Online seminar

Eksisterende sygdomme, nye behandlingsmetoder, oversete aktier

Kapital Partner har fornøjelsen af at afholde Life Science seminar, hvor vi har inviteret CEOs fra fire forskellige selskaber ind, herunder Pila Pharma, Curasight, Fluoguide og Biosergen.

På seminaret får du den unikke mulighed for at blive klogere på investeringsmulighederne inden for selskaberne, som hver især tilbyder nye behandlingsmuligheder for eksisterende sygdomme, samt at komme helt tæt på kommende kurstiggere og få besvaret dine spørgsmål.

Pila Pharma udvikler på en ny type behandling af type 2-diabetes, mens Curasight udvikler på nye måder at diagnosticere og behandle forskellige kræfttyper. Fluoguide har udviklet et stof som gør cancerceller selvlysende under operationer, som skal hjælpe kirurger ved cancer operationer , mens Biosergen udvikler på nye måder at behandle invasive svampeinfektioner.

Agenda:

Pila Pharma 
[Kommende kurstrigger: Igangsætning af fase IIb studie med diabetesprojektet XEN-D0501]

Pila Pharma, som er et svensk/dansk biotekselskab, er en oplagt mulighed for de investorer, som ønsker at positionere sig mod et selskab med en spændende ny måde at behandle type 2-diabetes. PILA PHARMA er et biotekselskab baseret i Malmø med et klinisk projekt i det såkaldte fase II, som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet. Selskabet udvikler en ny type pille behandling rettet mod type 2-diabetes.

Diabetes projektet hedder XEN-D0501 og bygger på tanken om at inflammation (betændelse) hæmmer udskillelse af insulin. Det tager sit udgangspunkt i CEO Dorte X. Grams Ph.D.-afhandling, som hun gennemførte mens hun arbejdede for Novo Nordisk. Den relateres til den såkaldte chili-receptor, som sidder på smertefølsomme nerver, der normalt sættes i forbindelse med opfattelsen af smerte og regulerer inflammation i kroppen, og som Dorte X. Gram vurderer kan påvirke kroppens udskillelse af og følsomhed for insulin. Denne opdagelse (blokering af chili-receptoren som behandling af diabetes og fedme) blev søgt patenteret via Novo Nordisk, og Dorte X. Gram købte dem siden ud (da Novo i 2008 strategisk valgte at sælge alle tablet-projekter). Patenterne ejes i dag af PILA PHARMA.

Ved regulering af inflammation er det i tidligere kliniske studier vist, at XEN-D0501 kan forbedre insulinrespons hos type 2-patienter og med en god sikkerhedsprofil, hvorved selskabet viste proof-of-principle. Det muliggør, at PILA PHARMA kan videreudvikle projektet i fase IIb for at etablere proof-of-concept. Fase IIb studiet ventes igangsat i H1’2023, og resultaterne herfra ventes i H1’2024. Gode resultater vil være, at behandlingen med XEN-D0501 fører til et lavere langtidsblodsukker, HbA1c.

Gode fase IIb resultater vil efter vores vurdering dels bane vejen for et afgørende fase III studie og løfte sandsynligheden for en potentiel markedslancering i 2027 forventelig sammen med en partner samt dels sænke den generelle selskabsspecifikke risiko.

(klik på grafen)

Note: KP HC angiver Kapital Partners Healthcare Index for alle healthcare aktier på alle nordiske børser, herunder vækstbørser og hovedmarkeder, rebaseret selskabets kurs.

Fluoguide
[Kommende kurstrigger: Nyheder fra nøgleprodukter]

Fluoguide har udviklet et stof, der gør cancerceller selvlysende under operationer. Dette skal hjælpe kirurger med at udføre mere præcise operationer, så de ikke bortopererer raske celler eller overser tumorvæv, der burde have været fjernet under operationen. Selskabets største aktiv hedder FG001, som ventes at kunne komme på markedet i 2025, bliver undersøgt i fase I/II mod glioblastom, som er en aggressiv form for hjernecancer med dårlige prognostika med en markedstørrelse på USD 300 mio.

