Selskab på vej til afnotering blandt ugens bedste aktier!

I sidste uge var der stigninger på tværs af de nordiske aktieindeks, hvor KPNGX-indekset dog endnu engang halter efter de øvrige indeks. Et selskab, der bl.a. udvikler løsninger inden for internet of things, kom på podiet efter en stor rammeaftale med en tysk teleoperatør på 17,5 MEUR, mens selskabets egen markedsværdi kun er på 27 MSEK. Hertil steg en dansk First North aktie på vej til afnotering næsten 60%.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier steg en med 0,2% til kurs 83,19 i sidste uge. Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) steg noget mere med 2,6% til kurs 121,04. De større aktieindeks i Norden var igen tilbage med pæne stigninger udfordret, hvor C25-indekset steg 1,8%, og S30-indekset steg 3,3%. Det seneste år har TRVCI-indekset været det bedst performende indeks.

Læs også: Sådan er det gået for børsnoteringerne ved First North de seneste 5 år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 35-44% på tværs af Kapital Partners nordiske aktieindeks. Reglen i år har været, at størstedelen af aktierne falder uagtet om de forskellige aktieindeks går i plus eller ej. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 398 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 17 af 46 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 128 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Klaria Pharma Holding AB (62%) (Nordnet) udvikler inden produkter inden for terapiområderne migræne og kræftrelaterede smerter. Teknologien er baseret på en polymerfilm, der fæstner sig på patientens mundslimhinde, hvilket muliggør distribution af lægemidler i kroppen. Selskabets pipeline består af flere produkter, hvor produktet som er længst fremme er undervejs til at blive godkendt. Selskabet har en markedsværdi på 54 MSEK.

TalkPool AG (62%) (Nordnet) har sin kernekompetence inden for planlægning, idriftsættelse og vedligeholdelse af telenetværk. De største aktiviteter er primært i regionerne Europa, Afrika og Asien. I sidste uge underskrev selskabet en femårig rammeaftale med Tysklands førende telekommunikationsoperatør om design og planlægning af bredbåndsnetværk. Værdien af rammeaftalen anslås til at være omkring 17,5 MEUR. Selskabet har en markedsværdi 27 MSEK.

Happy Helper A/S (59%) (Nordnet) har udviklet en IT-platform for rengøringstjenester med fokus på det private marked. Selskabet bliver afnoteret med sidste handelsdag den 21. august 2023.

Læs også: Ekobot får distribution af sine landbrugsrobotter i Danmark og Norge

Kursudviklingen for Klaria Pharma Holding AB, TalkPool AG og Happy Helper A/S det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,4% i sidste uge til kurs 77,40. Det seneste år har indekset leveret et negativt afkast på 14%, og indekset har underperformet relativt til både S30 og C25 indeksene, mens det dog har outperformet de øvrige nordiske vækstbørser (KPNGX). KPFNDK fik en god start på 2023, men er sidenhen faldet måned for måned, mens de større indeks samt TRVCI har genvundet tabt terræn fra 2022 omend et lille knæk i forrige uge.

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Mest negativ stemning på First North Danmark

IT-selskabet Happy Helper blev ugens vinder med en stigning på 59%. Selskabet blev efterfulgt af pæne stigninger fra bl.a. Brain+ og Nexcom på 15-16%. I den modsatte ende faldt både Hydract og Mapspeople over 20%. Særligt Scape Technologies, Samesystem, Scandinavian Medical Solutions, Alefarm Brewing og Nexcom er kommet rigtig godt afsted i 2023 med stigninger 42-96% år-til-dato. Gennemsnitsafkastet år-til-dato er -5,5% for de danske First North selskaber.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) steg en anelse med 0,3% til kurs 72,45. Det seneste år har indekset performet meget lig KPNGX-indekset, mens der har været væsentlig underperformance sammenlignet med S30 og C25. Det fremgår tydeligt i grafen nedenfor. Klaria Pharma Holding AB (62%), Irras AB (39%) samt S2 Medical AB (32%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Neodynamics AB, der faldt 57%.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

KPHC-indekset inkluderer alle nordiske healthcareaktier. Det vil sige både Novo Nordisk samt f.eks. Biosergen, CS Medica og Curasight.

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Klaria Pharma Holding AB (62%) (Nordnet) udvikler inden produkter inden for terapiområderne migræne og kræftrelaterede smerter. Teknologien er baseret på en polymerfilm, der fæstner sig på patientens mundslimhinde, hvilket muliggør distribution af lægemidler i kroppen. Selskabets pipeline består af flere produkter, hvor produktet som er længst fremme er undervejs til at blive godkendt. Selskabet har en markedsværdi 54 MSEK.

Irras AB (39%) (Nordnet) udvikler løsninger til kirurgiske procedurer for hjernesygdomme. Selskabet har en markedsværdi på 122 MSEK og i sidste uge modtog selskabet et bud fra et konsortium på 0,18 SEK pr. aktie. Aktiekursen står efter seneste uges stigning i kurs 0,1809 SEK.

S2 Medical AB (32%) (Nordnet) er fokuseret på forskning og udvikling af forskellige sårhelingsprodukter. De produkter, der tilbydes, omfatter cellulosebaserede materialer og forbindinger til heling af forbrændinger og kroniske sår. Produkterne sælges under flere brands, primært i Europa. Selskabet har en markedsværdi 85 MSEK MSEK.

Læs mere: Fremgang i pipelinen og kurtriggere rundt om hjørnet

Kursudviklingen for Klaria Pharma Holding AB, Irras AB og S2 Medical AB det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email