Svensk energiselskab til tops efter samarbejdsaftale om energiprojekt i Sydafrika

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 1,8% i sidste uge. Det svenske S30-indeks faldt 4,0%, mens det danske C25-indeks faldt 2,6%. 371 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Sustainable Energy Solutions Sweden Holding (+199%), MBRS Group AB (+57%) og Vestum AB (+38%). Ugens værst performende aktie blev BrainCool AB med et fald på 58%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen i Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Utilities klarede sig bedst i sidste uge med en stigning på 1,9%. Både real estate og industrials fulgte pænt efter med stigninger på mere end 1%. Academic & educational services blev ugens værst performende sektor efter et fald på 2,1%, og healthcare faldt 1,6%.

Sektorafkastet for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding (+199%) (Nordnet) udvikler og leverer energiløsninger til ejendomsejere, energiselskaber og kommuner. Produkterne er baseret på forskellige løsninger inden for energilagring i borehulslager, vandkraft, regulering og produktion samt distribution og genanvendelse af energi. SENS energiløsninger er en del af energiforsyningssystemer.

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding meddelte i sidste uge, at de har indgået en samarbejdsaftale med Kracht Alpha angående et energiprojekt i Sydafrika. Sustainable Energy Solutions Sweden Holding har en børsværdi på 43 MSEK og er faldet 41% år til dato.

Kursudviklingen for Sustainable Energy Solutions Sweden Holding år til dato

MBRS Group AB (+57%) (Nordnet) er en teknologivirksomhed, der tilbyder en platform for onlinesalg inden for livsstilssegmenterne mode, boligindretning og skønhed. Gruppen omfatter mærker som Odd Molly og Hunkydory, de tre distributionsplatforme Campadre, Members.com og Best of Brands samt We aRe Spin Dye

Selskabet har en børsværdi på 118MSEK, og aktien er faldet 64% år til dato.

Kursudviklingen for MBRS Group AB år til dato

Vestum AB (+38%) (Nordnet) er en opkøbsdrevet koncern, der opkøber og udvikler virksomheder med eksponering for byggeri, ROT-sektoren og infrastrukturkontrakter. Virksomheden er primært aktiv i Norden. Selskabets vision er at være med til at udvikle virksomhederne til at drive profitabel vækst ved at adressere problemstillinger inden for strategi, processer og implementering sammen med virksomhedens ledelse.

Selskabet har en børsværdi på 6.287 MSEK, og aktien er faldet 67% år til dato.

Kursudviklingen for Vestum AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er ringere end både KPNGX-indekset, C25-indekset og S30-indekset, der alle har leveret positive afkast siden den 1. januar 2020.

Læs også: Nexcom H1: Sikring af kapital til profitabel vækststrategi

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

19 ud af 52 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. SPENN Technology A/S blev ugens vinder med en stigning på 27%. Agillic A/S fulgte flot efter med en stigning på 24%. Shape Robotics A/S blev ugens værst performende aktie efter et fald på 15%. Shape Robotics er dog steget 23% år til dato.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark: SPENN Technology A/S

SPENN Technology A/S (+15%) (Nordnet) er aktiv i finansbranchen. Virksomheden driver en finansiel handelsplads for handel. Teknologien er baseret på den proprietære platform, hvor kunder kan handle med værdipapirer. Virksomheden tilbyder investeringsmuligheder tilpasset vidensniveau og valgt investeringsfilosofi. Kunder findes blandt private, institutioner og andre finansielle virksomheder. 

Selskabet har en børsværdi på 287 MDKK, og aktien er faldet 56% år til dato.

Kursudviklingen for SPENN Technology A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healthcare (KPHC) indekset faldt 2,7% i løbet af ugen. 108 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. IRRAS AB (+70%) blev ugens vinder (endnu engang). OssDsign AB (34%) og Oncozenge AB (31%) steg også til tops blandt de nordiske healthcare aktier efter stigninger på hhv. 34% og 31%. BrainCool AB klarede sig dårligst med et fald på 58%. BrainCool blev ligeledes den værst performende aktie på tværs af de nordiske vækstbørser.

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Læs også: Lifecare står foran afgørende måned

Ugens vinder for de nordiske healthcare aktier: IRRAS AB

IRRAS AB behøver efterhånden ingen introduktion. Selskabet har været ugens bedst performende healthcare-aktie hele 3 gange henover sommeren. I forlængelse af det er aktien utroligt nok er faldet 26% år til dato. Selskabets børsværdi er 777 MSEK.

Irras AB (70%) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden fokuserer på at udvikle løsninger til kirurgiske procedurer for hjernesygdomme. Virksomheden har i øjeblikket udviklet en teknologisk platform, der fokuserer på håndtering af en række komponenter i forbindelse med hæmoragisk slagtilfælde og kronisk subduralt hæmatom, primært inden for væskehåndtering og intrakranielle blødninger.

Kursudviklingen for IRRAS AB år til dato

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email