Det blev…  en kurstrigger event

InterMail Investeringscase

InterMails [IMAIL: Kurs 14,70] halvårsrapport, der blev offentliggjort i går, blev til det kurstrigger event, som vi havde sandsynliggjort i vores indlæg fra den 25. april 2022: Ugens potentielle kurstrigger?

Se indlægget: Ugens potentielle kurstrigger?

Med fremgang i både omsætning og indtjening samt en særdeles stor fremgang i cash flowet, kvitterede markedet resolut med en kursstigning op til kurs 16,60 – op fra kurs 12,10 den 25. april – og lukkede i kurs 14,70 efter en relativ stor handel. Trods kursstigningen er aktien stadig lavt prisfastsat.

Kursudvikling 1 år (62%)

Opjustering kan næsten ikke undgås – nyt kurstrigger event?
Med et resultat før skat for første halvår på DKK 4,9 mio. og en forventning for året på DKK 2-6 mio. er en opjustering meget sandsynlig. Da InterMail ikke er særligt konjunkturfølsom, er der derfor en formodning om, at resultatet før skat i år ender i niveauet DKK 8 mio. – svarende til en vækst på 100% i forhold til resultatet i 2020/21. I givet fald anser vi det for sandsynligt, at der sker en opjustering allerede i juni.

Her går det godt
InterMail havde ved halvåret fremgang på alle parametre fra omsætning (16%) til nettoresultatet (145%). Noget af fremgangen skyldes dog to mindre opkøb, men selskabet oplyser ikke hvor meget. Væsentligst er dog, at cash flowet/pengestrømmen fra driften i halvåret var på 15,8 mio. – 3x så meget som H1 sidste år.

P.t. bruges en stor del af cash flowet til at nedbringe den langsigtede gæld. Såfremt denne situation ændres, vil InterMail i langt større grad kunne foretage opkøb, og dermed booste omsætningen op mod målsætningen på DKK 200 mio. i 2023.

Stadig lav pris på aktien – 70% rabat til markedet
InterMail handler stadig væsentligt lavere end aktiemarkederne generelt – særligt på det primære nøgletal EV/EBITDA, hvor InterMail handler med en rabat på ca. 70%. Såfremt InterMail når sine forventninger til 2021/22 resultatet vil aktien handle med en endnu større rabat, end tilfældet er nu. En opjustering eller en præcisering af det øvre range for forventningerne kan derfor udløse endnu en kurstrigger-event.

 2020/212021/22
P/S0,50,4
P/E16,58,6
EV/EBITDA3,83,0

Nøgletal for relevante markeder

 P/SEV/EBITDAP/E
OMX Copenhagen Large Cap5,718,024,9
OMX Copenhagen Mid Cap5,412,214,3
OMX Copenhagen Small Cap4,713,710,4
First North All Share8,118,218,9
KPNGX Technology*6,416,325,4
(Baseret på seneste årsregnskab)
*Kapital Partners Nordic Growth Exchanges Index, som indeholder 900+ selskaber fra de nordiske vækstbørser

Få større indsigt i investeringscasen
Kapital Partner afholder webinar med InterMails CEO, Anders Ertmann, den 3. maj kl. 17:00 med fokus på hvordan selskabet er lykkedes med at vækste på top- og bundlinjen, hvor holdbar udviklingen er, samt målsætningen om en fordobling af omsætningen.

Tilmeld dig InterMails webinar den 3. maj 2022 kl. 17:00 her.

Pas på!
Med en lav likviditet i aktien, er der mulighed for meget store kursstigninger – og ditto bratte fald.

InterMail
InterMail er en af de p.t. mere upåagtede selskaber på hovedbørsen. Selskabet er en full-service B2B kommunikationsvirksomhed, der gennem en lang række digitale og papirbaserede services hjælper virksomheder med deres generering af kundeleads, kundekommunikation og -relationer, samt kundeloyalitet. Omsætningen i det seneste regnskabsår 2020/21 var DKK 106 mio. og nettoresultatet var DKK 3 mio. For halvåret 2021/22 var omsætningen 63 mio. (54 mio.) og nettoresultatet DKK 4,9 mio. (3,6 mio.).

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email