Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet. Nexcom skal dog alligevel jf. 2022 årsrapport hente DKK 7,5M i ny kapital

Nexcom oplevede omsætningsfald på 41% i 2022 til DKK 8M og nettoresultatet blev et underskud på DKK 19M (DKK -21M i 2021). I år ventes vækst på 38-88%, en omsætning på DKK 11-15M og EBITDA på DKK (2M) – 1,5M. Investeringscasen rammes af endnu en kapitalforhøjelse, mens nye store kunder i USA kan agere kurstriggers.

Nexcom: Ticker: NEXCOM | Kurs: DKK 1,9 | Market Cap.: DKK 28 mio. | YTD kursudvikling: -3%

Om: Nexcom leverer automatiserede IT og AI-systemer (SaaS) til håndtering af kundehenvendelser til særligt B2C-virksomheder, inden for bl.a. telefoni, forsikring og energi. Kunderne er fra Skandinavien, Europa og Nordamerika og består bl.a. af Telenor i Danmark og USA, Telia i Danmark, Norge og Lithauen samt Groupon, RealPage og Lash i USA.

Se Investeringscasen for Nexcom her

Fald i omsætning, men forbedret nettoresultat

Nexcoms omsætning i 2022 ramte med DKK 8 mio. bunden af det seneste udmeldte interval på DKK 8-12 mio. Lavere aktivitet hos kunderne og færre nye kunder end forventet har presset omsætningen i 2022. Markante omkostningsreduktioner og -tiltag gennem året har dog medført, at EBITDA holdt sig på samme niveau som året før med DKK -14M (som senest forventet), mens lavere finansudgifter gjorde, at nettoresultatet endte på DKK -22 mio. og næsten DKK 4 mio. bedre end 2021.

Investeringscasen afhænger af to faktorer

For at Nexcom skal nå sine omsætnings- og indtjeningsforventninger for i år med henholdsvis en omsætning på DKK 11-15 mio. og EBITDA på DKK (2) – 1,5 mio. er kapitaltilførsel på DKK 7,5 mio. påkrævet. Nexcom forventer kapitaltilførslen gennemført i løbet af 2. kvartal i år.

Nexcom nævner de turbulente, globale markedsforhold for afgørende for den svage udvikling i både omsætning og i den lave konvertering af kundeleads/piloter til kunder. Konvertering af de igangværende piloter med amerikanske virksomheder til kunder i løbet af 2. kvartal vil derfor på den korte bane være afgørende for selskabet og investeringscasen.

En case der inviterer særlige investorer

Med en kundebase bestående bl.a. af store amerikanske selskaber og med et amerikansk salgskontor, vil Nexcom kunne være et interessant selskab for investorer med speciale i tech scaleups. Sådanne investeringer har der allerede været to af i år på First North Danmark, og med en markedsværdi på ca. 2x omsætningen, er Nexcom formentlig en interessant investeringscase for specialiseret tech investorer.

Kurstriggers

Det seneste år har været noget af en rutsjebane for Nexcoms aktiekurs og investorer. Siden 3. kvartal 2022 har aktiekursen dog ligget i niveauet DKK 2. Aktiekursen vil indtil den langsigtede finansielle situation er blevet stabiliseret, formentlig blive trykket heraf. Derimod vil indgåelse af en eller flere aftaler med nye kunder i USA kunne hæve aktiekursen væsentligt.

Kursudviklingen for Nexcom vs. Kapital Partner Nordic Growth Exchange Index (KPNGX) det seneste år

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Seneste webinar med nexcom

Seneste om Nexcom

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email