Evaxion Biotech – Aktien kom under pres efter uoverensstemmelser omkring patent

Evaxion Biotech er et dansk bioterapeutisk selskab noteret i USA, som anvender AI-baserede platforme til bl.a. at udvikle immunterapier til behandling af cancer (PIONEER platformen). Lovende data fra de to igangværende kliniske programmer EVX-01 til behandling af metastatisk melanom (metastatisk modermærkecancer) og EVX-02 til behandling af adjuverende melanom (patienter, som har fået fjernet tumor fuldstændigt kirurgisk, men hvor der er høj risiko for tilbagefald) vil efter vores vurdering bane vejen for yderligere katalysatorer på kort sigt.

Læs også: Biotech – Should I stay or should I go

Aktien kom dog under pres ovenpå en meddelelse om, at Statens Serum Institut havde anlagt en retssag mod Evaxion Biotech ved Sø- og Handelsretten med påstand om eneeje af en patentansøgning. Evaxion vurderer dog at have en stærk sag og afviser således SSI’s påstand, som nu skal afgøres af retten.

EVX-01 er efter vores vurdering selskabets mest værdifulde projekt, og positive nyheder relateret hertil er væsentlige kurstriggere – se hele vores investeringscase her. Derfor er det forståeligt, at aktiekursen reagerer negativt ovenpå nyheder som retssag fra SSI.

Læs også: 10 udvalgte selskaber har taget kampen op i mod cancer på en ny måde

Selskabet har dog igennem det seneste år haft flere positive nyheder som, vi vurderer, ikke er blevet reflekteret i aktiekursen. Samtidig viser et kig på de nærmeste peers, at de handler på væsentlige højere værdier, hvilket også indikerer, at Evaxion, ud fra en relativ betragtning, burde have en højere værdiansættelse. Samtidig ser vi en signikant upside til den nuværende aktiekurs ved en ventet ekspansion af EVX-01 og EVX-02 ind i flere solide cancertumorer som f.eks. NSCLC (ikke småcellet lungecancer) og i blærecancer. Vi venter derfor fortsat et stærkt comeback til aktien.

Uoverensstemmelse med SSI – Men Evaxion føler sig konfidente på sine synspunkter
Fredag den 6. maj blev det offentliggjort, at Statens Serum Institut (SSI) den 21. april 2022 havde anlagt en retssag mod Evaxion Biotech ved Sø- og Handelsretten med påstand om eneeje af en patentansøgning (PCT/EP2020/050058 og efterfølgende nationale ansøgninger, EP3906045), som selskabet indgav ifm. en metode til behandling af ondartet neoplasma ved at administrere en sammensætning omfattende en høj dosis neopeptider, et opløsningsmiddel og SSI’s liposomale adjuvans, CAF09b, som Evaxion Bioetch har en ikke-eksklusiv, royalty-bærende licens til at bruge fra SSI.

Patentansøgningen for opfindelsen vedrører udelukkende anvendelsen af ​​adjuvansen, CAF09b, ifm. en høj dosis neopeptider i EVX-01 produktkandidat. SSI’s krav på patentansøgningen vedrører ikke noget andet aspekt af selskabets patentportefølje, der dækker EVX-01 eller PIONEER-platformsteknologien. Patentansøgningen stammer fra arbejde, som Evaxion har udført under en samarbejdsaftale indgået med SSI, DTU, Center for Kræftimmunterapi (Herlev Hospital) og Center for Genomisk Medicin (Rigshospitalet). Patentansøgningen navngiver Evaxion og visse medarbejdere som de eneste opfindere af opfindelsen.

Læs også: Er du interesseret I selskaber med nærtstående kurstriggers? Så skal du kigge her

I sin ansøgning er SSI’s primære påstand, at opfindelsen beskrevet i patentansøgningen ikke er lavet af Evaxion Biotech og deres medarbejdere, men snarere, at SSI og medlemmer af dets personale har lavet opfindelsen, og derfor bør SSI og visse af dets medarbejdere være opført som de eneste opfindere af opfindelsen. Subsidiært påstår SSI, at det skal have medeje med Evaxion Biotech til patentansøgningen og opfindelsen.

Selvom det er for tidligt at vurdere fuldt ud, hvordan retten vil løse denne sag, er det Evaxions holdning, at selskabet og deres medarbejdere er de eneste opfindere af opfindelsen. Evaxion vurderer ligeledes, at selskabet har stærke forsvar mod SSI’s krav, og at SSI’s krav er ugrundet, hvorfor Evaxion agter at forsvare handlingen kraftigt. Skulle SSI’s krav for medhold af retten, forventer Evaxion ikke, at det ville have en væsentlig indvirkning på selskabets rettigheder til at bruge opfindelsen i udviklingen og kommercialiseringen af ​​EVX-01, da selskabet vurderer, at sådanne rettigheder er dækket af dets nuværende licensaftale med SSI, og at SSI ville være udelukket fra at håndhæve sine rettigheder i opfindelsen for at forhindre Evaxion i at udvikle og kommercialisere selskabets EVX-01 produktkandidat.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email