Vækstbørserne fortsætter kursfremgangen med dansk softwareaktie øverst på podiet

Vækstbørserne fortsætter den kraftige kursfremgang i 2023, og er nu steget ca. 9%. siden årets start. Vækstbørserne er dog fortsat bag de større aktie indeks som C25-indekset det seneste år. I ugens løb var det et dansk softwareselskab, som leverede det største afkast, og selskabet har ligeledes lagt sig i spidsen som den bedst performende aktie på First North Danmark.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 0,8% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 95,59. Det danske C25-indeks steg derimod hele 4,5%, mens det svenske S30-indeks steg 4,4%. KPNGX-indekset har fået en god start på 2023 og er nu ca. tilbage på niveauet fra september 2022.

Læs mere: 4 vækstbørs pengemaskiner der trender op

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var ca. halvdelen svarende til 48-50% for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 452 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 26 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 140 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Impero A/S (+85%) (Nordnet) er aktiv i IT-sektoren. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af SaaS-løsninger. Softwaren er egenudviklet og bruges hovedsageligt til risikostyring, dokumentation og rapportering. Kunderne består af små og mellemstore virksomhedskunder, der opererer i en forskellig række sektorer. Udover hovedforretningen tilbydes der også forskellige værditilvækstydelser.

Euroafrica Digital Ventures AB (82%) (Nordnet) forretningskoncept er at identificere fungerende digitale forretningsmodeller på et modent marked og etablere disse på hurtige og mindre udviklede vækstmarkeder i Østafrika. Euroafrica Digital Ventures er en udvikler af Software as a service (SaaS)-platformen, der tilbyder medieplanlægning, kampagneoptimering, publicering samt resultatopfølgning.

Realfiction Holding AB (63%) (Nordnet) er en koncern med aktiviteter inden for virtual reality. Produkterne omfatter sanseoplevelser via skærmteknologi, der blander digitale animationer med information. Kunderne findes i flere brancher, og virksomhedens produktløsninger anvendes som regel ved forskellige markedsføringstilfælde som f.eks. events og produktlanceringer.

Læs mere: 5x salgsvækst i år samt 85%-sikret fortegningsemission på 21 MSEK trækker i hver sin retning for aktiekursen

Kursudviklingen for Impero A/S, Euroafrica Digital Ventures AB og Realfiction Holding AB det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 2,1% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. På det seneste har KPFNDK halet ind på de større indeks.

Læs også: Investeringscasen for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Impero A/S blev ugens vinder efter en stigning på 85%, mens Decideact A/S fulgte flot efter med en stigning på 43%. I sidste uge blev robotselskabet Odico A/S derimod ugens dårligst performende aktie blandt de danske First North aktier med et fald på 14%. Alefarm Brewing A/S er blevet vippet af pinden som årets bedst performende aktie, og det er i stedet Impero A/S, der har lagt sig i spidsen med en samlet stigning på 123% siden årets start.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 0,2% i sidste uge, og blev dermed det eneste vækstbørsindeks, som oplevede fald i løbet af ugen. Asarina Pharma AB (59%), Modus Therapeutics Holding AB (48%) og Coala-Life Group AB (47%) udgjorde top 3 blandt healthcare aktierne. QuiaPEG Pharmaceuticals AB klarede sig værst med et fald på 49%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Asarina Pharma AB (59%) (Nordnet) er en svensk medicinalvirksomhed, der fokuserer på lægemidler til kvinders sundhed. Virksomhedens vigtigste produkt, som er under udvikling, er Sepranolone. Sepranolone er indiceret til behandling af PMDD, den mest alvorlige form for præmenstruel stress (PMS). Virksomheden er aktiv på det nordiske marked.

Modus Therapeutics Holding AB (48%) (Nordnet) opererer i den bioteknologiske industri. Produktporteføljen er bred og omfatter bl.a. sevuparin. Virksomhedens fokus er at udvikle sevuparin til patienter med sepsis/sepsisk shock, en alvorlig og ofte dødelig tilstand.

Coala-Life Group AB (47%) (Nordnet) er aktiv inden for medicinsk teknologi med fokus på smartphone- og cloud-baseret hjerte- og lungediagnostik. Virksomheden har udviklet og lanceret Coala Heart Monitor, en produktplatform, der gør det muligt at foretage langtidsovervågning, analyse og algoritmebaseret diagnose af hjerte og lunger på afstand.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for Asarina Pharma AB, Modus Therapeutics Holding AB og Coala-Life Group AB det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email