Kraftig opjustering sender dansk aktie op med 50%

I sidste uge fald på tværs af de nordiske aktieindeks med undtagelse af KPFNDK. En dansk First North aktie foretog en kraftig opjustering på både top- og bundlinjen, der var med til at hive KPFNDK-indekset væsentligt op. Dertil var podiepladserne særligt præget af healthcareaktier, hvor en insider i et norsknoteret selskab købte aktier for NOK 6,5 mio.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt med 0,2% til kurs 83,01 i sidste uge. Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) faldt med noget mere med 2% til kurs 118,61. De større aktieindeks i Norden faldt også tilbage efter pæne stigninger i forrige uge. C25-indekset faldt 1,9%, og S30-indekset faldt 2,8%. Det seneste år har TRVCI-indekset været det bedst performende indeks, mens KPNGX er eneste indeks med et negativt afkast det seneste år.

Læs også: Sådan er det gået for børsnoteringerne ved First North de seneste 5 år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 40-44% på tværs af Kapital Partners nordiske aktieindeks. Reglen i år har været, at størstedelen af aktierne falder uagtet om de forskellige aktieindeks går i plus eller ej. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 377 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 21 af 48 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 116 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

INIFY Laboratories AB (76%) (Nordnet) tilbyder kræftdiagnostik gennem patologiske laboratorietjenester. Virksomheden bruger et digitalt, standardiseret workflow til svartider og kvalitetssikring, i første omgang inden for prostatadiagnostik. I sidste uge købte et firma kontrolleret af et bestyrelsesmedlem i INIFY 650.000 aktier i firmaet til kurs 10 NOK. Aktien er efter seneste uges stigning steget til kurs 16,20 NOK. Selskabet har en markedsværdi på 518 MNOK. År-til-dato er aktien steget 125%.

PolyPlank AB (68%) (Nordnet) fremstiller trækompositter, der bruges som underlag i forskellige udendørsmiljøer. Produkter, som virksomheden leverer, omfatter hegn, miljøhuse, balkoner og støjskærme. Træmaterialet består hovedsageligt af polymerbaseret materiale, der bruger genbrugsplast og organiske fibre. I sidste uge steg aktien efter nyhed om opsigelser, der giver selskabet en årlig omkostningsbesparelse på 2 MSEK. Selskabet har en markedsværdi 36 MSEK, og aktiekursen er faldet 33% år-til-dato.

Calmark Sweden AB (63%) (Nordnet) er specialiseret i udvikling af diagnostisk udstyr til spædbørn. Teknologien er baseret på en proprietær platform og bruges til analyser i de første uger efter fødslen. Instrumentet bruges som en biomarkør til at undersøge blodtællingen. Selskabet har en markedsværdi 33 MSEK, og aktiekursen er faldet 15% år-til-dato.

Læs også: Curasight opnår igen positive resultater – potentiel kurstrigger nu og øger muligheden for flere partneraftaler

Kursudviklingen for INIFY Laboratories AB, PolyPlank AB og Calmark Sweden AB det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 2,5% i sidste uge til kurs 79,35. Det seneste år har indekset leveret et negativt afkast på 13,8%, og indekset har underperformet relativt til både S30 og C25 indeksene, mens det dog har outperformet de øvrige nordiske vækstbørser (KPNGX). KPFNDK fik en god start på 2023, faldt sidenhen måned for måned, men nu ser det ud til, at indekset kan være på vej op igen.

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Mest negativ stemning på First North Danmark

Hove A/S blev sidste uges kursvinder med en stigning på 50%. Selskabet foretog en kraftig opjustering på både top- og bundlinjen for regnskabsåret 2023. Selskabet forventer nu en omsætning i niveauet 175-200 MDKK mod 145-160 MDKK tidligere og en EBITDA på 25-30 MDKK mod 9-12 MDKK. Til sammenligning er selskabets markedsværdi 175 MDKK. Hove A/S blev efterfulgt af Alefarm Brewing A/S, der steg 19%. Scape Technologies og Alefarm Brewing fortsætter med at være blandt de 3 bedste First North aktier år-til-dato, mens Hove nu også har klemt sig ind efter seneste uges store stigning. De 3 aktier er steget 86-95% år-til-dato. Gennemsnitsafkastet år-til-dato er -4,7% for de danske First North selskaber.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt en anelse med 0,3% til kurs 72,24. Det seneste år har KPHC-indekset performet meget lig KPNGX-indekset, mens der har været væsentlig underperformance sammenlignet med S30 og C25. Det fremgår i grafen nedenfor. INIFY Laboratories AB (76%), Calmark Sweden AB (63%) samt Phase Holographic Imaging AB (56%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Lidds AB og Observe Medical ASA, der begge faldt 45%.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

KPHC-indekset inkluderer alle nordiske healthcareaktier. Det vil sige både Novo Nordisk samt f.eks. Biosergen, CS Medica og Curasight.

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

INIFY Laboratories AB (76%) (Nordnet) tilbyder kræftdiagnostik gennem patologiske laboratorietjenester. Virksomheden bruger et digitalt, standardiseret workflow til svartider og kvalitetssikring, i første omgang inden for prostatadiagnostik. I sidste uge købte et firma kontrolleret af et bestyrelsesmedlem i INIFY 650.000 aktier i firmaet til kurs 10 NOK. Aktien er efter seneste uges stigning steget til kurs 16,20 NOK. Selskabet har en markedsværdi på 518 MNOK. År-til-dato er aktien steget 125%.

Calmark Sweden AB (63%) (Nordnet) er specialiseret i udvikling af diagnostisk udstyr til spædbørn. Teknologien er baseret på en proprietær platform og bruges til analyser i de første uger efter fødslen. Instrumentet bruges som en biomarkør til at undersøge blodtællingen. Selskabet har en markedsværdi 33 MSEK, og aktiekursen er faldet 15% år-til-dato.

Phase Holographic Imaging AB (56%) (Nordnet) udvikler instrumenter og software til time-lapse cytometri. Produkterne bruges til kvantitativ langtidsanalyse af dynamikken i levende celler, hvilket er særligt vigtigt inden for kræftforskning samt behandling af inflammatoriske og autoimmune sygdomme. Det Europæiske Patentkontor meddelte i sidste uge, at de har hensigt, at give Phase Holographic Imaging patent på flere syntetiske antistoffer. Selskabet har en markedsværdi 152 MSEK, og aktiekursen er steget 255% år-til-dato.

Læs mere: Fremgang i pipelinen og kurtriggere rundt om hjørnet

Kursudviklingen for Klaria Pharma Holding AB, Irras AB og S2 Medical AB det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email