Dansk forhandler af brugt medtech-udstyr er kommet flyvende fra start i 2023

Vækstbørserne led et lille knæk kursmæssigt efter en ellers god start på 2023. I ugens løb var der som altid selskaber bag store kurshop, men særligt et dansk medtech-selskab er godt kørende. Selskabet forhandler brugt billedebehandlingsudstyr til hospitaler, og har fået en forrygende start på 2023 med en stigning på 92%. Stigningen sker efter, at de på kort tid har indgået en række salgsaftaler angående MRI-scannere.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) faldt 2,1% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 93,27. Det danske C25-indeks faldt til sammenligning 0,7%, mens det svenske S30-indeks faldt 1,9%. KPNGX-indekset har fået en god start på 2023 og er fortsat ca. på niveauet fra september 2022, men er stadig langt efter de større aktieindeks det seneste år.

Læs mere: Ned, men mest op for dansk cannabis medtech selskab

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var 34-37% for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 330 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 19 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 101 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Swemet AB (+98%) (Nordnet) forretningskoncept er at tilbyde produkter og tjenester til operatører af elnet i Norden, Europa og Sverige. Hovedfokus er på intelligente elmålere. Målgruppen består hovedsageligt af små og mellemstore elnetselskaber i Europa. Egenudviklet hardware og software integreres med eksterne komponenter for at give omfattende løsninger, hvor Swemet tilbyder periferiudstyr, installation og idriftsættelse.

Norsk Titanium AS (72%) (Nordnet) er aktiv inden for metalindustrien. Virksomheden tilbyder produkter og tjenester, der er udviklet i samarbejde med virksomhedens kunder, og som hovedsageligt omfatter titanium og andre designløsninger. Virksomheden drives via de fleste produktionsanlæg med størst tilstedeværelse i Europa og Nordamerika.

Creturner Group (43%) (Nordnet) er en greentech-virksomhed, der opererer som et teknisk beregningsfirma ved hjælp af vedvarende energi fra CO2. Selskabet har ligeledes udviklet en metode til klimakompenserende operationer. Metoden indebærer, at restbiomasse omdannes til grundstoffet kulstof og deponeres for at reducere CO2 i atmosfæren.

Læs mere: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger som også kan gavne investorer

Kursudviklingen for Swemet AB, Norsk Titianium AS og Creturner Group det seneste år

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 0,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset står nu i kurs 89,84 og har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. KPFNDK har fået en god start på 2023.

Læs også: Den store vækst fortsætter for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Scape Technologies A/S blev atter ugens vinder efter en stigning på 28%. I sidste uge steg selskabet 82%, og har lagt sig i spidsen som årets suverænt bedste performer på First North Danmark med en stigning på 275%. Scandinavian Medical Solutions A/S fulgte efter med en stigning på 23%. I sidste uge blev NORD.investments A/S derimod ugens dårligst performende aktie blandt de danske First North aktier med et fald på 21%. SPENN Technology A/S er kommet dårligst fra start i 2023. Omvendt er rigtig mange selskaber kommet godt afsted, hvor gennemsnitsafkastet år-til-dato er hele 18,3% – godt hjulpet på vej af Scape Technologies A/S.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 2% i sidste uge, og står nu i kurs 79,73. Cantargia AB (50%), SensoDetect AB (27%) og Scandinavian Medical Solutions A/S (23%) udgjorde top 3 blandt healthcare aktierne. Learning 2 Sleep LTS AB klarede sig værst med et fald på 59%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Cantargia AB (50%) (Nordnet) er en medicinalvirksomhed. I dag er der specialisering i udvikling af antistofmedicin, der anvendes til behandling af leukæmi og andre kræftformer som f.eks. lunge- og bugspytkirtelkræft. Virksomhedens mål er at udvikle, sælge og licensere lægemiddelkandidater til virksomheder, der opererer inden for det nævnte arbejdsområde.

SensoDetect AB (27%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af udstyr, der anvendes til at analysere reaktionen på lydstimuleringer i patientens hjerne. Teknologien anvendes primært inden for psykiatrien, når patienter behandles for at skelne mellem potentielle psykiske lidelser. Produktet består af elektroder, der fastgøres på patientens hoved for at analysere hjerneaktiviteten. Resultaterne sammenlignes med en database med henblik på yderligere analyse.

Scandivian Medical Solutions A/S (23%) (Nordnet) er en dansk forhandler billedebehandlingsudstyr. Deres produktsortiment inkluderer CT- og MR-scannere, samt ultralydsapparater og røntgenudstyr. Virksomheden driver sit salg globalt, og kunderne findes hovedsageligt blandt hospitaler. Scandinavian Medical Solutions blev grundlagt i 2019. Scandinavian Medical Solutions har fået en forrygende start på 2023, hvor de har en indgået en lang række salgsaftaler angående MRI-scannere til både amerikanske og sydeuropæiske kunder. Aktien er steget 92% i år og ca. 152% det seneste år.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for Cantargia AB, SensoDetect og Scandinavian Medical Solutions A/S det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email