Muligt opkøb sender sikkerhedsfirma til tops

Den gode stemning på de nordiske vækstbørser i 2023 fortsætter. Et svensk sikkerhedsfirma endte helt i toppen med en stigning på over 190% efter bud på selskabets aktier. Buddet viser, at selvom der har været kraftige fald særligt i 2022, så har det skabt interessante opkøbsmuligheder på de nordiske vækstbørser, der kan skabe store afkast.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 0,7% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 94,50. Det danske C25-indeks steg 0,1%, mens det svenske S30-indeks faldt 0,9%. De forskellige indeks svinger fra uge til uge, men det svenske S30-indeks og det danske C25-indeks følges typisk ad, og har klaret sig væsentligt bedre end vækstbørserne det seneste år.

Læs mere: 5x salgsvækst i år samt 85%-sikret fortegningsemission på 21 MSEK trækker i hver sin retning for aktiekursen

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var under halvdelen svarende til 39-48% for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 401 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 20 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 142 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Rolling Optics Holdings AB (+191%) (Nordnet) laver sikkerhedsløsninger til visuel autentifikation. Produkterne er baseret på en proprietær og patenteret teknologi inden for mikrooptik. Virksomheden opererer inden for tre områder – Brand Security, som beskytter varemærker mod forfalskninger, High Security, som omfatter pengesedler, pas og ID-kort samt Brand Identity, som har til formål at styrke brandidentiteten gennem visuelle etiketter og emballagematerialer. François-Charles Oberthur SAS lagde i sidste et uge et bud på 0,75 SEK per stamaktie i Rolling Optics Holdings AB svarende til en præmie på 188% sammenlignet med aktiekursen på 0,26 fredagen forinden.

Mahvie Materials AB (137%) (Nordnet) har specialiseret sig i prospektering, udvikling og videre distribution af forskellige metaller. Råmaterialerne består hovedsageligt af basismetaller, ædelmetaller og specialmetaller. Minedriften foregår i Norge, hvor det geologiske miljø byder på forskellige VMS-forekomster, kilder til kobber, zink og andre metaller.

Adverty Publ AB (77%) (Nordnet) udvikler og drive reklameløsninger til Virtual Reality og Augmented Reality. Gennem egenudviklet displayannonceringsteknologi er visionen at bringe brands og mennesker inden for spilbranchen sammen. Den digitale platform gør det muligt for skabere og udviklere at tjene penge på digital reklame.

Læs mere: 765% i afkast, men der er stadig gode investeringsmuligheder i 2023 på vækstbørserne

Kursudviklingen for Rolling Optics AB, Mahvie Materials AB og Adverty Publ AB den seneste måned

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,1% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index.

Læs også: Investeringscasen for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Mapspeople A/S blev ugens vinder efter en stigning på 18% – i forrige uge lå Mapspeople A/S helt i bunden. Mapspeople A/S forventer i 2023 “contracted annual recurring revenue” på 105-115 MDKK sammenlignet med 70,1 MDKK i 2022. Til sammenligning har selskabet en markedsværdi på 261 MDKK. Decideact A/S fulgte tæt efter med en stigning på 17%. I sidste uge var den dårligst performende aktie Agillic A/S med et fald på 16%. Siden årets start har Happy Helper A/S klarede det værst i 2022 blandt First North aktierne i Danmark med et fald på 22%, mens den bedste aktie i år er Alefarm Brewing A/S med en stigning på 82%.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har været ramt det seneste år. I sidste uge steg KPHC-indekset dog 0,9%, hvor PCI Biotech Holding ASA (70%), Fluicell AB (49%) og Prolight Diagnostics AB (43%) udgjorde top 3. IRLAB Therapeutics AB klarede sig værst med et fald på 66%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

PCI Biotech Holding ASA (70%) (Nordnet) er en biofarmaceutisk koncern, hvor hovedparten af aktiviteterne foregår i datterselskabet PCI Biotech. Koncernen driver i øjeblikket aktiviteter inden for udvikling af terapeutiske produkter baseret på den proprietære PCI-teknologi. Løsningerne er beregnet til brug i behandlingen af kræftpatienter.

Fluicell AB (49%) (Nordnet) er en bioteknologisk virksomhed. Virksomheden udfører forskning og udvikling inden for behandling af cellers sammensætning i forbindelse med udvikling af nye lægemidler. Virksomheden har udviklet en produktportefølje bestående af patenterede forskningsinstrumenter, som bruges til at undersøge, analysere og endelig behandle celler. Derudover er der ekspertise inden for 2D / 3D-printing.

Prolight Diagnostics AB (43%) (Nordnet) udvikler testsystemer inden for POCT (Point of care testing). Testene anvendes uden for hospitalslaboratorier for at muliggøre hurtige vurderinger af patienters helbred. Virksomhedens POCT-platform er under udvikling med henblik på at måle forskellige biomarkører samtidig. En vigtig del af arbejdet er at reducere tiden til testresultater, hvilket især er vigtigt for patienter med hjerteproblemer.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for PCI Biotech Holding ASA, Fluicell AB og Prolight Diagnostics AB det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email