The Last of Us-biotekselskabet, Biosergen, sikrer sig succesfuld kapitalrejsning frem mod start af fase 2 forsøg

Biosergen har netop afsluttet sin kapitalrejsning med warrants via serien TO2. Kapitalrejsningen sikrer selskabet 5,5 MSEK før omkostninger, styrker den finansielle position og gør selskabet klar til snarlig start af fase 2 forsøg.

Biosergen: Ticker: BIOSGN | Kurs: SEK 0,86 | Market Cap.: 43,6 MSEK | YTD kursudvikling: -18%

Biosergen: 1,5 millioner mennesker dør hvert år pga. invasive svampeinfektioner. Biosergen, der har FDA orphan drug status, udvikler et svampedræbende lægemiddel, der er mere effektivt og med en markant bedre bivirkningsprofil end eksisterende præparater mod svampeinfektioner udviklet for 40-70 år siden. Der bruges årligt USD 16,7 mia. på svampebekæmpende lægemidler, og Biosergens lægemiddel har derfor blockbuster-potentiale (årligt salg på mere end USD 1 mia.), og forventes lanceret i Q2 2026.

Det finansielle beredskab styrket

Biosergen har præsenteret resultatet af kapital rejsning via warrants af serien TO2. Tegningsgraden blev hele 96%, der sikrer Biosergen 5,5 MSEK før omkostninger, og er derfor en stor succes for selskabet. Der bliver i alt udstedt 8.258.203 nye aktier, hvilket øger det samlede antal udestående aktier fra 42.427.660 til 50.685.863, som giver selskabet en markedsværdi på 44 MSEK ved en aktiekurs på 0,86 SEK. Den teoretiske aktiekurs ved fuldtegning var 0,895 SEK, og den nuværende aktiekurs på 0,86 SEK er dermed under den teoretiske aktiekurs ved fuldtegning, selvom tegningsgraden endda endte på 96%.

Biosergen afsluttede første halvår af 2023 med en kassebeholdning på ca. 10 MSEK samt et negativt cashflow på -6,7 MSEK. Kapitalrejsningen styrker kassebeholdningen, og sikrer, at Biosergen på kort sigt ikke er afhængig af yderligere ekstern kapital.

Indsendelse af clinical trial application inden længe

Biosergen vil inden længe indsende et clinical trial application til de indiske sundhedsmyndigheder, der skal give Biosergen mulighed for at starte et fase 2 forsøg med deres lead-candidate, BSG005 mod svampeinfektioner. Forsøget skal bl.a. undersøge effektivitet og sikkerhed. Det er særligt rettet mod patienter, der ikke kan tåle den nuværende behandling med Amphoteicin B-behandling, hvorfor BSG005 kan ses som en redningsbehandling for patienter med et stort medicinsk behov. Biosergen har allerede påvist sikkerhed i nyrerne for BSG005.

Positivt fase 2 studie kan få aktiekursen på rette kurs igen

Aktiekursen for Biosergen har det seneste år væsentligt underperformet ift. KPHC-indekset. Udstedelse af nye aktier til stor kursrabat har tynget aktiekursen, men med en styrket finansiel position og et snarligt fase 2 studie kan investorerne se frem mod en periode, der kan byde på interessante kurstriggere. Et positivt fase 2 projekt vil være en stor kurstrigger, der vil gøre BSG005 endnu mere interessant for relevante partnere eftersom, at det ved positivt udfald vil påvise en positiv effekt, så midlet både har påvist sikkerhed og effektivtitet.

Aktiekursen for Biosergen vs. Kapital Partner Nordic Healthcare Index de seneste 12 måneder

Interview med Biosergens CEO og CFO om selskabet, kurstriggere og meget mere

Disclaimer

Biosergen Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Biosergen Investeringscase

Biosergen Interview

Seneste om Biosergen

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email