Blockchain-baseret cybersikkerhedsfirma blev ugens højdespringer

Stigningerne på de nordiske vækstbørser i 2023 fortsatte, hvor særligt et svensk cybersikkerhedsfirma som gør brug af blockchain-teknologien steg hele 162%. En interessant detalje var, at ugens vinder på First North Danmark gik fra at være ugens værst performende aktie til ugens bedst performende aktie, og at samme scenarie udspillede sig i forrige uge med et andet selskab.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 1,1% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 94,83. Det danske C25-indeks faldt 1,8%, mens det svenske S30-indeks gik i nul for ugen. KPNGX-indekset har fået en god start på 2023 og er nu ca. tilbage på niveauet fra september 2022.

Læs mere: 4 vækstbørs pengemaskiner der trender op

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var under halvdelen svarende til 42-48% for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 430 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 22 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 139 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

JS Security Technologies Group AB (+162%) (Nordnet) er en svensk blockchain-baseret cybersikkerhedskoncern. Virksomheden har specialiseret sig i datalagring og tilbyder sikkerhedsprodukter med blockchain-teknologi som den grundlæggende infrastruktur. Virksomhedens hovedprodukt er et decentraliseret datalagringsnetværk med blockchain som hjørnesten.

Enorama Pharma AB (107%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed med fokus på produktion og udvikling af medicinsk nikotintyggegummi. Produkterne sælges hovedsageligt gennem detailhandlere, som sælger produktet under deres eget mærke.

Game Chest Group AB (72%) (Nordnet) er aktiv inden for gaming og esports. Virksomheden driver en platform med forskellige produkter under forskellige mærker, herunder GameThrill og uCrate. Hovedfokus er på spillere, der er mere aktive, hvor der foretages intern udvikling for at tilpasse sig de fleste af de globale spilplatforme.

Læs mere: 5x salgsvækst i år samt 85%-sikret fortegningsemission på 21 MSEK trækker i hver sin retning for aktiekursen

Kursudviklingen for JS Security Technologies Group AB, Enorama Pharma AB og Gane Chest Group AB det seneste år

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 1,1% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset og S30-indekset det seneste år, mens det har klaret sig bedre end de samlede nordiske vækstbørser samt TR Venture Capital Index. På det seneste har KPFNDK halet ind på de større indeks.

Læs også: Investeringscasen for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Agilic A/S blev ugens vinder efter en stigning på 22% – i forrige uge lå Agilic A/S helt i bunden. Ugen forinden udspillede nøjagtig samme scenarie sig, hvor Mapspeople A/S ligeledes gik fra at være helt i bunden til helt i toppen. Impero A/S og LED iBOND International A/S fulgte begge efter med en stigning på 15,2%. I sidste uge var den dårligst performende aktie Mapspeople A/S med et fald på 23%, der ligeledes har fået årets værste fald. Alefarm Brewing A/S har derimod lagt sig i toppen med en stigning på 89%.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) faldt 0,8% i sidste uge, og er dermed fortsat bag de øvrige indeks. Enorama Pharma AB (107%), Peptonic Medical AB (47%), Modulight Oyj (43%) . InDex Pharmaceuticals AB klarede sig værst med et fald på 31%.

Læs også: Biosergen – et stort skridt

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Enorama Pharma AB (107%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed med fokus på produktion og udvikling af medicinsk nikotintyggegummi. Produkterne sælges hovedsageligt gennem detailhandlere, som sælger produktet under deres eget mærke.

Peptonic Medical AB (47%) (Nordnet) er en bioteknologisk virksomhed, der udfører forskning og udvikling inden for behandling af cellers sammensætning i forbindelse med udvikling af nye lægemidler. Virksomheden har udviklet en produktportefølje bestående af patenterede forskningsinstrumenter, som anvendes til at undersøge, analysere og endelig behandle celler. Derudover er der ekspertise inden for 2D/3D-printing.

Modulight Oyj (43%) (Nordnet) designer, markedsfører og producerer biomedicinske laserprodukter, der anvendes inden for onkologi, genetik og oftalmologi. Kunderne består primært af hospitaler og erhvervskunder, der arbejder inden for medicinsk teknologi. Ud over hovedvirksomheden tilbydes også forskellige værdiforøgende tjenester. Den største tilstedeværelse er i Europa.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for PCI Biotech Holding ASA, Fluicell AB og Prolight Diagnostics AB det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email