De nordiske vækstbørser er tilbage på rette kurs – godkendelser og opkøbsbud banede vejen

De nordiske vækstbørser gjorde et mindre comeback i sidste uge, hvor flere ugers nedtur blev vendt til optur. I løbet af ugen fik et svensk selskab godkendt et medicinsk instrument til vævsprøver i USA, mens der ligeledes også var opkøbsbud på et selskab bag en løsning til individuel dosering af tabletter.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) gjorde et mindre comeback i sidste uge efter flere ugers nedtur. Således steg KPNGX-indekset 2%, mens Thomson Reuters Venture Index (TRVI) steg 4,6%. Det er tredje uge i streg, at Thomson Reuters Venture Index stiger, og indikerer, at risikovilligheden er på vej tilbage, hvilket også kan ses af kursudviklingen for de noridske healthcare aktier. KPNGX-indekset står nu i kurs 90,18 og har trods den seneste stigning underperformet TRVI indekset. C25-indekset steg 3,2%, mens S30-indekset i Sverige steg hele 6,5%. Efter et halvt år, hvor de øvrige og større aktieindeks har vist fremgang, har de nordiske vækstbørsaktier endnu ikke over en bred kam vist samme positive udvikling, og på den korte bane er de store afkast derfor nok fortsat at finde blandt enkeltaktier og stockpicking.

Læs mere: Biosergen starter fase 2 forsøg i Q2 med potentiel kurstrigger allerede Q4 i år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

En relativ positiv nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge varierede fra 38-57% på tværs af Kapital Partners indeks. Det er første gang i meget lang tid, at størstedelen af aktierne har været i plus. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 481 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 19 af 50 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 166 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast. Det har dermed været endnu en uge, hvor størstedelen af aktierne for en gangs skyld har haft en positiv udvikling.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

BibbInstruments AB (83%) (Nordnet) udvikler instrumenter til vævsprøver baseret på deres proprietære teknologiplatform. Teknikken anvendes primært i specialiserede pleje- og kirurgiske afdelinger til behandling af alvorlige former for kræft. Produkterne sælges som engangsinstrumenter med en udviklet borefunktion og anvendes på diagnosetidspunktet. Stigningen sker efter, at et af selskabets biopsiinstrumenter i sidste uge blev godkendt af FDA i USA, hvilket åbner op for salg i på det amerikanske marked.

Imsys AB (63%) (Nordnet) er en svenskbaseret mikroprocessorvirksomhed med fokus på AI. Virksomheden er førende inden for design og udvikling af højtydende, fleksible mikroprocessorløsninger med lavt energiforbrug og høj ydeevne til AI-applikationer. Imsys´ Alice-teknologi giver fordele inden for Edge AI-applikationer til bilindustrien, sikkerhed, computercentre, 5G-mobilkommunikation, blockchain og billedgenkendelse.

Samesystem A/S (63%) (Nordnet) er en dansk SaaS-virksomhed, der tilbyder Workforce Management (WFM) løsning til detailbutikker og foodservice virksomheder. Løsningerne fokuserer på det, der er vigtigt i butikker, caféer og restauranter: at øge væksten, reducere udgifterne, spare tid og holde personalet motiveret. Selskabets funktioner omfatter prognoser, planlægning for detailhandel og catering, automatiserede digitale kontrakter, HR-værktøjer (Human Resources), Workforce Management App, nem budgettering af detailhandel og integrationspartnere.

Læs mere: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger som også kan gavne investorer

Kursudviklingen for BiibInstruments AB, Imsys AB og Samesystem A/S det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,1% i sidste uge, mens både større og mindre indeks i båden Norden og USA stod bag store stigninger. KPFNDK-indekset står nu i kurs 85,01, og har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. Siden starten af 2020 er indekset dog faldet med 15%.

Læs også: Den store vækst fortsætter for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Samesystem A/S blev ugens vinder efter en stigning på 63% tæt forfulgt af E-sportsvirksomheden Astralis, der steg 36%. År-til-dato er Samesystem A/S dermed også blevet den bedst performende aktie på First North Danmark i år, mens Hydract A/S er kommet værst afsted i 2023 med -46%. Aktierne på First North Danmark er i gennemsnit steget 9,5% i år, hvilket er ganske godkendt i et marked præget af uro.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) steg 4,2% i sidste uge, og står nu i kurs 79,40. Indekset har underperformet ift. vækstbørserne (KPNGX) samt C25- og S30-indekset det seneste år. Svenske BiibInstruments AB (83%), Egetis Therapeutics AB (52%) og Sensidose AB Pharma AB (46%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Amniotics AB 45%

Læs mere: Investeringscasen for CS Medica A/S

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

BibbInstruments AB (83%) (Nordnet) udvikler biopsiinstrumenter baseret på deres proprietære teknologiplatform. Teknikken anvendes primært i specialiserede pleje- og kirurgiske afdelinger til behandling af alvorlige former for kræft. Produkterne sælges som engangsinstrumenter med en udviklet borefunktion og anvendes på diagnosetidspunktet. Stigningen sker efter, at et af selskabets biopsiinstrumenter i sidste uge blev godkendt af FDA i USA, hvilket åbner op for salg i på det amerikanske marked.

Egetis Therapeutics AB (52%) (Nordnet) fokuserer på projekter i sen klinisk udvikling inden for lægemidler til sjældne sygdomme til behandling af alvorlige og sjældne sygdomme med betydelige medicinske behov. Egetis’ lægemiddelkandidater er f.eks. Emcitate, som er udviklet til patienter med MCT8-mangel, og Aladote, som er udviklet til at reducere akutte leverskader.

Sensidose AB (46%) (Nordnet) har udviklet et system til individualiseret dosering af tabletter, en medicinsk behandling ved hjælp af en doseringsanordning, der er forprogrammeret til patienten. Virksomhedens produktportefølje omfatter en række mærker og lægemidler til behandling af bl.a. Parkinsons sygdom. Stigningen sker efter, at Navamedic har budt på selskabets aktier med et kontant vederlag på 6,27 SEK per aktie. Aktien lukkede i kurs 6,20 SEK i fredags.

Kursudviklingen for BiibInstruments AB, Egetis Therapeutics AB og Sensidose AB år-til-dato

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email