Selskab bag ubådsløsninger i +200% kurshop i kølvandet på Titan

I sidste uge var der store fald på tværs af de nordiske aktieindeks, hvor KPNGX-indekset endnu engang fortsatte med at falde. Et selskab, der bl.a. udvikler undervandsrobotløsninger, med fokus på geofysiske målinger og billeder steg til tops uden selskabsspecifikke nyheder. Måske steg aktien i kølvandet på seneste uges historier om ubåden Titan. First North Danmark gik også i minus med et e-sportselskab øverst på podiet.

I sidste var der fald over hele linjen. KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt 1,5% til kurs 83,03. Efter en ellers meget stærk performance år-til-dato, så faldt Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) også tilbage med 2,5%. De større aktieindeks i Norden var også udfordret, hvor C25-indekset faldt 3%, og S30-indekset faldt 3,8%.

Læs også: Sådan er det gået for børsnoteringerne ved First North de seneste 5 år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 29-36% på tværs af Kapital Partners indeks, hvor størstedelen af aktierne således leverede et negativt afkast. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 326 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 14 af 49 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 92 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Argeo AS (205%) (Nordnet) tilbyder digitale modeller og løsninger baseret på geofysiske, hydrografiske og geologiske metoder til markedssegmenter inden for infrastruktur, offshore vind, olie og gas. Produktsortimentet omfatter sensorer og billeddannende teknologi til kunder, der primært er aktive i energisektoren. I den forbindelse har selskabet en mission om at transformere målinger ved brug af autonome overflade- og undervandsrobotløsninger til at øge effektiviteten og billedkvaliteten markant. Selskabet har en markedsværdi 282 MNOK, og i onsdags steg aktien 152% på baggrund af handlet værdi af kun 11,67 MNOK, selvom selskabet ikke kom med nogen nyheder i løbet af ugen.

BellPal Holding AB (76%) (Nordnet) udvikler produkter og relaterede tjenester med fokus på f.eks. plejehjem samt pleje og omsorg. Produktsortimentet består bl.a. af vækkeure med indbygget case detection, som yderligere alarmerer pårørende eller ansvarlige personer. I sidste købte flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer aktier i selskabet. Selskabet har en markedsværdi på 31 MSEK.

Rolling Optics Holding AB (68%) (Nordnet) laver sikkerhedsløsninger til visuel autentifikation baseret på en patenteret teknologi inden for mikrooptik. Virksomheden opererer inden for tre områder – Brand Security, som beskytter varemærker mod forfalskninger, High Security, som omfatter pengesedler, pas og ID-kort samt Brand Identity, som har til formål at styrke brandidentiteten gennem visuelle etiketter og emballagematerialer. De største aktiviteter findes på det europæiske marked. Aktien har en børsværdi på 324 MSEK.

Læs også: Ekobot får distribution af sine landbrugsrobotter i Danmark og Norge

Kursudviklingen for Argeo AS, BellPal Holding AB og Rolling Optics Holding AB det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 2,3% i sidste uge til kurs 78,48. Det seneste år har indekset leveret et negativt afkast på 15%, og indekset har underperformet relativt til S30 og C25 indeksene, mens det dog har outperformet de øvrige nordiske vækstbørser (KPNGX). KPFNDK fik en god start på 2023, men er sidenhen faldet måned for måned, mens de større indeks samt TRVCI har genvundet tabt terræn fra 2022 omend et lille knæk den seneste uge.

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Mest negativ stemning på First North Danmark

E-sportselskabet Astralis A/S blev ugens vinder med en stigning på 18%. Selskabet blev efterfulgt af pæne stigninger fra bl.a. Mapspeople og Donkey Republic på 12-18%. Modsat lå Stenocare, Relesys og Brain+ i bunden med fald på 14-31%. Særligt Scape Technologies, Samesystem, Scandinavian Medical Solutions og Alefarm Brewing er kommet rigtig godt afsted i 2023 med stigninger 51-108% år-til-dato. Gennemsnitsafkastet år-til-dato er -4,6% for de danske First North selskaber.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 4%, og det står nu i kurs 72,24. Det seneste år har indekset performet meget lig KPNGX-indekset, mens der har været væsentlig underperformance sammenlignet med S30 og C25. Det fremgår tydeligt i grafen nedenfor. MyFirstApp Sweden AB (61%), Dicot AB (32%) samt Humana AB (32%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Bergenbio ASA, der faldt 65%.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

KPHC-indekset inkluderer alle nordiske healthcareaktier. Det vil sige både Novo Nordisk samt f.eks. Biosergen, CS Medica og Curasight.

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

MyFirstApp Sweden AB (61%) (Nordnet) er en it-virksomhed, der tilbyder digitale tjenester, som er tilpasset børn. Løsningerne bruges af flere børnehaver, hvor appene er tilpasset forskellige udviklingsniveauer for læring og personlig udvikling. App’ene har forskellige navne og berører f.eks. simpel matematik og kognitive spil. Virksomheden gik tidligere under navnet Obstecare. Selskabet steg efter, at de kom på toplisten i app store i UAE. Markedsværdien er 9 MSEK.

Dicot AB (32%) (Nordnet) udvikler lægemiddelkandidaten LIB-01, som forventes at blive et potent lægemiddel til behandling af erektil dysfunktion og for tidlig sædafgang. Virkningsvarighed og færre bivirkninger er de vigtigste ønskede egenskaber. Dicots strategi er at udvikle LIB-01 in-house til og med klinisk fase 2a-studie, og derefter i partnerskab med større farmaceutiske virksomheder at finansiere og videreudvikle LIB-01 til et registreret lægemiddel til verdensmarkedet. Selskabet har en markedsværdi på 121 MSEK.

Humana AB (32%) (Nordnet) opererer inden for sundhedssektoren med fokus på pleje, personlig assistance og ældrepleje. Virksomheden tilbyder også korttidsophold og særligt tilpassede boliger. De tjenester, der tilbydes, omfatter primært personlig støtte og psykiatriske behandlinger. Den største forretningsmæssige tilstedeværelse findes på det nordiske marked. Selskabet har en markedsværdi 1.167 MSEK.

Læs mere: Fremgang i pipelinen og kurtriggere rundt om hjørnet

Kursudviklingen for MyFirstApp Sweden AB, Dicot AB og Humana AB det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email