Et nyt år – en ny begyndelse. Nexcom fastholder i Q1 forventningerne til året efter fokus på positivt cash flow

Nexcom fastholder en omsætning i niveauet DKK 11-15 mio. og EBITDA i nivauet (2) – 1,5 mio. for 2023 efter et første kvartal 2023 der havde en lavere omsætning, men en bedre indtejning i forhold til sidste år. Investeringscasen er derfor fortsat basert på en relativ lav prisfastsættelse i forhold til kundepotentialet, herunder gang i salget af AI-produkterne.

Nexcom: Ticker: NEXCOM | Kurs: DKK 2,2 | Market Cap.: DKK 31 mio. | YTD kursudvikling: 18%

Om: Nexcom leverer automatiserede IT og AI-systemer (SaaS) til håndtering af kundehenvendelser til særligt B2C-virksomheder, inden for bl.a. telefoni, forsikring og energi. Kunderne er fra Skandinavien, Europa og Nordamerika og består bl.a. af Telenor i Danmark og USA, Telia i Danmark, Norge og Lithauen samt Groupon, RealPage og Lash i USA.

Se Investeringscasen for Nexcom her

Fokus på cash flow gav fald i omsætning, men forbedret resultat

Som følge af manglende vækst i særligt USA og begrænset likviditet, skiftede Nexcom sidste år strategisk fokus til at opnå cash flow positiv drift på bekostning af kortsigtet vækst. Nexcoms opnåede i Q1 2023 en omsætning på DKK 1,5 mio. (2,4), EBITDA på DKK -2,2 (-4,0) og et resultat før skat på DKK -3,8 (-5,4) og således et resultat på linje med den lagte strategi.

Væsentlig forbedring af resultatet

Nexcom har langvarige kontrakter og har dermed også god finansiel visibilitet. For året fastholder selskabet en osætning på DKK 11-15 mio. svarende til en omsætningsvækst i niveauet 40% – 90% i forhold til 2022, hvor omsætningen faldt til DKK 7,9 mio. fra DKK 13,4 mio. året før. Dertil fastholdes en væsentlig forbedring af driftsresultatet (EBITDA) fra -14,0 mio. i 2022 til niveauet (2) – 1,5 mio.

Investeringscasen afhænger af to faktorer

For at Nexcom skal nå sine omsætnings- og indtjeningsforventninger for i år med henholdsvis en omsætning på DKK 11-15 mio. og EBITDA på DKK (2) – 1,5 mio. er kapitaltilførsel på ca. DKK 7,5 mio. påkrævet. Nexcom forventer kapitaltilførslen gennemført i løbet af 3. kvartal i år.

Konvertering af de igangværende piloter med særligt amerikanske virksomheder til kunder i løbet af 2. kvartal, der kan bevise interessen for Nexcoms services, er dertil påkrævet for såvel selskabets drift som investorernes tiltro til casen.

En case der inviterer særlige investorer

Med en kundebase bestående bl.a. af store amerikanske selskaber og med et amerikansk salgskontor, vil Nexcom kunne være et interessant selskab for investorer med speciale i tech scaleups. Sådanne investeringer har der allerede været to af i år på First North Danmark, og med en markedsværdi på ca. 2x omsætningen, er Nexcom formentlig en interessant investeringscase for specialiserede Saas/tech investorer.

(AI) Kurstriggers

Med en aktiekurs, der har været negativt påvirket af manglende levering på de udmeldte forventninger, herunder kundetilgang, forventer vi fortsat, at aktiekursen primært vil blive influeret af 1) indgåelse af kontrakter med nye kunder og 2) gennemførelse af kapitaludvidelsen. Der har været relativ stilhed omkring Nexcoms AI-produkt udviklet i samarbejde med Telenor. Med den eksisterende hype omkring AI, vil nyheder om AI formentlig også kunne have en væsentlig – positiv – effekt på aktiekursen.

Kursudviklingen for Nexcom vs. Nordic Growth Exchange Index (KPNGX) det seneste år

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Seneste webinar med nexcom

Seneste om Nexcom

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email