Invester i behandling af Alzheimers ? Her er to muligheder

Udvikling af produkter til behandling af sygdomme i central nerve systemet (CNS) har vist sig at være vanskeligt. Dette skyldes, at CNS er meget sårbart men godt beskyttet. Således ligger der rundt om alle blodkar i hjernen et tæt lag af celler som kaldes blodhjerne-barrieren. Det er et beskyttende lag, som kun tillader passage af glukose og aminosyre, og som forhindrer skadelige stoffer i at komme ind. Denne meget selektive barriere ind til hjernen er den store udfordring, når man søger at få medicin derind. Det har betydet, at mange lovende CNS projekter er blevet lagt i graven. Alzheimers sygdom er en af de vanskeligste CNS sygdomme at behandle, mange lovende projekter endda i de seneste faser af udviklingen (de såkaldte fase 2 og fase 3) har alligevel ikke formået at demonstrere den ønskede effekt. Alzheimers sygdom er en uhelbredelig fremadskridende demenssygdom med en gennemsnitlig levetid på 7-10 år. Selvom det store medicinske gennembrud lader vente på sig, har vi identificeret 2 investerings muligheder i Alzheimers sygdom, disse er H. Lundbeck og Alzecure.

Se også: 6 Life Science selskaber med et kommende stærtkt nyhedsflow – Bavarian på vej med femte opjustering

H. Lundbeck kunne i indeværende uge præsentere positive toplinedata for lægemiddelkandidaten brexpiprazol sammen med partneren Otsuka Pharmaceuticals. Disse data baner vejen for indsendelse af registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) senere i år. Brexpiprazol skal anvendes til behandling af agitation (vredesudbrud) hos Alzheimers-patienter, som rummer et stort potentiale for H. Lundbeck, da der ikke er andre godkendte midler til behandling af agitation afledt af Alzheimer. Der er i USA diagnosticeret 6,5 mio. patienter med Alzheimers sygdom, hvoraf 40-70% vil opleve agitation på et tidspunkt i løbet af sygdomsforløbet, hvilket vil give et Blockbuster potentiale (årligt sag på minimum USD 1 mia.). Alligevel har aktiekurs reaktionen på H. Lundbeck oven på de positive data været beskeden, hvilket formentlig skyldes, at H. Lundbeck stadig har brug for at konsolidere sin pipeline yderligere for at imødekomme de mange patentudløb. Men vi ser fortsat et upside til den eksisterende aktiekurs baseret på potentialet i agitation for brexpiprazol.

Se også: Svensk aktie med mundspray som mulig løsning på omnikron midt i udfordrende vækstmarkeder

Alzecure Pharma er et svensk biotekselskab, som fokuserer på forskning og udvikling af produkter til behandling af sygdomme i centralnervesystemet (CNS), nærmere bestemt Alzheimers sygdom og smerte. Selskabets ekspertise er udvikling af projekter baseret på små molekyler, hvilket har de fordele, at de er mere fleksible og oftest kan tages oralt (i pille form) samtidig med, at de har lettere ved at krydse blod-/hjernebarrieren, hvilket er afgørende i udviklingen af nye CNS lægemidler. Alzecure Pharma har i dag offentliggjort gode fase 1 (den tidligste fase) data for sit Alzheimers projekt ACD856, som viser en god tolerabilitet og sikkerhed. Endvidere viser resultaterne, at stoffet har egnede farmakokinetiske egenskaber med hurtig optagelse i kroppen samt relevant og dosisafhængig eksponering i CNS. Resultaterne baner vejen for en videre klinisk udvikling af projektet.

På trods af en flot fremgang i pipelinen har Alzecure Pharma aktiekursen været under pres og er ca. 57% ned ÅTD. Vi vurderer, at nedgangen i aktiekursen kan tilskrives en kombination af et forholdsvis svagt nyhedsflow og kapitaludvidelse kombineret med generelle svære markedsvilkår for biotekselskaber. Vi ser dog et tiltagende nyhedsflow fra Alzecure Pharma de kommende måneder igangsætning af fase II (midterste fase) studier i smerte indikationen.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email