Dansk høreapparatsfirma blandt topperformerne i sidste uge

De nordiske aktieindeks var præget af en generel negativ stemning, hvor de små indeks faldt en anelse mere end de store indeks. Den mest stigende aktie blev et svensk biotekselskab med en stigning på næsten 100%.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) faldt 1,5% i sidste uge. Det gik bedre for de større nordiske indeks, hvor det svenske S30-indeks faldt 0,6%, mens det danske C25-indeks steg 0,1%.

Siden 31. december 2021 har KPNGX-indekset leveret et negativt afkast på 43%. Til sammenligning har det svenske S30-indeks og det danske C25-indeks leveret et negativt afkast på 12,5%.

Udviklingen i KPNGX-indekset i år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge er ca. 1/3 for de risikobetonede aktier på de nordiske vækstbørser samt for nordiske aktier inden for healthcare, mens det var 27% for de danske First North aktier.

På tværs af de nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 317 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 14 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. Ved nordisk healthcare (KPHC) leverede 103 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

RhoVac AB (+93%) (Nordnet) er en børsskal efter fejlslagen udvikling, og er nu ved at lave en reverse merger. RhoVac har indgået en aftale med om køb af samtlige aktier i Chosa ApS til en købspris på 46 MSEK, der betales via nyudstedte aktier i RhoVac. Overtagelsen af Chosa ApS er dog betinget af godkendelse til generalforsamlingen d. 11. januar 2023.

Smart Wires Technology Ltd (81%) (Nordnet) arbejder med udvikling af netværksoptimeringsløsninger til elindustrien. Tjenesterne omfatter produkterne inden for transmissionskapacitet til elnet og analyseværktøjer. Ud over hovedforretningen tilbydes eftermarkedsservice, support og vedligeholdelse. Virksomheden opererer på verdensplan, med den største tilstedeværelse i Nordamerika.

Audientes A/S (62%) (Nordnet) er en dansk teknologivirksomhed specialiseret i udvikling af høreapparater. Audientes høreapparatløsning, Ven™ fra Audientes, kan købes på det indiske marked, online og gennem detailhandlen. Audientes vision er at udvikle produkter, der kan bruges af mennesker, der lider af høretab, og som i øjeblikket ikke har adgang til en løsning til deres høretab.

Audientes er i gang med en fortegningsemission til en aktiekurs på DKK 0,75 (DKK 1,5 pr. unit af to aktier og én warrant) med sidste tegningsdag den 15. september (13. september for kunder i Nordnet). Se mere her: www.nyemission.dk

Læs mere: To (alt for) billige aktier til under 10 MDKK

Kursudviklingen for RhoVac AB, Smart Wires Technology Ltd og Audientes A/S år-til-dato

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset med 6,5% i 2022. KPFNDK-indekset har dog klaret sig bedre end de fleste af de mere risikobetonede aktieindeks som KPNGX-indekset og TR Venture Capital Index i 2022.

Læs også: Det er begivenhederne efter regnskabsperioden, der er de interessante

Udviklingen i KPFNDK-indekset i år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

WindowMaster International A/S blev ugens vinder efter en stigning på 23% efter de opdaterede deres guidance. Shape Robotics A/S fulgte flot efter med en stigning på 15%. Hydract A/S havde den dårligste performence med et fald på 19%. Det er fortsat Samesystem A/S, som har været den dårligst performende aktie på First North Danmark i år med et fald på 81%, mens årets bedste aktie har været Shape Robotics A/S, der efter et par gode uger er steget 137% år-til-dato.

Læs nærmere om Nexcom: Et udfordrende kvartal har krævet handling

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har været hårdt ramt i 2022 med fald på 46%. I sidste uge faldt KPHC-indekset yderligere 0,3%, hvor RhoVac AB (93%), Audientes A/S (62%) og BICO Group AB (37%) udgjorde top 3. Peptonic Medical AB klarede sig værst med et fald på 50%.

Læs også: Positiv drift, ny kapital og forlængelse af studie: Lifecares Q3+

Udviklingen i KPHC-indekset i år

KPHC-indekset indeholder alle børsnoterede healthcare-aktier i Norden.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email