Svenske healthcare-aktier blandt ugens vindere på de nordiske vækstbørser

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset steg 2% i sidste uge. Det svenske S30-indeks steg 2,7%, mens det danske C25-indeks steg 3,1%. 505 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var FRISQ Holding AB (+67%), Eurocine Vaccines AB (+55%) og VO2 Cap Holding AB (+47%). Ugens taber blev Arcane Crypto AB med et fald på 30%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen på Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Der var fremgang i samtlige sektorer undtagen academic & educational services, som faldt 0,9% ift. forrige uge. Energy klarede sig bedst med en stigning på 5,5%. Utilities, healthcare og industrials klarede sig bedre end KPNGX-indekset, der steg 2%.

Sektorafkastet for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Ugens vinderaktier på de nordiske vækstbørser gjorde alle mindre comebacks efter at have været udfordret i 2022. Efter stigningerne er selskaberne dog fortsat nede år til dato med hhv. 31-72%.

FRISQ Holding AB (+67%) (Nordnet) er aktiv i sundhedssektoren. Virksomheden udvikler digitale værktøjer, der er tilpasset til kommunikation mellem de forskellige aktører i sundhedssektoren. Virksomhedens løsninger er tænkt som støtte for sundhedspersonalet og giver patienterne mulighed for at blive mere involveret i deres egen pleje. Via tjenester tilpasset til tablet og mobil får patienten omfattende information om igangværende behandling, medicinering og plejehistorik.

FRISQ Holding AB kom ikke med selskabsspecifikke nyheder i løbet af ugen. Aktien er efter seneste uges stigning fortsat nede med 72% år til dato i 2022.

Kursudviklingen for FRISQ Holding AB år til dato

Eurocine Vaccines AB (+55%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed. Virksomheden udvikler vacciner ved hjælp af sin egen teknologiplatform Endocine™, som efterfølgende licenseres til partnere med henblik på videreudvikling og kommercialisering. Udviklingen sker i samarbejde med andre virksomheder i branchen. Teknologiplatformen Endocine™ tilbydes også til andre virksomheder til udvikling inden for visse indikationer.

Eurocine Vaccines AB meddelte i torsdags, at investeringsselskabet, Flerie Invest AB, har øget deres aktieposition i Eurocine Vaccines AB.

Kursudviklingen for Eurocine Vaccines AB år til dato

VO2 Cap Holding AB (+47%) (Nordnet) er et opkøbsselskab. Virksomheden har specialiseret sig i investering, ejerskab og videreførelse af virksomheder inden for medier og teknologi. Visionen er at skabe langsigtet godt afkast til aktionærerne ved at eje og udvikle vækstvirksomheder med værdipotentiale.

Kursudviklingen for VO2 Cap Holding AB år til dato

Læs også: Audientes skifter spor

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,2% i løbet af ugen, og KPFNDK-indekset er forsat et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast.

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

24 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Hove A/S blev ugens suveræne med en stigning på 11%. Efter den seneste uges performance er Hove A/S dog stadig nede år til dato med 23%. NORD.investments A/S blev ugens taber efter et fald på 11%.

Læs også: Evaxion Biotech går efter gonoré

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark: Hove A/S

Hove A/S (+11%) (Nordnet) er aktiv i industrisektoren. Virksomheden har specialiseret sig i smøreløsninger til industrielle maskiner og værktøj. Produktsortimentet omfatter hovedsageligt smøremidler. Udover hovedforretningen tilbydes forskellige andre relaterede produkter.

Kursudviklingen for Hove A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare aktier

Kapital Partner Healtcare (KPHC) indekset steg 2,4% i løbet af ugen. 176 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. IRRAS AB (+72%) blev ugens vinder. AlzeCure Pharma AB klarede sig dårligst med et fald på 17%.

Læs mere om to muligheder i healthcare-sektoren: Invester i behandlingen af Alzheimers? Her er to muligheder

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Ugens vinder blandt de nordiske healthcare-aktier: IRRAS AB

Irras AB (+164%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden fokuserer på at udvikle løsninger til kirurgiske procedurer for hjernesygdomme. Virksomheden har i øjeblikket udviklet en teknologisk platform, der fokuserer på håndtering af en række komponenter i forbindelse med hæmoragisk slagtilfælde og kronisk subduralt hæmatom, primært inden for væskehåndtering og intrakranielle blødninger.

Kursudviklingen for IRRAS AB år til dato

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email