Alzheimers i fokus samt dansk høreapparatsfirma med stigning på over 200%

I sidste uge kom healthcare i fokus, hvor et dansk høreapparatsfirma steg mere end 200%. Ligeledes fik amerikanske Eli Lily lovende studieresultater mod Alzheimers, der øgede opmærksomheden på to nordiske healthcareaktier rettet mod Alzheimers. I ugens løb var det igen mange af de aktier, der har været hårdest ramt, der fik størst optur.

I sidste uge var der fald over næsten hele linjen på indeksniveau. KPNGX-indekset over alle nordiske vækstbørsaktier faldt i sidste uge 1,1% til kurs 88,76, mens Thomson Reuters Venture Capital Index (TRVCI) faldt 1,4%. Det svenske S30-indekset faldt med 1,3%, og det danske C25-indeks faldt 0,6%. Afkastet på de nordiske vækstbørser ligger dermed fortsat et pænt stykke bag både de større indeks samt TRVCI-indekset de seneste 12 måneder, hvor large cap har haft medvind.

KPNGX-indekset består af aktierne på de nordiske vækstbørser, mens TRVCI-indekset forsøger at replikere venturemiljøet i USA. Siden årets start har TRVCI-indekset dog massivt outperformet KPNGX-indekset. Således har KPNGX-indekset leveret et afkast på -1,9%, mens TRCVI-indekset har leveret et afkast på 11,6%, selvom selskaberne i begge indeks har mange lighedstegn.

Læs mere: AI er det nye sort, men er det også en god investorguld? Vi har fundet 4 nordiske AI-baserede selskaber

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske aktiestemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling var på 39-42% på tværs af Kapital Partners indeks. Det er værd at notere sig, at positivprocent for tiden ofte er under 50%, hvilket peger på, at det er et fåtal af aktier med store stigninger, der hiver indeksene op. Det skaber dermed grundlag for stock-picking. På de samlede nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 347 ud af 901 aktier et positivt afkast, mens kun 21 af 50 aktier på First North Danmark (KPFNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 121 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle Kapital Partners aktie- og investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Audientes A/S (216%) (Nordnet)  udviker høreapparater med fokus på 3.verdens lande. Audientes høreapparat Ven™ er lanceret på det indiske marked online og gennem detailhandlen. Audientes aktien steg efter indgåelse af distributionsaftale med EarKART India, der giver minimum 4,8 MDKK i omsætning til Audientes i løbet af de første 12 måneder med en forventning om yderligere vækst.

Azelio AB (86%) (Nordnet) leverer vedvarende energiløsninger. Virksomheden har udviklet sin egen teknologi til lagring af termisk energi, som anvendes til små og mellemstore anlæg. Kunderne findes blandt EPC-leverandører, som installerer forskellige systemer for deres slutkunder. Virksomheden har aktiviteter over hele verden, med størst tilstedeværelse på det nordiske og afrikanske marked. Azelio sikrede sig i løbet af ugen et lån på 30 MSEK, og besluttede at gennemføre en emission på 80 MSEK for at sikre yderligere finansiering til driften.

LMK Group AB (71%) (Nordnet) tilbyder måltidsløsninger gennem forskellige mærker og datterselskaber. Virksomheden tilbyder kunderne en abonnementstjeneste, hvor et udvalg af opskrifter med en tilhørende madpakke er inkluderet. Koncernen opererer på det skandinaviske marked gennem mærker som Linas Matkasse, Godtlevertgruppen og Retnemt. Kunderne består hovedsageligt af privatkunder. Stigningen kom efter et positivt Q1-regnskab, hvor omsætningen alene i Q1 lød på 288 MSEK med et resultat efter skat på 7,1 MSEK, mens markedsværdien er 157 MSEK.

Læs mere: Curasight indgår 70 MUSD partneraftale med globalt leder inden for radioaktiv medicin

Kursudviklingen for Audientes, Azelio og LMK Group det seneste år

Tilmeld dig vores nyhedsbreve med investeringscases her

First North Danmark fortsat oppe i forhold til Norden

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 0,3% i sidste uge til kurs 84,13. Det seneste år har indekset outperformet de øvrige nordiske vækstbørser, mens det dog har underperformet relativt til Thomson Reuters Venture Capital Index, C25-indekset og S30-indekset. Siden starten af 2020 er indekset faldet med 16%.

