Nexcom sikrer finansiering til fortsat vækst

Nexcom investeringscase

Nexcom (kurs DKK 2,76), noteret på First North Danmark, har gennemført en kapitaludvidelse og en styrkelse af kapitalstrukturen, der skal sikre en fortsat og mere effektiv vækst – særligt i USA.

Samlet foretager Nexcom en kapitaludvidelse på DKK 9,5 mio. til en aktiekurs på DKK 3,0, hvilket er 9,5% over aktiekursen før meddelelsen samt refinansiere eksisterende konvertibelt lån. Herved opnår Nexcom både kapital til ekspansionen i USA, og en væsentlig forbedret finansiel situation.

Nexcom’s aktiekurs YTD

Med øget fokus på at opnå en positiv bundlinje nedjusteres væksten. Forventningerne til omsætningen i år reduceres med DKK 5,5 mio. til DKK 14 -17 mio. (DKK 11 mio. i 2021). Omlægningen af strategien vil medføre omkostninger på i alt DKK 10 mio., hvorfor EBITDA forventningen til 2022 fastholdes på mellem DKK -5,7 og -7,7 mio.

Se Kapital Partners investeringscase på Nexcom samt selskabsmeddelelsen her.

Den samlede finansieringspakke består af en privatplacering på DKK 3 mio. til kurs 3,0 fra eksisterende aktionærer, endnu en garanteret privatplacering inden for 30 dage til kurs DKK 3,0, konvertering af lån på samlet DKK 3,5 mio. til kurs 3,0 samt et ikke-konverterbart lån på DKK 6 mio. med 2 års løbetid.

Få investeringstips direkte i din indbakke her.

Med den reviderede strategi, forventes omsætningsvæksten i år at være på 27-54%, og selskabets investeringscase får derfor et skud for boven. Investeringscasen i Nexcom består primært af, at der opnås salgsmæssigt gennembrud i USA, hvilket selskabet stadig forventer, og at Nexcom særligt i dét perspektiv er lavt prisfastsat i forhold til andre SaaS selskaber.

Grafen illustrerer prissætningen af danske SaaS-selskaber på forward Price-to-Sales niveau mod deres kommunikerede forventede omsætningsvækst.

Risiko for at konvertering af lån og/eller en aktieemission til en lav kurs har sat aktiekursen under pres. Det negative pres bør nu være ovre. Med den reviderede vækst er Nexcom dog ikke prisfastsat væsentligt lavere end peers, men offentliggørelse af nye, væsentlige kunder i USA vil formentlig få en væsentlig positiv, kurspåvirkende effekt.

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Seneste webinar med nexcom

Seneste om Nexcom

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email