Ekobot får distribution af sine landbrugsrobotter i Danmark og Norge

Ekobot har indgået en hensigtserklæring om distribution af Ekobots landbrugsrobotter i både Danmark og Norge. Dagens nyhed har udløst en kurstrigger, da den styrker salgsforventningerne, og dermed et løft til selskabets nedtrykte aktiekurs.

EKOBOT: Ticker: EKOBOT | Kurs: SEK 1 | Market Cap.: SEK 15 mio. | YTD kursudvikling: -75%

EKOBOT har udviklet en landbrugsrobot, der både fjerner ukrudt og indsamler data om afgrøderne, hvorved landmændene kan reducere deres omkostningerne med op til 20%. EKOBOT fokuserer på afgrøder, der er vanskelige/omkostningstunge at dyrke i forhold til ukrudtsbekæmpelse, og dermed også det segment af landbruget, der har den største økonomiske fordel af at anvende robotter.  Særligt økologiske landbrug har gavn af robotterne til ukrudtsfjernelse, da de ikke anvender pesticider, men også konventionelle landbrug har økonomisk gavn af dem.

Læs mere: Investeringscasen for Ekobot

Distributionsaftale i Danmark og Norge udløser kurstrigger

Distributionsaftalen med AllAgBots Nordic gældende for Danmark og Norge har udløst en kurstrigger, da aftalen kan sætte ekstra skub i salget for Ekobot og dermed tættere på deres målsætning om salg af 25 robotenheder i 2023. Markedet for landbrugsrobotter i Danmark og Norge er på et par hundrede millioner SEK, og AllAgBots forventer, at markedet vil forøges signifikant i de kommende år, hvilket skaber grundlag for langsigtet vækst for Ekobots robotløsninger.

CEO-ophør har sendt aktiekursen i knæ – salg af robotenheder kan få tiltroen tilbage

Ekobots aktiekurs er faldet 85% det seneste år, og efter selskabets CEO, Erik Jonuks, i sidste uge meddelte, at han træder tilbage til efteråret, er aktien faldet med hele 55%. Ekobot lader til at være en investeringscase, hvor investorerne har mistet tålmodigheden med virksomhedens vækstplaner. Dagens nyhed om en distributionsaftale har ikke skabt en øjeblikkelig effekt på aktiekursen, men over tid kan den dog sætte gang i salget af robotenheder, der vil påvirke aktiekursen positivt – særligt hvis årets målsætning om salg af 25 robotenheder opnås.

Læs mere: CEO-ophør vil give stilstand i Ekobot

Kursudviklingen for Ekobot vs. KPNGX det seneste år

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

ekobot Investeringscase

Q&A with EKOBOT’s CEO Erik Jonuks

Afspil video

Seneste om ekobot

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email