Stor partneraftale indgået i en uge, hvor amerikansk ventureindeks fortsætter fremgang, mens Norden ligger stille

I sidste uge fortsatte Thomson Reuters Venture Capital Index med at outperforme ift. vækstbørserne i Norden. Samtidigt indgik et svensk healthcareselskab en stor aftale med en japansk partner til en værdi af 50 MUSD eksklusive royalties på salget. Ligeledes blev bøtten endnu engang vendt på hovedet, hvor forrige uges vindere og tabere pludselig lå i den modsatte ende af tabellen. C25-indekset og S30-indekset fortsat med god performance år-til-dato.

I sidste uge faldt KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier 1,3% til kurs 85,72. Vi har tidligere omtalt, at Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) har outperformet KPNGX massivt siden årets start, og i sidste uge fortsatte TRVCI-indekset med at stige yderligere med 3,1%. År-til-dato er TRVCI-indekset nu steget hele 22,3%, mens KPNGX-indekset er faldet 5,3%. Interessen for vækstselskaber er tilbage på globalt plan, men halter fortsat i Norden. C25-indekset faldt 0,6%, mens S30-indekset steg 0,9%.

Læs mere: Curasight med rigt nyhedsflow i vente efter solidt Q1-regnskab

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 37-47% på tværs af Kapital Partners indeks, hvor størstedelen af aktierne således leverede et negativt afkast. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 331 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 23 af 49 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 108 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Prostatype Genomics AB (84%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af medicinsk-tekniske genetiske test, der anvendes til identifikation, analyse og yderligere opfølgning af prostatakræft. Testen skal kontrollere aggressiviteten af prostatakræft for at hjælpe klinikere og patienter med at træffe korrekte behandlingsbeslutninger. Prostatype analyserer genekspressionen i kræftceller udvundet fra prostatavæv og giver, i kombination med en avanceret algoritme og dataanalyse, beslutningsstøtte til optimal behandling af individuelle patienter, når prostatakræft er blevet bekræftet. Aktien har en markedsværdi på 55 MSEK og er faldet 23% år-til-dato.

Nicoccino Holding AB (77%) (Nordnet) fremstiller nikotinprodukter. Produktet er designet som en tynd film, der placeres tæt på mundslimhinden for at blive absorberet og hurtigt komme ind i blodbanen. Visionen er at tilbyde rygere et effektivt værktøj til at holde op med at ryge. Salget foregår i dag via virksomhedens e-handelsplatform, og kunderne findes hovedsageligt på det nordiske marked. Aktien har en markedsværdi på 93 MSEK og er steget 87% år-til-dato.

Augeo Group AB (69%) (Nordnet) tilbyder gennem sine datterselskaber konsulentaktiviteter og digitale auktionstjenester. Gennem sine datterselskaber tilbyder virksomheden rådgivning inden for salg og marketing samt en selvudviklet digital auktionstjeneste til virksomheder og privatpersoner. Virksomheden opererer i den nordiske region. Augeo er et meget lille børsnoteret selskab med en markedsværdi på kun 3 MSEK, og aktien er faldet 71% i år.

Læs mere: Ekobot får distribution af sine landbrugsrobotter i Danmark og Norge

Kursudviklingen for Prostatype Genomics AB, Nicoccino Holding AB og Augeo Group AB det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,2% i sidste uge til kurs 81,33. Det seneste år har indekset leveret et negativt afkast på 16%, og det har underperformed relativt til S30- og C25-indekset, mens det dog har outperformet de øvrige nordiske vækstbørser (KPNGX). KPFNDK fik en god start på 2023, men er sidenhen faldet måned for måned, mens de større indeks samt TRVCI har genvundet tabt terræn fra 2022.

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Happy Helper A/S som driver en platform for rengøringstjenester blev ugens vinder med en stigning på 45%. Selskabet blev efterfulgt af flotte stigninger fra bl.a. Impero, Nexcom og Relesys. Nexcom lavede i løbet af ugen et opkøb af aktiviteter fra MIRSK Digital ApS. I modsatte lå Movinn A/S med et fald på 17,6%. Særligt Scape Technologies, Impero, Scandinavian Medical Solutions, Samesystem og Decideact er kommet rigtig godt afsted i 2023 med stigninger 51-119% år-til-dato, hvilket har bidraget positivt til gennemsnitsafkastet i år på 3,2% for de danske First North selskaber.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 0,9%, og det står nu i kurs 78,43. Det seneste år har indekset performet meget lig KPNGX-indekset, mens der har været væsentlig underperformance sammenlignet med S30- og C25-indekset. Det ses tydeligt i grafen nedenfor. Prostatype Genomics AB (84%), Cline Scientific AB (57%) samt InDex Pharmaceuticals AB (50%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Qlife Holding, der faldt 36%. Bemærkelsesværdigt var Qlife Holding AB forrige uges vinder med en stigning på 96%.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

KPHC-indekset inkluderer alle nordiske healthcareaktier. Det vil sige både Novo Nordisk samt f.eks. Biosergen, CS Medica og Curasight.

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Prostatype Genomics AB (84%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af medicinsk-tekniske genetiske test, der anvendes til identifikation, analyse og yderligere opfølgning af prostatakræft. Testen skal kontrollere aggressiviteten af prostatakræft for at hjælpe klinikere og patienter med at træffe korrekte behandlingsbeslutninger. Prostatype analyserer genekspressionen i kræftceller udvundet fra prostatavæv og giver, i kombination med en avanceret algoritme og dataanalyse, beslutningsstøtte til optimal behandling af individuelle patienter, når prostatakræft er blevet bekræftet. Aktien har en markedsværdi på 55 MSEK og er faldet 23% år-til-dato.

Cline Scientific AB (57%) (Nordnet) udvikler kræftdiagnostik og behandlinger inden for regenerativ medicin. Virksomheden arbejder med R&D gennem fælles samarbejder med farmaceutiske virksomheder og akademiske forskere over hele verden. Den patenterede overfladenanoteknologi bruges i cellebaserede produkter og processer til at drive projekter inden for Life Science ind i og gennem den kliniske fase. I forrige uge var Cline Scientific den mest faldende healthcare aktie. AKtien har en markedsværdi på 8MSEK og er faldet 50% år-til-dato.

InDex Pharmaceuticals AB (50%) (Nordnet) er en lægemiddeludviklingsvirksomhed med fokus på immunologiske sygdomme. Virksomhedens lægemiddelkandidat cobitolimod evalueres i fase III-studiet CONCLUDE som en behandling af colitis ulcerosa – en dårligt fungerende, kronisk betændelse i tyktarmen. Virksomheden har også udviklet en platform af patentbeskyttede stoffer, såkaldte DNA-baserede immunmodulerende sekvenser (DIMS), med potentiale til at blive brugt i behandlingen af forskellige immunologiske sygdomme. Aktien har en børsværdi på 305MSEK og er faldet 29% i år.

I sidste uge indgik selskabet en licensaftale med Viatris Japan angeånde kommercialisering af Cobitolimod til en værdi af 50 MUSD eksklusiv royalties. Royalties er baseret på salget af produktet og opgår som et tocifret procenttal. Typisk er der tale om 10-20% i lignende partneraftaler.

Læs mere: Fremgang i pipelinen og kurtriggere rundt om hjørnet

Kursudviklingen for Prostatype Genomics, Cline Scientific og InDex Pharmaceuticals det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email