Fluoguide har også rettet FG001 mod NSCLC (ikke småcellet lungecancer) med en markedstørrelse på ca. USD 700 mio. og brystcancer med en markedstørrelse på ca. USD 3 mia. Disse indikationer vil således øge patientpopulationen markant. Vi vurderer, at FG001 har blockbuster potentiale (et salg på mere end USD 1 mia.) såfremt det lykkes at få etableret FG001 i flere cancertyper. Selskabets næste produkt FG002 er stadig i præklinisk udvikling mod tyktarmscancer som har en markedsstørrelse på ca. USD 1 mia.

Vi venter et stærkt nyhedsflow i 2022, hvor fremdrift i pipelinen efter vores vurdering vil kunne give en fornyet upside til den nuværende aktiekurs.

(klik på grafen)

Note: KP HC angiver Kapital Partners Healthcare Index for alle healthcare aktier på alle nordiske børser, herunder vækstbørser og hovedmarkeder, rebaseret selskabets kurs

Curasight
[Kommende kurstrigger: Offentliggørelse af resultater fra igangværende studier] 

Curasight er et klinisk fase II selskab (som er den midterste fase i udviklingen af et nyt produkt frem mod markedet) med en teknologi, der er bygget op omkring uPAR-receptoren, som er en biomarkør, der udtrykkes i de fleste solide cancerformer. Curasight opererer inden for diagnostik og behandling af forskellige kræftsygdomme. Selskabet har udviklet en radiofarmaceutisk platform, uTRACE, der kan benyttes både til diagnostik og til behandling af cancer. uTRACE som anvendes til cancerdiagnostik har været anvendt i mere end 400 patienter i en række afsluttede og igangværende investigator-initierede klinisk fase II studier, og uTREAT har succesfuldt været anvendt til behandlingen af cancer i translationelle studier.

Udgangspunktet er derfor, hvis man kan visualisere kræften på et scanningsbillede, så kan man med stor sandsynlighed også behandle kræften med målrettet radionuklid stråleterapi, da man anvender samme biomarkør, uPAR, og samme stof til at binde til receptoren ved uTRACE og uTREAT – med andre ord ”What you see – is what you treat”Studierne med uTRACE, der har vist optag i tumorer viser således, at også uTREAT vil binde sig i tumor og udøve sin anti-cancer effekt gennem lokal stråleterapi.

Lovende data fra de igangværende og afsluttede prækliniske og kliniske fase II studier vil efter vores vurdering kunne bane vejen for yderligere katalysatorer på kort sigt. Vi forventer ligeledes en generel lavere risiko på Curasight i forbindelse med især fremdrift i den terapeutiske pipeline med uTREAT, som efter vores vurdering bærer den højeste værdi og risiko.

(klik på grafen)

Note: KP HC angiver Kapital Partners Healthcare Index for alle healthcare aktier på alle nordiske børser, herunder vækstbørser og hovedmarkeder, rebaseret selskabets kurs

Biosergen
[Kommende kurstrigger: BSG005: Fase I top-linje resultater fra SAD]

For personer med et svækket immunforsvar, som f.eks. transplanterede personer, personer med HIV eller diabetes, eller patienter under behandling for cancer, kan en svampeinfektion medføre døden. Biosergen udvikler innovative lægemidler, der dræber svampeinfektioner – i modsætning til alle de eksisterende produkter på markedet, der alene kan hæmme svampeinfektionen.

Markedet er på USD 16 mia., og Biosergen er derfor en mulighed for investorer, som ønsker at investere i et biotekselskab med blockbusterpotentiale (salg på over USD 1 mia.), med en banebrydende og innovativ behandling rettet mod nogle meget store og dårligt behandlede patientgrupper.

Biosergen er ved at udvikle BSG005, et potentielt svampedræbende lægemiddel, som har vist betydelige sikkerhedsdata og styrkefordele i forhold til konkurrerende svampedræbende midler. BSG005, som er i klinisk fase I (den første fase af tre udviklingsfaser frem mod markedet), kan potentielt komme på markedet allerede i 2026. Fase I data fra det igangværende studie ventes i Q3 2022. Formålet med studiet er at evaluere sikkerheden og tolerabiliteten af BSG005 i raske personer. Gode data vil, efter vores vurdering, dels reducere usikkerheden i Biosergen og dels sikre progression af pipelinen frem mod en potentiel godkendelse i 2026.

(klik på grafen)

Note: KP HC angiver Kapital Partners Healthcare Index for alle healthcare aktier på alle nordiske børser, herunder vækstbørser og hovedmarkeder, rebaseret selskabets kurs 

For at tilmelde dig, klik her.