Svensk aktie med mundspray som mulig løsning på Omikron midt i udfordrede vækstmarkeder

Ugens udvikling i KPNGX-indekset

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 1% i sidste uge. Til sammenligning faldt det svenske S30-indeks ligeledes 1%, mens C25-indekset steg 5,2%. KPNGX-indekset nu faldet 35,3% år til dato. 542 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et negativt afkast i ugens løb. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var Enzymatica AB (+80%), Spherio Group AB (+62%) og Coinshares International Ltd (+50%). Ugens taber blev BellPal Holding AB med et fald på 25%.

Udviklingen på KPNGX siden 01.01.2020

Udvikling på sektorniveau i KPNGX-indekset

De fleste sektorer gennemgik fald i sidste uge. Academic & Educational Services blev ugens taber med et fald på 3,2%. Bedre gik det for både utilities-sektoren og healthcare-sektoren, der steg hhv. 0,7% og 0,3%.

Sektor afkast for KPNGX-indekset i sidste uge

Top 3 bedst performende aktier på KPNGX i sidste uge

Enzymatica AB (+80%) (Nordnet) er en life science-virksomhed, der udvikler og sælger medicinsk udstyr til behandling af infektionsrelaterede sygdomme. Produkterne er baseret på barriereteknologi, som omfatter marine enzymer. Virksomhedens første produkt er ColdZyme® mundspray, som kan forebygge forkølelse samt forkorte sygdomsperioden. Produktet er blevet lanceret på flere markeder, og strategien er at udvide til flere markeder via partnere.

Enzymatica meddelte i torsdags, at data fra et in-vitro-studie har påvist, at selskabets produkt, ColdZyme®, kan blokere omikronvirus fra at binde sig til menneskelige celler.

Spherio Group AB (+62%) (Nordnet) driver marketingplatformene Yaytrade og Re / way samt logistikløsningen Spherio Solutions. Via Spherio Groups tjenester kan privatpersoner, modevirksomheder, detailhandlere og distributører foretage salg af brugt tøj, prøvekollektioner, ordne returneringer mm.

Spherio Group AB indgik i løbet af ugen en aftale for Spherio Solutions med Ivana Helsinki.

Coinshares International Ltd (50%) (Nordnet) tilbyder en bred vifte af digitale løsninger, der påvirker finansielle handelssystemer. Virksomheden tilbyder en række ETF’er baseret på forskellige kryptovalutaer. Selskabet tilbyder også tjenester inden for handelsstrategier, rådgivningstjenester, indekser og likviditetstjenester.

Læs også: Evaxion Biotech udvider sin pipeline med behandling af ikke-småcellet lungecancer

Sidste uges top 3 bedste aktier indekseret YTDUgens udvikling i KPFNDK-indekset

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt med 0,2%. Til sammenligning steg det danske C25-indeks 5,2%, mens de samlede nordiske vækstbørser faldt 1%. KPFNDK-indekset er forsat et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks. År til dato er KPFNDK faldet 13,7%, mens KPNGX-indekset er nede med 34,6% og C25-indekset er faldet 18,4%.

Læs også: Mdundo venter 50 mio. brugere og positiv driftsindtjening i 2025

Udvikling på KPFNDK siden 01.01.2020

Udviklingen i KPFNDK-indekset på selskabsniveau

29 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et negativt afkast. Relesys A/S blev ugens vinder med en stigning på 17% og Dataproces Group A/S fulgte efter med en stigning på 12%. Copyright Agent A/S blev ugens taber med et fald på 15% og er nede 39% for året.

Læs også: Curasight – vi nærmer os kurstriggere og aktien kan stadig købes billigt

Oversigt over KPFNDK den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark: Relesys A/S

Relesys A/S (+17%) (Nordnet) er en Software-as-a-Service (SaaS)-virksomhed, der skaber en personlig kommunikationsplatform for virksomheder, som ønsker at forbinde og interagere med hinanden i organisationen. Appen anvendes bl.a. af Telia, Carlsberg Danmark og Salling Group.

Der har ikke været selskabsspecifikke nyheder, der har forsaget stigningen. Til trods for den seneste uges stigning er aktien faldet 50% år til dato. I 2022 har selskabet fokus på vækst i deres eksisterende markeder i form af Skandinavien og Benelux, men planen er også at ekspandere til Storbritannien. Selskabet forventer annual recurring revenue (ARR) på DKK 40-42 mio. i 2022, og de har i skrivende stund en børsværdi på ca. DKK 240 mio.

Udviklingen for Relesys A/S (RELE.CO) år til datoDisclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email