Curasight med et rigt nyhedsflow i vente efter solidt Q1-regnskab

Curasight leverer et solidt Q1-regnskab med styr på finansieringen, ny partneraftale kort efter kvartalets afslutning og mange kurstriggere i vente i 2023 herunder resultater fra et fase IIb forsøg mod gliobastom allerede i H1 2023.

Curasight: Ticker: CURAS | Kurs: DKK 24,8 | Market Cap.: DKK 496 mio. | YTD kursudvikling: 144%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller. Fordelen ved Curasights produkter er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

Stor partneraftale validerer investeringscasen – flere kan være på vej

Q1 var et stille kvartal for Curasight, men kort efter kvartalets afslutning indgik selskabet en stor partneraftale med franske Curium, som er en global leder inden for radioaktiv medicin. Partneraftalen vedrører udvikling og kommercialisering af uTRACE i prostatakræft, hvor Curasight er berettiget til at modtage 70 MUSD i milepælsbetalinger samt tocifret royalties på salget. Curasight bibeholder rettighederne til uTREAT samt uTRACE i alle andre indikationer end prostatakræft. Aftalen giver brugbar finansiering til Curasight til at udvikle andre indikationer. Samtidigt anser vi det som en validering af investeringscasen, at Curium vælge at indgå en 70 MUSD-aftale med Curasight. Ledelsen siger i rapporten, at de ser nærmere på yderligere partnerskaber.

Læs mere: Curasight indgår USD 70 mio. partneraftale med global leder inden for radioaktiv medicin

Rigt nyhedsflow i vente for Curasight

Klassisk for biotekaktier er, at de ofte stiger/falder hen mod kurstriggere og sidenhen siver kursmæssigt. Et rigt nyhedsflow er derfor vigtigt for at fastholde interessen blandt investorer til at holde kursen oppe. Curasight har mange kurstriggere i vente i 2023.

  • H1 2023: Resultater fra prækliniske studier i hjernekræft med uTREAT
  • H1 2023: Resultater fra fase IIb i gliobastom med uTRACE
  • H2 2023: Resultater fra prækliniske studier i nye kræfttyper med uTREAT
  • H2 2023: Ansøgning af klinisk forsøg i prostatakræft (EU)
  • H2 2023: Ansøgning om forsøg med nyt lægemiddel for prostatakræft (USA)
  • Nye partnerskaber

Solid kassebeholdning uden behov for ekstern kapital i 2023

Curasight afsluttede Q1 med en solid kassebeholdning på 44 MDKK med et underskud på 4,8 MDKK i Q1. Curasight har finansiering på plads et stykke ind i 2024, og virksomheden er derfor ikke tvunget til at foretage emissioner eller lign. Selskabet vil dog opleve øgede udgifter fremadrettet, når uTREAT træder ind i den kliniske fase med forsøg i mennesker.  Derfor undersøger ledelsen stadig finansieringsløsninger herunder partnerskaber, der kan finansiere den fremtidige forskning.

Positiv kursudvikling det seneste år

Curasight har performet rigtig godt, hvor aktien er steget 144% år-til-dato samt 62% det seneste år. Aktien er en af de få biotekcases med positiv kursudvikling i et udfordret børsmarked. Curasight steg for alvor til vejrs efter deres partneraftale med Curium, og selskabets mange kurstriggere i form af studieresultater samt eventuelle nye partnerskaber baner for vejen for potentielt yderligere opgang i aktiekursen.

Kursgraf for Curasight vs. Kapital Partner Healthcare Index det seneste år

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email