Læs også: Årsregnskab uden triggers, men de kan komme meget snart for dansk AgTech robotselskabet Ekobot

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Medicinalselskabet Brain+ A/S blev ugens vinder med en stigning på 54% efterfulgt af de to IT-selskaber Conferize A/S og Risma Systems A/S med 26-27%. I sidste uge lå Brain+ A/S ellers i bunden med -14%, mens det i denne uge er spiludvikleren Trophy Games Development A/S med -12%. Særligt Alefarm Brewing A/S, Scape Technologies A/S og Samesystem A/S er kommet rigtig godt afsted i 2023 med stigninger 88-117% år-til-dato, hvilket har bidraget positivt til gennemsnitsafkastet i år på 5,6% for de danske First North selskaber.

Læs nærmere om årsregnskabet fra Nexcom: Der er skåret til, og der er fremgang i kundepotentialet

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for alle de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) steg 1,2% i sidste uge som det eneste indeks, og står nu i kurs 79,27. Indekset har underperformet ift. de større C25- og S30-indekset, men har klaret sig en anelse bedre end de nordiske vækstbørser. Danske Audientes (216%), danske Brain+ A/S (54%) samt Alzinova AB (37%) udgjorde top 3. I den modsatte ende var Aptahem AB, der faldt med 37% efter meddelelse om emission på 28MSEK.

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev: Danish Bioetch Weekly, hvor vi følger alle de børsnoterede, danske biotekselskaber i ind- og udland. Se seneste udgave her. Du kan tilmelde dig nyhedbrevet her.

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

KPHC-indekset inkluderer alle nordiske healthcareaktier. Det vil sige både Novo Nordisk samt f.eks. Biosergen, CS Medica og Curasight.

Læs også: Investeringscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Audientes A/S (216%) (Nordneter en dansk teknologivirksomhed specialiseret i udvikling af høreapparater. Audientes høreapparatløsning, Ven™ fra Audientes, kan købes på det indiske marked, online og gennem detailhandlen. Audientes vision er at udvikle produkter, der kan bruges af mennesker, der lider af høretab, og som i øjeblikket ikke har adgang til en løsning til deres høretab. Audientes steg efter indgåelse af distributionsaftale med EarKART India, der giver minimum 4,8MDKK i omsætning til Audientes i løbet af de første 12 måneder med en forventning om yderligere vækst.

Brain+ A/S (54%) (Nordnet) er aktiv i medicinalindustrien. Virksomheden har specialiseret sig i forskning og udvikling til behandling af demens og Alzheimers. Produktporteføljen omfatter f.eks. Kognitiv stimuleringsterapi. Forretningen drives med den største tilstedeværelse i Europa.

Alzinova AB (37%) (Nordnet) er en biotekvirksomhed inden for terapeutisk behandling af Alzheimers og forsker i og udvikler peptider, der videreudvikles som vacciner. Desuden udvikler virksomheden også forskellige forskningsværktøjer. De største aktiviteter er på det nordiske marked. Selskabet fik positive fase 1b resultater i løbet af ugen, der sendte aktiekursen til vejrs.

I løbet af ugen kom amerikanske Eli Lilly med lovende forskningsresultater mod Alzheimers, der kan have sendt yderligere skub i aktiekurserne for Brain+ og Alzinova grundet øget opmærksomhed på området.

Kursudviklingen for Audientes, Brain+ og Alzinova det seneste år

Nyt nyhedsbrev fra Kapital Partner: Danish Biotech Weekly

Vi har lanceret et nyt nyhedsbrev, hvor vi følger dansk biotek tæt. Vi holder dig opdateret på selskabernes nyhedsflow, nye børsnoteringer, studieresultater mv. Vi følger store som små selskaber i både ind- og udland. Eksempelvis følger vi Curasight A/S, Biosergen AB og Genmab A/S.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email