Derfor skal du alligevel ikke fravælge biotek – på trods af øget usikkerhed

Biotek aktier

På trods af et positivt afkast for biotekselskaberne over både den seneste uge og seneste måned ligger de fleste selskaber stadig med negativ kursudvikling ÅTD.  Tidevandet løfter alle bådene, og det har mange vækstselskaber nydt godt af i den lange periode med lave renter og geopolitisk stabilitet. Modsat gør sig også gældende i den nuværende periode med krig mellem Rusland og Ukraine, stigende inflation som følge af stigende energi- og råvarepriser, højere rente og stor usikkerhed om den økonomiske vækst i de enkelte lande. Det er umiddelbart ikke den bedste cocktail for biotekinvesteringer, da de per definition er karakteriseret ved høj risiko.

I går var vi vidne til gode nyheder fra Bavarian Nordic, som kunne annoncere, at selskabet har indgået en lukrativ partnerskabsaftale omkring deres RSV-vaccine på det kinesiske marked. Investorerne belønnede aftalen med en umiddelbar aktiekurs stigning på mere end 10%, men aktien lukkede med en beskeden stigning og bliver i dagens marked handlet på niveau med kursen før offentliggørelsen af partnerskabsaftalen. En positiv nyhed bliver brugt som salgsmulighed og presser aktien, selvom det modsatte isoleret set burde have været casen.

Det cementerer efter vores vurdering de vanskelige markedsvilkår for biotekselskaber lige nu og som formentlig vil være present et stykke tid endnu, så længe usikkerheden hersker. Alligevel fortæller de positive afkast os målt på både seneste uge og seneste måned, at der fortsat handles biotek. Mange af selskaberne er kommet ned i aktiekurs, hvor investoren i flere tilfælde får det meste af pipelinen gratis. Derfor er der efter vores vurdering gode muligheder for at eksponere sig mod biotek på nogle attraktive priser, så længe man holder egen risikoaversion i mente.

Afkast nordiske biotekselskaber den seneste uge

Afkast nordiske biotekselskaber den seneste måned

Afkast nordiske biotekselskaber ÅTD 2022

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email