Audientes skifter spor

Audientes, der udvikler og producerer høreapparater til bl.a. tredjeverdenslande, har justeret sin strategi mod mere rentabel drift og sænker derfor vækstforventningerne markant.

På baggrund af den eksisterende situation på kapital- og aktiemarkederne har Audientes droppet sin intention om at hente DKK 50 mio. inden for et til to år. Dette medfører, at de planlagte markedsføringsaktiviteter mindskes og at forventningerne til omsætning i år sænkes fra DKK 23-27 mio. til DKK 9-12 mio. Påvirkningen på EBITDA er dog mindre, og Audientes forventer EBITDA i år på DKK -10 til -12 mio. mod tidligere DKK -13 til -15 mio. Investeringscasen i Audientes er fortsat en langsigtet udrulning af kvalitetshøreapparater målrettet de laveste indkomstgrupper i verden, men med en relativ lav vækst i år vil aktien nok være presset på den korte bane.

30 høreapparater pr. butik

Omsætningen i det første hele kvartal med salg (2. kvartal) har Audientes haft en omsætning på DKK 1 mio. fra Indien, der er selskabets fokusmarked. Med mindre kapital til markedsføring end estimeret, vil salgs- og markedsføringsindsatsen blive fokuseret på B2B segmentet og Audientes’ netværk af p.t. over 350 udsalgssteder (høreklinikker) i Indien. Salg i andet halvår i år på DKK 8-11 mio. estimerer vi vil kræve et gennemsnitlig salg i andet halvår pr. udslagssted i niveauet 30 stk. – eller ca. 1 stk. pr. uge.

Nyt høreapparat til det store amerikanske marked?

Et led i Audientes’ investeringscase er lancering af et høreapparat til det amerikanske OTC marked for høreapparater, der ikke kræver justering udført af en audiolog/klinik. Da der ikke er et generelt tilskud til høreapparater i USA, som f.eks. er tilfældet i Danmark, er der et stort marked for relativt billige kvalitetshøreapparater, der koster i niveauet et par tusinde kroner i modsætning til de dyre høreapparater fra f.eks. Demant, der koster over 10 gange så meget. I første omgang forventer Audientes at lancere et almindeligt ”høreapparat”, der ikke kræver FDA-godkendelse i 4. kvartal i år, der vil blive kaldt ”Companion”. Dermed synes lanceringen af et FDA-godkendt høreapparat til OTC-markedet at være udskudt til næste år.

Kapitaltilførsel på ca. DKK 15 mio. i år

Med forventet negativ cash flow fra driften på DKK 10-12 mio. samt et konvertibelt lån på samlet ca. DKK 8 mio., der forfalder den 20. november i år, estimerer vi, at Audientes har behov for en samlet kapitaltilførsel i niveauet DKK 15 mio. i år. Selskabet har ikke meldt ud om hvornår og hvordan man forventer at fortage en eller flere kapitaltilførsler. Da selskabet skifter børsmarkedsplads fra First North Danmark til Spotlight medio september i år, vil det være naturligt, at der i den forbindelse foretages et udbud af nye aktier – enten via en privatplacering eller et offentligt udbud. Særligt et offentligt udbud vil kunne ske via en fortegningsemission til under markedskursen for aktien. Såfremt situationen på kapital- og aktiemarkederne fortsætter som nu, vil en succesfuld gennemførelse af et udbud formentlig medføre en positiv påvirkning af aktiekursen.

Nedjustering allerede indregnet i aktiekursen

Audientes’ kursudvikling de sidste 12 måneder

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email