Svensk aktie bag supermateriale skød i vejret i en god uge på de nordiske vækstbørser

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset steg 2,4% i sidste uge. Det svenske S30-indeks steg 4%, mens det danske C25-indeks steg 4,2%. 522 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Svenska Aerogel Holding AB (+78%), QLife Holding AB (+63%) og Rebelle AB (+63%). Ugens taber blev Samtrygg AB med et fald på 25%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Der var fremgang i samtlige sektorer undtagen consumer non-cyclicals, som var uændret ift. forrige uge. Utilities klarede sig bedst med en stigning på 5,5%. Basic materials, healthcare, consumer cyclicals og academic & educational services klarede sig bedre end KPNGX-indekset, der steg 2,4%.

Sektorafkastet for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Svenska Aerogel Holding AB (+78%) (Nordnet) opererer i industrisektoren. Virksomheden fokuserer på løsninger inden for materialeteknologi med produkter, der anvendes til isolering, maling og overfladelag. Den patenterede teknologi er baseret på materialet Quartzene, et alternativ til den traditionelle aerogel, en gel, der er fyldt med luft og anvendes til gasfiltrering og isolering.

Svenska Aerogel Holding AB meddelte i sidste uge, at de havde indgået en samarbejdsaftale med en verdensledende producent inden for procesindustrien for anvendelse selskabets materiale Quartzene.

Kursudviklingen for Svenska Aerogel Holding AB år til dato

QLife Holding AB (+63%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden har specialiseret sig i forskning og udvikling af IVD-enheder. Enhederne anvendes som biomarkørtest i blod og bruges som supplement til andre tests i sundhedsvæsenet. Selskabet samarbejder også med andre aktører på markedet.

Kursudviklingen for QLife Holding AB år til dato

Rebelle AB (+63%) (Nordnet) opererer inden for e-handelssektoren. Virksomheden er forhandler af produkter og luksusvarer inden for brugte modevarer og tilbehør. Sortimentet omfatter f.eks. produkter fra Louis Vuitton, Gucci, Hermès og Prada, som videresælges under eksterne mærker.

Kursudviklingen for Rebelle AB år til dato

Læs også: Audientes skifter spor

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,1% i løbet af ugen, og KPFNDK-indekset er forsat et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast.

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

28 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Seluxit A/S blev for anden uge i streg ugens suveræne vinder med en stigning på 24%. I forrige uge steg Seluxit-aktien 28%. Efter de seneste ugers stærke performance er Seluxit A/S i steget 45% år til dato. SPENN Technology A/S og Hove A/S fulgte efter med stigninger på hhv. 15% og 11%. ViroGates A/S blev ugens taber med et fald på 18%.

Læs også: Evaxion Biotech går efter gonoré

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark blev Seluxit A/S for anden uge i streg

Seluxit A/S (+24%) (Nordnet) er aktiv i IT-sektoren. Virksomheden tilbyder digitale løsninger inden for internet of Things, IoT. Virksomheden har i øjeblikket udviklet en digital platform, der gør det muligt for virksomhedens virksomhedskunder at forbinde forskellige produkter og forretningssystemer. De fleste løsninger er cloud-baserede.

Selskabet kom ikke med nogen selskabspecifikke nyheder i løbet af ugen, der kan forklare den seneste uges stigning.

Kursudviklingen for Seluxit A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare aktier

Kapital Partner Healtcare (KPHC) indekset steg 0,1% i løbet af ugen. 178 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. QLife Holding AB (+63%) blev ugens vinder. Calmark Sweden AB, Luxbright AB og Hansa Biopharma fulgt flot efter med stigninger på 44-48%. ViroGates A/S klarede sig dårligst med et fald på 18%.

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Læs mere om to muligheder i healthcare-sektoren: Invester i behandlingen af Alzheimers? Her er to muligheder

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email