4 vækstbørs pengemaskiner der trender op

Selskaberne på de nordiske vækstbørser har et ry for at være spændende, men samtidigt også værende uden en reel indtjening. Der er dog en række selskaber, som både har en stærk finansiel og kursmæssig fremgang via sund forretningsudvikling – hvilket er kommet i høj kurs på aktiemarkederne. Vi ser nærmere på 4 selskaber, som har outperformet KPNGX-indekset på både 1 års og 3 års sigt, har sunde marginer, pæn vækst, lav gæld samt en fair valuation. Selskaberne har endda leveret udbytte.

1. Opkøbsmaskinen, der kører som smurt i olie

Teqnion AB (Nordnet) er en sand opkøbsmaskine og et industrikonglomerat bestående af 24 datterselskaber. Selskabet bruger indtjeningen til at købe flere selskaber inden for industrielle nicher med det formål at fordoble indtjeningen per aktie hver 5. år. En interessant detalje ved Teqnion er, at modsat traditionelle konglomerater som forsøger at integrere opkøb, så tror Teqnion derimod på en decentral model, hvor de opkøbte selskaber selv driver forretningen videre. Det muliggør, at Teqnion kan fortsætte et højt opkøbstempo, hvor resurser til integration af opkøb ikke er en hindring. Selskabet har en børsværdi på 2,5 mia. og handles til en P/E på ca. 23 for de seneste 12 måneder. Fra 2017-2021 steg omsætningen 36% årligt, mens indtjeningen per aktie steg 32% årligt.

Kursudviklingen for Teqnion AB det seneste år

Seneste nøgletal for Teqnion AB

Teqnion ABOkt. 2021 – Sep. 2022Fremgang ift. året før
Omsætning1236 MSEK51%
EBITDA ekskl. særlige poster107 MSEK54%
Market cap.2494MSEK

2. Luftrensning til milliarder

Absolent Air Care Group AB (Nordnet) udvikler, installerer og vedligeholder avancerede luftrensningsløsninger til bl.a. industri så som Danfoss. Selskabet består af 11 brands med salg i 60 lande og egne produktionsfaciliteter. De senere år har selskabet investeret stort i næste generation af luftrensningssystemer, der er på vej mod lancering til drive væksten i de kommende år. Med andre ord er der lagt op til yderligere finansiel fremgang i de kommende år. Selskabet handles til en P/E på 34 for de seneste 12 måneder, mens forward P/E er på 28 for 2023 og 24 for 2024. Fra 2017-2021 til leverede selskabet 20% årlig omsætningstilvækst, og 9% indtjeningsvækst per aktie.

Kursudviklingen for Absolent Air Care Group AB det seneste år

Seneste nøgletal for Absolent Air Care Group AB

Absolent Air Care Group ABOkt. 2021 – Sep. 2022Fremgang ift. året før
Omsætning1271 MSEK29%
EBITDA ekskl. særlige poster122 MSEK23%
Market cap.5049 MSEK

3. Bredt funderet IT-konsulenthus

CAG Group AB (Nordnet) er et konsulenthus med fokus på IT-branchen. Selskabet er specialister inden for bl.a. systemudvikling, cyber security mv. rettet mod sektorer som finans, industri, healthcare og forsvaret. Blandt selskabets kunder er internationale virksomheder som ABB, Nasdaq, Atlas Copco og Volkswagen. Aktien handles til en P/E 16 for de seneste 12 måneder. Fra 2017-2021 leverede selskabet en omsætningsvækst på 14%, mens indtjeningsvæksten per aktie kun var på 5% per aktie. Det skal dog nævnes, at selskabet fra januar-september 2022 formåede at øge indtjeningen per aktie med 54%, ledelsen ser på mulige prisstigninger som kan skabe yderligere indtjeningsvækst og selskabet har dertil udbetalt udbytte på 11,6 kr. i udbytte siden 2019, mens aktiekursen står i 90.

Kursudviklingen for CAG Group AB det seneste år

Seneste nøgletal for CAG Group AB

CAG Group ABOkt. 2021 – Sep. 2022Fremgang ift. året før
Omsætning746 MSEK22%
Årets resultat39 MSEK44%
Market cap.645 MSEK

4. Den danske First North veteran

Jobindex A/S (Nordnet) driver en digital jobportal, hvor virksomheder indrykker jobannoncer, som private kan søge. Platformen er markedsledende i Danmark med stærke netværkseffekter, der giver selskabet en konkurrencemæssigfordel ift. konkurrenterne. Jobindeks drives og kontrolleres af stifteren, Kaare Danielsen. Aktien handles til en P/E på 10. Fra 2017-2021 leverede selskabet en omsætningstilvækst på 9% samt en indtjeningsvækst per aktie på 18%. Udover den pæne vækst har selskabet siden 2017 formået at udbetale udbytte på 500 kr. i alt per aktie, mens aktiekursen nu står i kurs 1600. Selskabet har således både formået at levere en solid indtjeningsfremgang samt et højt udbytte.

Kursudviklingen for Jobindex A/S det seneste år

Seneste nøgletal for Jobindex A/S

Jobindex A/SOkt. 2021 – Sep. 2022Fremgang ift. året før
Omsætning456 MDKK15%
EBITDA ekskl. særlige poster214 MDKK17%
Market cap.1600 MDKK

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email