Det blev…  en kurstrigger event

InterMail Investeringscase

InterMails [IMAIL: Kurs 14,70] halvårsrapport, der blev offentliggjort i går, blev til det kurstrigger event, som vi havde sandsynliggjort i vores indlæg fra den 25. april 2022: Ugens potentielle kurstrigger?

Se indlægget: Ugens potentielle kurstrigger?

Med fremgang i både omsætning og indtjening samt en særdeles stor fremgang i cash flowet, kvitterede markedet resolut med en kursstigning op til kurs 16,60 – op fra kurs 12,10 den 25. april – og lukkede i kurs 14,70 efter en relativ stor handel. Trods kursstigningen er aktien stadig lavt prisfastsat.

Kursudvikling 1 år (62%)

Opjustering kan næsten ikke undgås – nyt kurstrigger event?
Med et resultat før skat for første halvår på DKK 4,9 mio. og en forventning for året på DKK 2-6 mio. er en opjustering meget sandsynlig. Da InterMail ikke er særligt konjunkturfølsom, er der derfor en formodning om, at resultatet før skat i år ender i niveauet DKK 8 mio. – svarende til en vækst på 100% i forhold til resultatet i 2020/21. I givet fald anser vi det for sandsynligt, at der sker en opjustering allerede i juni.

Her går det godt
InterMail havde ved halvåret fremgang på alle parametre fra omsætning (16%) til nettoresultatet (145%). Noget af fremgangen skyldes dog to mindre opkøb, men selskabet oplyser ikke hvor meget. Væsentligst er dog, at cash flowet/pengestrømmen fra driften i halvåret var på 15,8 mio. – 3x så meget som H1 sidste år.

P.t. bruges en stor del af cash flowet til at nedbringe den langsigtede gæld. Såfremt denne situation ændres, vil InterMail i langt større grad kunne foretage opkøb, og dermed booste omsætningen op mod målsætningen på DKK 200 mio. i 2023.

Stadig lav pris på aktien – 70% rabat til markedet
InterMail handler stadig væsentligt lavere end aktiemarkederne generelt – særligt på det primære nøgletal EV/EBITDA, hvor InterMail handler med en rabat på ca. 70%. Såfremt InterMail når sine forventninger til 2021/22 resultatet vil aktien handle med en endnu større rabat, end tilfældet er nu. En opjustering eller en præcisering af det øvre range for forventningerne kan derfor udløse endnu en kurstrigger-event.

 2020/212021/22
P/S0,50,4
P/E16,58,6
EV/EBITDA3,83,0

Nøgletal for relevante markeder

 P/SEV/EBITDAP/E
OMX Copenhagen Large Cap5,718,024,9
OMX Copenhagen Mid Cap5,412,214,3
OMX Copenhagen Small Cap4,713,710,4
First North All Share8,118,218,9
KPNGX Technology*6,416,325,4
(Baseret på seneste årsregnskab)
*Kapital Partners Nordic Growth Exchanges Index, som indeholder 900+ selskaber fra de nordiske vækstbørser

Få større indsigt i investeringscasen
Kapital Partner afholder webinar med InterMails CEO, Anders Ertmann, den 3. maj kl. 17:00 med fokus på hvordan selskabet er lykkedes med at vækste på top- og bundlinjen, hvor holdbar udviklingen er, samt målsætningen om en fordobling af omsætningen.

Tilmeld dig InterMails webinar den 3. maj 2022 kl. 17:00 her.

Pas på!
Med en lav likviditet i aktien, er der mulighed for meget store kursstigninger – og ditto bratte fald.

InterMail
InterMail er en af de p.t. mere upåagtede selskaber på hovedbørsen. Selskabet er en full-service B2B kommunikationsvirksomhed, der gennem en lang række digitale og papirbaserede services hjælper virksomheder med deres generering af kundeleads, kundekommunikation og -relationer, samt kundeloyalitet. Omsætningen i det seneste regnskabsår 2020/21 var DKK 106 mio. og nettoresultatet var DKK 3 mio. For halvåret 2021/22 var omsætningen 63 mio. (54 mio.) og nettoresultatet DKK 4,9 mio. (3,6 mio.).

Printervenlig version af artiklen.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.

Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email