Robotfirma fortsætter markant kursridt, men hvorfor?

Vækstbørserne fortsætter den gode start i 2023, men er fortsat langt bag de større indeks det seneste år. I ugens løb stod et dansk robotfirma bag et markant kurshop. Det sker efter, at mange af de danske First North aktier er kommet rigtig godt fra start i 2023.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 0,5% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 95,25. Det danske C25-indeks steg til sammenligning 1,1%, mens det svenske S30-indeks steg 2,2%. KPNGX-indekset har fået en god start på 2023 og er nu ca. tilbage på niveauet fra september 2022, men er forsat langt efter de større aktieindeks det seneste år.

Læs mere: Ned, men mest op for dansk cannabis medtech selskab

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var 35-41% for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 373 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 19 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 104 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Skandia Greenpower AS (+219%) (Nordnet) er en norsk teknologivirksomhed, som driver forretning inden for solenergi via de fleste datterselskaber. Produktsortimentet er bredt og omfatter primært solpaneler til større private huse og erhvervsejendomme. Ud over hovedforretningen tilbydes tilknyttede periferiudstyr og teknisk support. Den største tilstedeværelse er på det nordiske marked.

Hilbert Group AB (95%) (Nordnet) er et investeringsselskab, der er fuldstændig fokuseret på digitale aktiver, primært kryptovalutaer og blockchain-teknologier. Forretningsmodellen er diversificeret i fire vertikaler: aktivforvaltning, egen handel, virksomhedsinvesteringer samt data og analyse. Kunderne består af velhavende privatpersoner og institutionelle investorer.

Scape Technologies A/S (81%) (Nordnet) er en dansk robotvirksomhed specialiseret inden for bin picking – at håndtere elementer fra en kasse. Robotterne anvendes primært i en række fremstillingsindustrier og tilpasses til kundens produktionsmiljø. Aktiekursen fortsætter sit kursridt, men der er ikke komment nogen meddelelser fra selskabet, der nu har nået en markedsværdi på DKK 60 mio. Det er derfor interessant, om der snart kommer nyheder fra selskabet.

Læs mere: Året frem mod vækstkapital

Kursudviklingen for Skandia Greenpower AS, Hilbert Group AB og Scape Technologies A/S det seneste år

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 0,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. KPFNDK har fået en god stor på 2023.

Læs også: Den store vækst fortsætter for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Scape Technologies A/S blev ugens vinder efter en stigning på 82%, og har dermed skabt årets suverænt største afkast på First North Danmark på 194%. Scandinavian Medical Solutions A/S fulgte efter med en stigning på 21%. I sidste uge blev Movinn A/S derimod ugens dårligst performende aktie blandt de danske First North aktier med et fald på 13%. SPENN Technology A/S er kommet dårligst fra start i 2023. Omvendt er rigtig mange selskaber kommet godt afsted, hvor gennemsnitsafkastet år-til-dato er hele 17,4%.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 1,2% i sidste uge, og blev dermed det eneste vækstbørsindeks, som oplevede fald i løbet af ugen. Careium AB (42%), Arctic Bioscience AS (35%) og Bioretec Oy (29%) udgjorde top 3 blandt healthcare aktierne. Qlife Holding AB klarede sig værst med et fald på 75%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Careium AB (42%) (Nordnet) er aktiv inden for teknologitilpasset pleje. Virksomheden tilbyder teknologibaseret pleje til ældre både i og uden for hjemmet. Produktsortimentet omfatter sikkerhedsalarmer, sensorer (faldsensorer, røgdetektorer, bevægelsesdetektorer osv.), tilbehør (kameraer, elektroniske låse, robotmedicinske hjælpemidler osv.) og sikker kommunikation med alarmsvar.

Arctic Bioscience AS (35%) (Nordnet) er en bioteknologisk virksomhed, der udvikler og markedsfører farmaceutiske produkter og kosttilskud baseret på bioaktive marine råmaterialer. Virksomheden udvikler HRO350, en ny lægemiddelkandidat til behandling af patienter med mild til moderat psoriasis. Kosttilskud sælges globalt både som bulkingredienser og som færdige produkter under ROMEGA-mærket til både virksomheder og private kunder.

Bioretec Oy (78%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af medicinsk udstyr. Produktporteføljen omfatter f.eks. implantater til ortopædkirurgi for børn og voksne og andet materiale til behandling af knogle- og bløddelsskader. Ud over hovedvirksomheden tilbydes også service og tilhørende hjælpeydelser.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for Careium AB, Arctic Bioscience AS og Bioretec Oy det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email