Healthcareaktie med fokus på øjenlidelser på podiet igen

I sidste uge faldt de nordiske vækstbørser, mens de større indeks fortsatte kursstigningerne i 2023. Ugens vinder blev Redwood Pharma AB, der også i forrige uge var på podiet. Samtidigt var der store svingninger i enkeltaktier, hvor forrige uges healthcare-vinder blev sidste uges healthcare-taber. Ligeledes endte årets hidtil værst performende aktie på First North Danmark med at blive ugens vinder. De store svingninger giver mulighed for stock-picking i aktier, der har fået (for) mange bank.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Aktierne på de nordiske vækstbørser har det seneste år underperformet ift. både Thomson Reuters Venture Capital Index samt C25- og S30-indekset. De seneste uger har de øvrige nævnte indeks fået luft under vingerne, mens KPNGX-indekset fortsat ligger stille. KPNGX-indekset fik således en mindre nedtur i sidste uge med et fald på 0,6%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) steg 1,5%. KPNGX-indekset står nu i kurs 89,96. C25- og S30-indekset havde derimod en rigtig god uge med stigninger på hhv. 3,8% og 3%. På den korte bane er større afkast ved de nordiske vækstbørser derfor formentlig fortsat at finde blandt enkeltaktier og stockpicking.
Læs mere: Høj brugertilvækst medfører opjustering for året – Mdundo Q3 2022/2023

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 30-41% på tværs af Kapital Partners indeks. Det er værd at notere sig, at positivprocent ofte er under 50%, hvilket peger på, at det er et fåtal af aktier med store stigninger, der hiver indeksene op. Det skaber dermed grundlag for stock-picking. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 369 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 15 af 50 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 120 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Redwood Pharma AB (91%) er en lægemiddelvirksomhed. Hovedfokus er på produktion af øjenlægeprodukter. Produkterne indeholder aktive stoffer, der anvendes til behandling af tørre øjenlidelser (DED), der er kendetegnet ved tørhed, smerte og svie. Sygdommen skyldes betændelse som følge af dysfunktion i kirtlerne samt brug af kontaktlinser. Selskabet meddelte i går (søndag), at rekrutteringen til deres kliniske studie med RP501 mod øjentørhed er fuldført. I forrige steg aktien også med 50%. År-til-dato er aktien steget 191%.

Zoomability AB (84%) udvikler, producerer og sælger elektriske køretøjer. Produkterne er hovedsageligt beregnet til brug for personer med handicap og sygdomme, som har begrænset mobilitet i hverdagen. Kunderne findes blandt privatpersoner rundt omkring på det europæiske marked, hvor virksomheden driver salg gennem forskellige partnere. I fredags steg aktien efter tests af selskabets produkt Zoom Uphill, der viste, at produktet opfylder krav ift. mekanik, elektrisk sikkerhed, miljøtest og sikre systemer.

Prostatype Genomics AB (82%) er aktiv inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af medicinsk-tekniske genetiske test, der anvendes til identifikation, analyse og yderligere opfølgning af prostatakræft. Ud over hovedvirksomheden tilbydes også service og tilhørende hjælpeydelser.

Læs mere: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger som også kan gavne investorer

Kursudviklingen for Redwood Pharma AB, Zoomability AB og Prostatype Genomics AB det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,5% i sidste uge, hvilket er en anelse mere end de øvrige aktie nordiske vækstbørser. KPFNDK-indekset står nu i kurs 83,53, og har underperformet relativt til Thomson Reuters Venture Capital Index, C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser. Siden starten af 2020 er indekset dog faldet med 16%.

Læs også: Årsregnskab uden triggers, men de kan komme meget snart for dansk AgTech robotselskabet Ekobot

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Pumpeselskabet Hydract A/S blev ugens vinder med en stigning på 17% efterfulgt af Movinn A/S samt Alefarm Brewing A/S. Ugens vinder, Hydract, var før ugens store stigning den værst performende aktie år-til-dato i KPFNDK-indekset. Særligt Alefarm Brewing A/S, Scape Technologies A/S og Samesystem A/S er kommet rigtig godt afsted i 2023 med stigninger 100-134% år-til-dato.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 2,3% i sidste uge, og står nu i kurs 78,32. Indekset har underperformet ift. de større C25- og S30-indekset, men er ca. er på linje med de nordiske vækstbørser. Svenske Redwood Pharma AB (91%), Prostatype Genomics AB (82%) og Mendus AB (39%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Qlife Holding AB med et fald på 38%, der ellers var sidste uges helt store aktievinder med et afkast på over 500%.

Læs mere: Investeringscasen for CBD-cannabisselskabet CS Medica A/S

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Redwood Pharma AB (91%) er en lægemiddelvirksomhed. Hovedfokus er på produktion af øjenlægeprodukter. Produkterne indeholder aktive stoffer, der anvendes til behandling af tørre øjenlidelser (DED), der er kendetegnet ved tørhed, smerte og svie. Sygdommen skyldes betændelse som følge af dysfunktion i kirtlerne samt brug af kontaktlinser. Selskabet meddelte i går (søndag), at deres kliniske studie med RP501 mod øjentørhed har fuldført rekrutteringen. 

Prostatype Genomics AB (82%) er aktiv inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af medicinsk-tekniske genetiske test, der anvendes til identifikation, analyse og yderligere opfølgning af prostatakræft. Ud over hovedvirksomheden tilbydes også service og tilhørende hjælpeydelser.

Mendus AB (39%)er aktiv inden for medicinsk teknologi. Virksomheden producerer terapeutiske vacciner, der anvendes inden for onkologi. Virksomheden arbejder primært med udvikling inden for immunterapi med fokus på behandling af forskellige alvorlige tumorer. Eksempler på sygdomme, som produkterne anvendes yderligere til, er bl.a. nyre- og leverkræft.

Kursudviklingen for Redwood Pharma AB, Prostatype Genomics AB og Mendus AB det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email