Et udfordrende kvartal har krævet handling

Nexcom investeringscase

Nexcom leverede i Q3 2022 fortsat negativ indtjening, men opnåede kapitaltilførsel og fik igangsat en hård omkostningsreduktion på DKK 10-11 mio. på årlig basis. Selskabet er fortsat udfordret, men markedsværdien er også lav og nu måske interessant for særlige investorer.

Nexcom: Ticker: NEXCOM | Kurs: DKK 1,9 | Market Cap.: DKK 27 mio. | YTD kursudvikling: -52%

Om: Nexcom leverer automatiserede IT og AI-systemer (SaaS) til håndtering af kundehenvendelser til særligt B2C -virksomheder, inden for bl.a. telefoni, forsikring og energi. Kunderne er fra Skandinavien, Europa og Nordamerika og består bl.a. af Telenor i Danmark og USA, Telia i Danmark, Norge og Lithauen samt Groupon, RealPage og Lash i USA.

Fald i omsætning og i ’22 guidance

I 3. kvartal faldt omsætning til DKK 1,7 mio. fra DKK 2,5 i Q3 sidste år, hvorved den samlede omsætning for årets første 3 kvartaler nåede DKK 5,9 mio. (DKK 7,7 mio.). Selvom Nexcom har store amerikanske selskaber som f.eks. Groupon som kunder, er det ikke siden børsnoteringen lykkedes at slå hul på det amerikanske marked. Forventningerne til årets omsætning er derfor reduceret til DKK 8-12 mio. (DKK 14-17 mio.) og EBITDA for i år ventes i niveauet DKK -10 mio. til -14 mio. (DKK -5,7 mio. til -7,7 mio.).

Se også Investeringscasen for Nescom m.m. her

Stadig mulighed for vækst og investeringscasen

For 4. kvartal er Nexcom’s forventning en omsætning i niveauet DKK 2-6 mio. og EBITDA DKK -2 mio. til 2 mio. Med en relativ lav kontantbeholdning ultimo kvartalet på DKK 1 mio. er Nexcom fortsat udfordret, men der er mulighed for at selskabet kan fortsætte og vækste uden yderligere kapital, herunder fordi mange af kunderne betaler primo året.

USA er fortsat Nexcom’s fokusmarked, i lighed med store B2C selskaber. Investeringscasen er derfor fortsat, at Nexcom for hul igennem til markedet i USA, hvilket vil kunne løfte omsætning og indtjening til et nyt og profitabelt niveau.

En markedsværdi der måske er interessant for strategiske investorer

Aktiekursen har været negativt påvirket af såvel det generelle aktiemarkedet som af Nexcom’s lavere realisering af forventningerne.  Markedsværdien er nu mede på DKK 27 mio. hvilket måske er et niveau, hvor også strategiske investorer ser en interessant investeringsmulighed i et selskab med lav (ingen) churn og etableret base i USA.

I forhold til aktierne på de nordiske vækstbørser har Nexcom’s aktie haft en relativ god performance, og der synes at være indikationer på, at udviklingen på de nordiske vækstbørser er ved at stabilisere sig.

Kursudvikling Nexcom vs. KPNGX (nordiske vækstbørser) YTD

Disclaimer

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Seneste webinar med nexcom

Seneste om Nexcom

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email