Big data, renewable og reverse merger blandt ugens investorvindere i Norden og fortsat over 100% YTD afkast på First North!

Sidste uge var uden de store ændringer på indeksniveau, hvor de nordiske vækstbørser gik i nul. På vækstbørserne er der dog altid mulighed for kursgevinst i enkeltaktier. Således blev sidste uges vinder et selskab med fokus på big data, der steg med +80%. Samtidigt var der fine stigninger til de danske First North selskaber, hvor særligt 4 aktier virkelig har haft fart på i 2023.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Sidste uge var uden store ændringer på indeksniveau. Således var KPNGX-index uændret, mens TRVCI-indekset faldt 0,8%. KPNGX-indekset står nu i kurs 89,95. C25-indekset i Danmark steg 0,5%, mens det svenske S30-indekset faldt 0,1%. Aktierne på de nordiske vækstbørser har det seneste år underperformet både Thomson Reuters Venture Capital Index samt C25- og S30-indekset, hvor kun C25- og S30-indekset har leveret et positivt afkast det seneste år.

De nordiske vækstbørser favner bredt, og selvom de vækstbørserne har underperformet på indeksniveau over en længere periode, så der været store afkast at finde i enkeltaktier og stockpicking. På Kapital Partners hjemmeside skriver vi jævnligt om mulige investeringscases med potentielle kursgevinster.

Læs mere: Et nyt år – en ny begyndelse. Nexcom fastholder i Q1 forventningerne til året efter fokus på positivt cash flow

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 41-48% på tværs af Kapital Partners indeks. Det er værd at notere sig, at positivprocent ofte er under 50%, hvilket peger på, at det er et fåtal af aktier med store stigninger, der hiver indeksene op. Det skaber dermed grundlag for stock-picking. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 401 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 21 af 50 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 119 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Ayfie Group AS (83%) har specialiseret sig i udvikling af big data. Softwaren er selvudviklet og bruges primært til analyse og opfølgning. Kunderne består primært af erhvervskunder så som Rambøll, der opererer inden for en række forskellige sektorer. Der var ingen selskabsspecifikke nyheder i sidste uge, men big data, AI mv. er virkelig et hot topic i øjeblikket bl.a. på baggrund af ChatGPT, hvilket er med til at sætte yderligere fokus på selskabets ydelser.

OptiMobile AB (60%) leverer løsninger til mobiloperatører baseret på en SaaS-forretningsmodel, der anvendes i forbindelse med overgangen til 4G / 5G-netværk og interoperabilitet med WiFi-netværk. Virksomheden tilbyder cloud-baserede løsninger samt kommunikationsløsninger til e-handelsmarkedet, der giver en talebaseret interaktion mellem handlende og kunder. I sidste uge underskrev OptiMobile et LOI om at opkøbe Iron Branch PVC for 16 MSEK, hvoraf 2,18 MSEK er aktier i OptiMobile. OptiMobile har til sammenligning en markedscap. på 8 MSEK.

Bioextrax AB (60%) har specialiseret sig i forskning og udvikling af teknologiplatforme, der anvendes til at omdanne organisk affald til forskellige miljøvenlige materialer. Kunderne findes primært blandt materialeproducerende virksomheder, med størst tilstedeværelse på det nordiske marked. I sidste uge indgik selskabet en aftale med en amerikansk startup om produktion baseret på Bioextraxs teknologi.

Læs mere: Det globale fødevaremarked vokser – 4 selskaber er klar med løsninger som også kan gavne investorer

Kursudviklingen for Ayfie Group AS, OptiMobile AB, Bioextrax AB det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,8% i sidste uge, hvilket er mere end både KPNGX-indekset og C25- samt S30-indekset. KPFNDK-indekset står nu i kurs 84,20, og har underperformet relativt til Thomson Reuters Venture Capital Index, C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser. Siden starten af 2020 er indekset dog faldet med 16%.

Læs også: Årsregnskab uden triggers, men de kan komme meget snart for dansk AgTech robotselskabet Ekobot

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

IT-selskabet Monsenso A/S blev ugens vinder med en stigning på 13,6% efterfulgt af WindowMaster International A/S samt Danish Aerospace Company A/S. Særligt Alefarm Brewing A/S, Scandinavian Medical Solutions A/S, Scape Technologies A/S og Samesystem A/S er kommet rigtig godt afsted i 2023 med stigninger 72-119% år-til-dato, hvilket har bidraget positivt til gennemsnitsafkastet i år på 7,7% for de danske First North Selskaber. I bunden landte ViroGates A/S med et fald på 42,6%. Næstsidst er Hydract A/S, der ellers var sidste uges bedste performer.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 0,6% i sidste uge, og står nu i kurs 77,85. Indekset har underperformet ift. de større C25- og S30-indekset, men er ca. er på linje med de nordiske vækstbørser. Svenske Eevia Health AB (56%), Hemcheck AB (54%) og Prostatype Genomics AB (49%) udgjorde top 3. Prostatype Genomics AB var også på podiet i sidste uge. I den modsatte ende var Promore Pharma AB Holding AB, der faldt med et brag (71%) efter deres fase 2-forsøg med Ensereptide ikke påviste nogen effekt kontra placebo.

Læs mere: Investeringscasen for CBD-cannabisselskabet CS Medica A/S

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Eevia Health AB (56%) er en life science-virksomhed. Virksomheden tilbyder produktionsprotokoller og procedurer til levering af økologiske produkter til internationale kunder. Produkterne sælges til erhvervskunder og omfatter ingredienser til producenter af kosttilskud, fødevarer og kosmetik på globalt plan. Produkterne omfatter f.eks. blåbær, chaga-svampe og fyrrebark. Eevia Health blev grundlagt i 2017. Selskabet i kølvandt på salgsordre på mere end 24 MSEK.

Hemcheck AB (54%) udvikler og markedsfører produkter til påvisning af hæmolyse i blodprøver. Når røde blodlegemer brister i blodkarrene, er der ingen prøveanalyser. Virksomheden har udviklet produkter, der sikrer, at hæmolysen opdages på et tidligt tidspunkt, hvilket betyder, at blodprøven kan tages i behandling med det samme. Virksomheden udvikler også digital aflæsning, der bruges som supplement til hovedproduktet.

Prostatype Genomics AB (49%) er aktiv inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af medicinsk-tekniske genetiske test, der anvendes til identifikation, analyse og yderligere opfølgning af prostatakræft. Ud over hovedvirksomheden tilbydes også service og tilhørende hjælpeydelser. I forrige steg aktien aktien 54%, så aktiekursen er mere end fordoblet på 2 uger.

Kursudviklingen for Eevia Health AB, Hemcheck AB og Prostatype Genomics AB det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email