Svensk tech-selskab stak fra alt og alle i dystert marked

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 6% i sidste uge. Det svenske S30-indeks faldt 3,4% mens det danske C25-indeks faldt hele 5,7%. Siden 1. januar 2020 er både KPNGX-indekset og Thomson Reuters Venture Capital Index faldet ca. 10%. Udviklingen i de nordiske vækstbørsaktier siden 1. januar 2020 svarer således til udviklingen inden for venture på internationalt plan. År til dato er KPNGX-indekset faldet 41%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index er faldet 56%. 146 ud af 913 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Kiliaro AB (+274%), Enersize Oyj (+63%) og Cyber Security 1 AB (+29%). Ugens værst performende aktie blev Redwood Pharma AB med et fald på 62%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen ved Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Sektorudvikling den seneste uge

Samtlige sektorer var hårdt ramt. Mindst værst var utilities og academic & educational services, der faldt 4,5% og 4,4%. Derimod faldt både basic materials, healtcare, consumer non-cyclicals og energy alle mere end KPNGX-indekset, hvor energy indtog sidstepladsen med et fald på 10,5%. Bemærkelsesværdigt er det, at faldet sker samtidigt med en stor uro på energimarkederne.

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Kiliaro AB (+274%) (Nordnet) opererer i teknologibranchen. Virksomheden har udviklet en applikation til billedgallerier. Brugeren kan automatisk dele, se og interagere med andre brugere, som hovedsageligt består af private aktører. Ud over hovedvirksomheden tilbydes der også forskellige tillægstjenester inden for virksomhedens digitale platform.

Stigningen sker på baggrund af, at Kiliaro fremadrettet bliver præinstalleret i alle nye mobiltelefoner fra den tyrkiske mobilproducent Reeder, hvilket betyder, at Kiliaro-appen vil være præinstalleret i ca. 1,2 millioner mobiltelefoner årligt. Selskabet har en børsværdi på 32 MSEK, og aktien er faldet knap 5% efter den seneste uges markante stigning.

Kursudviklingen for Kiliaro AB år til dato

Enersize Oyj (+63%) (Nordnet) er en finsk IT-virksomhed, der udvikler software til forskellige former for dataindsamling og analyse. Tjenesterne anvendes i industrielle trykluftsystemer med det formål at øge energibesparelserne hos virksomhedens kunder. Kunderne findes i en række forskellige industrier som f.eks. bilindustrien, stålindustrien og elektronikindustrien.

Enersize indgik i sidste uge en aftale om systemanalyse af et trykluftssystem på et mejeri i Skåne. Enersize Oyj har en børsværdi på 23 MSEK, og aktien er faldet 57% år til dato.

Kursudviklingen for Enersize Oyj år til dato

Cyber Security 1 AB (+29%) (Nordnet) leverer sikkerhedsløsninger. Virksomhedens produkter tilbydes til den offentlige og private sektor med fokus på cybersikkerhed. Produktporteføljen omfatter løsninger til datalækage, informationssystemer, overvågning og andre netværkstjenester til ledelsesfunktionen.

Selskabet har en børsværdi på 16 MEUR, og aktien er faldet 42% år til dato.

Kursudviklingen for Cyber Security 1 AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 1,1% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er marginalt ringere end KPNGX-indekset. Kun de større indeks, C25 og S30 har leveret et positivt afkast siden deres start den. 1. januar 2020, og S30 ligger da også kun marginalt højere end indeks 100, hvor C25 stadigvæk ligger noget højere.

Læs også: “Strategisk review” efter at aktien er steget 13%

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

10 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. OrderYOYO A/S blev ugens vinder med en stigning på 17%. Hypefactors A/S og Danish Aerospace Company A/S fulgte efter med stigninger på ca. 16%. Alefarm Brewing A/S og Astralis A/S blev blandt ugens værst performende aktier på First North Danmark efter de begge faldt 14%. Shape Robotics A/S blev dog ugens værst performende aktie efter et fald på 15%. Shape Robotics er, som én af de få aktier på First North Danmark, steget år til dato (+14%).

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

X-aksen viser udviklingen i procent den seneste uge, mens y-aksen viser udviklingen i procent år til dato.

Ugens bedst performende aktie på First North Danmark: OrderYOYO A/S

OrderYOYO A/S (17%) (Nordnet) er aktiv i IT -sektoren. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af softwareløsninger specielt tilpasset restaurantindustrien. Softwaren er egenudviklet og bruges hovedsageligt til ordreplacering, betalingsløsninger, marketing og administration. Kunderne består primært af restauranter og andre spisesteder. Ud over hovedforretningen tilbydes forskellige værditilvækstydelser. 

Selskabet har en børsværdi på 526MDKK og aktien er faldet 52% år til dato.

Kursudviklingen for OrderYOYO A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healthcare (KPHC) indekset faldt 8% i løbet af ugen. 46 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. Selectimmune Pharma AB (+22%) blev ugens vinder. Herantis Pharma Oyj og Alzecure Pharma AB steg også til tops blandt de nordiske healthcare aktier efter stigninger på 16%. Redwood Pharma AB klarede sig dårligst med et fald på 62%.

Læs også: Lifecare-aftale indikerer positive studiedata

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

KPHC-indekset indeholder alle børsnoterede healtcare-aktier i Norden.

Ugens bedst performende heathcare-aktie i Norden: Selectimmune Pharma AB

SelectImmune Pharma AB (+22%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed. Virksomheden har til hensigt at udvikle lægemiddelkandidater med fokus på endogene inflammatoriske stoffer og bakterielle molekyler. Produkterne har til formål at styrke immunsystemet og anvendes primært til behandling af infektionssygdomme samt kronisk inflammation.

Selskabet har en børsværdi på 91 MSEK, og aktien er faldet 37% år til dato.

Kursudviklingen for SelectImmune AB år til dato relativt til KPHC-indekset

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email