Millardaftale sender biotekselskab op og danske Better Collective får aktiekursen op

I sidste uge var der store fald over hele linjen, hvor særligt healthcaresektoren var hårdt ramt. Paradoksalt endte et healthcareselskab øverst på podiet med stigning på 128% efter millardaftale med et amerikansk selskab. Hertil steg et svensk medieselskab efter salg af portefølje til danske Better Collective. Netop opkøb og frasalg kan blive interessante kurstriggere i den kommende tid efter mange aktier et kommet gevaldigt ned i pris, der gør opkøberne sultne.

KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt 3,9% til kurs 80,14 i sidste uge. Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) faldt ligeledes med 3,9% til kurs 115,12. De større aktieindeks i Norden også en nedtur på, hvor S30-indekset og C25-indekset faldt henholdsvis 2,6% og 2,4%. Det seneste år har udviklingen blandt TRVCI, C25 og S30 været nogenlunde den samme, mens de nordiske vækstbørser har kraftigt underperformet relativt til de øvrige indeks.

Læs også: Sådan er det gået for børsnoteringerne ved First North de seneste 5 år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Primært rød nordiske aktiestemning (igen)

Sidste uge var ikke kun rød på indeksniveau. Andelen af selskaber i negativt territorium var også meget høj sammenlignet med andre uger, og andelen af aktier med positiv kursudvikling var på 25-39% på tværs af Kapital Partners nordiske aktieindeks. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 227 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 18 af 46 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 63 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Sprint Bioscience AB (128%) (Nordnet) udvikler lægemiddelkandidater, der alene eller i kombination med andre lægemidler kan bekæmpe kræft. Virksomhedens forretningsmodel er baseret på at udvikle projekter parallelt i den prækliniske fase for efterfølgende at indgå licensaftaler med den globale medicinalindustri. Selskabet har en markedsværdi på 85 MSEK, og er år-til-dato steget 102%. Aktien steg i sidste uge efter, at de indgik licensaftale med Day One Biopharmaceuticals Inc. for et af selskabets kræftprojekter. Aftalen kan indbringe Sprint Bioscience op mod 316 MUSD + royalties på salget.

Statt Torsk ASA (104%) (Nordnet) producerer opdrættet torsk og er aktiv i hele produktionskæden. Virksomheden drives via produktionsfaciliteter i Vanylvsfjorden, Norge. Kunderne består hovedsageligt af grossister og private kunder. Selskabet har en markedsværdi på 122 MNOK og er faldet 71% år-til-dato.

Everysport Group AB (55%) (Nordnet) er aktiv inden for sport og medier. Everysport har to forretningsdivisioner: Everysport Media og Every Padel. Everysport Media ejer og udvikler digitale platforme og tjenester inden for sport. Every Padel sælger og driver sin virksomhed inden for padel-sporten. I sidste uge solgte Everysport en medieportefølje til danske Better Collective A/S for 45 MSEK. Medieporteføljen udgjorde ca. 15% af selskabets omsætning. Selskabet har efter seneste uges stigning en markedsværdi på 100 MSEK, og aktien er steget 152% år-til-dato.

Se også: Interview med Biosergen med CEO og CFO

Kursudviklingen for Sprint Bioscience AB, Statt Torsk ASA og Everysport Group AB det seneste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,3% i sidste uge og endte på kurs kurs 78,92. Det seneste år har indekset leveret et negativt afkast på 15,7%, og indekset har underperformet relativt til både S30 og C25 indeksene, mens det dog har outperformet de øvrige nordiske vækstbørser (KPNGX). KPFNDK fik en god start på 2023, men er sidenhen faldet tilbage, hvilket de øvrige indeks også har gjort de seneste par uger.

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Mest negativ stemning på First North Danmark

Rengøringsplatformen Happy Helper, der er ved at blive afnoteret,blev sidste uges kursvinder med en stigning på 19,9%. Happy Helper blev tæt forfulgt af Brain+ A/S, Danish Aerospace Company, Hydract og Movinn, der alle steg over 10%. År-til-dato er Hove samt Alefarm Brewing de eneste selskab med et afkast over 100%, mens også OrderYoyo og Samesystem har fulgt godt med. De fire aktier er steget 75-137% år-til-dato. Gennemsnitsafkastet år-til-dato er -0,4% for de danske First North selskaber.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt med 7,2% til kurs 70,30. Det er et af de største fald i indekset siden starten af 2020. seneste år har KPHC-indekset performet meget lig KPNGX-indekset, mens der har været væsentlig underperformance sammenlignet med S30 og C25. Det fremgår i grafen nedenfor. Sprint Bioscience AB (128%), Redsense Medical AB (41%) samt RLS Global AB (35%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var danske Intellego Technologies AB, der faldt 46%.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

KPHC-indekset inkluderer alle nordiske healthcareaktier. Det vil sige både Novo Nordisk samt f.eks. Biosergen, CS Medica og Curasight.

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende healthcareaktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Sprint Bioscience AB (128%) (Nordnet) udvikler lægemiddelkandidater, der alene eller i kombination med andre lægemidler kan bekæmpe kræft. Virksomhedens forretningsmodel er baseret på at udvikle projekter parallelt i den prækliniske fase for efterfølgende at indgå licensaftaler med den globale medicinalindustri. Selskabet har en markedsværdi på 85 MSEK, og er år-til-dato steget 102%. Aktien steg i sidste uge efter, at de indgik licensaftale med Day One Biopharmaceuticals Inc. for et af selskabets kræftprojekter. Aftalen kan indbringe Sprint Bioscience op mod 316 MUSD + royalties på salget.

Redsense Medical AB (41%) (Nordnet) har specialiseret sig i udvikling af blodlækagealarmer. Produkterne fungerer som sensorer baseret på fiberteknologi, der har til formål at opdage blodtab hurtigere og alarmere og rapportere til en installeret alarmenhed. Derudover tilbyder virksomheden også omfattende pakker, der indeholder nåle og katetre. Selskabet har en markedsværdi 165 MSEK, og aktiekursen er s 1teget 30% år-til-dato. Selskabet steg bl.a. efter, at de modtog en ordre på 11,2 MSEK fra en amerikansk distributør.

RLS Global AB (35%) (Nordnet) udvikler og sælger biokemiske produkter og metoder til behandling af eksisterende sygdomme. Virksomhedens produkter angriber beskadiget væv og efterlader det sunde intakt. Virksomheden driver forskning og udvikling inden for vævsbaseret teknologi. Aktien har en markedsværdi på 89 MSEK og er faldet 61% år-til-dato.

Læs mere: Fremgang i pipelinen og kurtriggere rundt om hjørnet

Kursudviklingen for Sprint Bioscience AB, Redsense Medical AB og RLS Global AB det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email