Biosergen starter fase 2 forsøg i Q2 med potentiel kurstrigger allerede i Q4 i år

Biosergen: 1,5 millioner mennesker dør hvert år pga. svampeinfektioner. Biosergen, der har FDA orphan drug status, udvikler et svampedræbende lægemiddel, der er mere effektivt og med en markant bedre bivirkningsprofil end eksisterende præparater mod svampeinfektioner udviklet for 40-70 år siden. Der bruges årligt USD 16,7 mia. på svampebekæmpende lægemidler, og Biosergens lægemiddel har derfor blockbuster-potentiale (årligt salg på mere end USD 1 mia.), som forventes lanceret i Q2 2026.

Biosergen: Ticker: BIOSGN | Kurs: SEK 1,214 | Market Cap.: 51 MSEK | YTD kursudvikling: 16%

Snarlig kurstrigger

Efter de positive resultater af fase 1 forsøgene i 1. kvartal i år, er Biosergen allerede nu parat med et fase 2 forsøg. De første patienter ventes indrulleret i slutningen af andet kvartal i år, og vil bestå af 15 patienter med invasiv svampeinfektion, herunder ”Black Fungus”, der som sidste behandlingsmulighed er eller har været i behandling med Amphotericin B, men som tages af denne behandling pga. livstruende bivirkninger som f.eks. nyresvigt. De alvorlige bivirkninger medfører, at 20-40% der behandles med Amphotericin B tages af behandlingen igen, og står uden anden behandlingsmulighed. Studiet gennemføres i Indien, og toplinje resultaterne forventes allerede efter 6 måneder, svarende til slut 2023/start 2024.

Biosergens middel mod invasiv svampeinfektion har netop i fase 1 forsøgene vist ikke at have de alvorlige bivirkninger, som de mest effektive midler har. Hvis resultaterne af fase 2 studiet viser, at midlet også effektivt (efficacy) til behandling af patienter uden anden mulighed for behandling, er vejen banet frem mod yderligere fase 2 studier, godkendelse og lancering potentielt i 2025 – samt muligheden for partnerskaber. Positive resultater vil derfor være en væsentlig kurstrigger.

Partnerskab fremfor kapital

Biosergen har ikke behov for ny kapital til gennemførelse af fase 2 studiet. Såfremt der opnås positive resultater, vil Biosergen designe fase 2 studier, der målrettes godkendelse af BSG005 til behandling af en indikation – det være f.eks. Aspergillosis, som Biosergen har ”Orphan Drug Designation” for eller mucormucosis. Da der er en reel mulighed for, at Biosergens lægemiddel vi blive brugt som ”first line of treatment” – altså det primære præparat – er der blockbuster salgsmateriale (salg for over 1 mia. USD). Derfor vil Biosergen også have gode forudsætninger for at være attraktiv for Big Pharma og dermed opnå finansiering herfra – og således uden yderligere kapitaludvidelser. 

Kommende kurstriggers

  • Igangsætning af fase 2 studiet i Indien og første patient
  • Præsentation af data for FDA samt drøftelse af fase ll studie Q2 2023
  • Topline resultater for det indiske fase 2 studiet i Q4 2023/Q1 2024

Læs mere: Investeringscasen for Biosergen

Kursudviklingen for Biosergen 1 år vs. Kapital Partner Healthcare Index (KPHC)

Disclaimer

Biosergen Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Biosergen Investeringscase

Biosergen Interview

Seneste om Biosergen

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email