumre, e-mailadresser til ID-dokumentation. Eyeonid søger derefter gennem mængder af data og oplysninger for at opdage eventuelle afvigelser. Efterfølgende leveres en advarsel og en anbefaling til kunden om at gennemgå oplysningerne og om nødvendigt træffe foranstaltninger. Selskabet gennemførte en emission i sidste uge, hvor de tilføres 7,3 MSEK. På trods af den seneste uges store stigning er aktien faldet 56% det seneste år og 93% de seneste 3 år.

Linkfire A/S (99%) (Nordnet) Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af SaaS-løsninger. Softwaren bruges hovedsageligt som platform til markedsføring af musik og underholdning. Kunderne består primært af kreatører, der gerne vil nå ud med deres musik. Udover hovedforretningen tilbydes også forskellige værdiskabende tjenester. Operationer findes på globalt plan med hovedkontor i Danmark.

Læs mere: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger som også kan gavne investorer

Kursudviklingen for Clinical Laserthermia Systems AB, Eyeonid Group AB og Linkfire A/S det seneste år

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 0,3% i sidste uge. KPFNDK-indekset står nu i kurs 89,60 og har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. KPFNDK har fået en god start på 2023.

Læs også: Den store vækst fortsætter for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Samesystem A/S blev ugens vinder efter en stigning på 25%. NORD.investments A/S, som lå i bunden i forrige uge, fulgte tæt efter med en stigning på 24%. I sidste uge blev Happy Helper A/S derimod ugens dårligst performende aktie blandt de danske First North aktier med et fald på 17%. Happy Helper A/S har haft en turbulent tid, siden de blev børsnoteret tilbage i 2018. Aktiekursen står i dag i kurs 0,298 DKK sammenlignet med en tegningskurs i forbindelse med børsnoteringen på 16 DKK. SPENN Technology A/S er fortsat den værst performende First North aktie i 2023, mens Scape Technologies A/S er kommet bedst afsted med en stigning på 246%. Selskaberne på First North er i gennemsnit steget 18% år-til-dato, hvilket må siges at være en rigtig godt start.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) steg 2,2% i sidste uge, og står nu i kurs 81,45. Førnævnte Clinical Laserthermia Systems AB (259%) udgjorde top 3 tilsammen med Saniona AB (91%) og Acarix AB (77%). BibbInstruments AB klarede sig værst med et fald på 28%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Clinical Laserthermia Systems AB (259%) (Nordnet) er en virksomhed, der er aktiv inden for medicinsk teknologi. Virksomhedens vision er at udvikle og effektivisere behandlingen af solide kræfttumorer, hvor virksomheden sælger sterile patientsæt. Produkterne anvendes til forskellige kræftbehandlinger såsom malignt melanom samt kræft i lunger, lever og bugspytkirtel. I sidste uge fik selskabet tilført 12,8 MSEK i forbindelse med en fortegningsemission.

Saniona AB (91%) (Nordnet) udvikler og forsker i farmaceutiske produkter imod nervesygdomme og autoimmune sygdomme. Virksomheden har en omfattende portefølje af lægemidler under udvikling i klinisk og pre-kliniske stadier. Derudover samarbejder de også med andre forskningsbaserede virksomheder om udvikling af nye produkter. Stigningen sker efter, de mexicanske tilsynsmyndigheds tekniske udvalg for nye molekyler har afgivet en positiv tilkendegivelse af Sanionas lægemiddelkandidat tesofensine til behandling af fedme. Det baner vejen for en godkendelse, hvor Saniona er berettiget til at modtage royalties på salget i Mexico fra deres partner Medix.

Acarix AB (77%) (Nordnet) er en virksomhed inden for diagnostik. Virksomheden har udviklet en teknologi, der gør det muligt at identificere koronar hjertesygdom. Virksomhedens produkt er en ikke-invasiv test, der sættes med en seddel på patienten for at analysere lyden fra hjertet. Aktiviteterne foregår primært på det nordiske marked, men selskabet modtog i forrige uge en ordre på 11 apparater til amerikanske US Veterans Health Administration.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for Clinical Laserthermia Systems AB, S Saniona AB og Acarix AB det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email