Potentiel udvidelse af pipeline vil skabe mere værdi for PILA PHARMA [PILA.st – Aktiekurs SEK 5,11]

Pila Pharma udvidelse af pipelin

PILA PHARMA har i dag meddelt, at selskabet har ansøgt om Orphan Drug Designation hos de Amerikanske sundhedsmyndigheder FDA for XEN-D0501. Formålet er at udvikle en behandling for en sygdom forbundet med smerter på grund af neurogen inflammation. XEN-D0501, hæmmer aktiviteten af ​​kroppens TRPV1-receptorer, som har flere funktioner i kroppen. Opdagelsen af ​​dens rolle i smerte blev blandt andet tildelt 2021 Nobelprisen i medicin.

En Orphan Drug Designation er en status givet til visse lægemidler kaldet sjældne lægemidler, som viser at kunne løfte behandlingen, forebyggelsen eller diagnosticeringen af ​​sjældne sygdomme. En godkendelse af ansøgningen om Orphan Drug Designation betyder, at PILA PHARMA opnår en markedseksklusivitet og andre fordele for XEN-D0501 til behandling af denne specifikke sygdom i USA i 7 år efter registreringen.

Under forudsætning af FDA’s godkendelse af Orphan Drug Designation for XEN-D0501 har Pila Pharma til hensigt at søge midler til at igangsætte kliniske fase II/III studier for at teste sikkerheden og effektiviteten af ​​XEN-D0501 i den sjældne sygdom med det formål at registrere et produkt med orphan stof status.

Nyheden er positiv og understøtter vores investeringscase mht til udvidelser af pipelinen. Se hele vores investeringscase her og se også vores interview med CEO Dorte X. Gram, hvor hun bl.a. uddyber tankerne omkring XEN-D0501 her.

Se også:

Aktie kursudvikling PILA PHARMA

PILA PHARMA aktiekursen har været i modvind stort set siden selskabets børsnotering, hvilket vi vurderer kan skyldes en kombination af et knap så intenst nyhedsflow og en generelt dårligere stemning omkring bioteksektoren drevet af stigende renter og inflation og øget usikkerhed som følge af krigen mellem Rusland og Ukraine. Vi venter en forbedring af stemningen omkring PILA PHARMA over de kommende 12 måneder i takt med tiltagende nyhedsflow.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email