Svensk aktie i raketfart efter ordre fra rumfartsindustrien i blandet markedsudvikling

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 0,3% i sidste uge. Det svenske S30-indeks faldt 1,7%, mens det danske C25-indeks faldt 2,2%. 403 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var SHT Smart High-Tech AB (+56%), Q-Interline A/S (+38%) og Alltainer AB (+38%). Ugens taber blev Lumi Gruppen AS med et fald på 59%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Stemningen i Kapital Partners indeks i sidste uge:

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Der var en jævn fremgang i størstedelen af sektorerne. Energy klarede sig bedst med en stigning på 1,8%, mens real estate og technology fulgte efter med stigninger på hhv. 1,3% og 1%. Academic & educational services blev hårdt ramt i sidste uge med et fald på 12,7%. Det er værd at notere, at sektoren kun består af 5 selskaber, hvor bl.a. Lumi Gruppen AS (-59%) blev den værst performende aktie på tværs af de nordiske vækstbørser, hvilket trak sektoren gevaldigt ned.

Sektorafkastet for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

SHT Smart High-Tech AB (+56%) (Nordnet) er aktiv inden for teknologibranchen. Virksomheden udvikler og producerer nanobaseret grafenforstærket materiale, såkaldt termisk grænseflademateriale. Produkterne anvendes til køling af elektronik, powermoduler, lysdioder og andre varmefølsomme og varmekrævende produkter. Kunderne findes globalt inden for bl.a. telekommunikations-, computer- og bilindustrien.

SHT Smart High-Tech AB meddelte i sidste uge, at de har modtaget ordrer fra bl.a. rumfartsindustrien og en amerikansk droneproducent. Selskabet har en børsværdi på 235 MSEK, og aktien er steget 23% år til dato.

Kursudviklingen for SHT Smart High-Tech AB år til dato

Q-Interline A/S (+38%) (Nordnet) opererer i teknikbranchen. Virksomheden udvikler tekniske, analytiske løsninger, samt måleudstyr, som anvendes indenfor proces- og produktanalyser. Deres kunder findes indenfor fødevare-, lægemidler- og landbrugsindustrien.

Selskabet har en børsværdi på 107 MDKK, og aktien er steget 114% år til dato.

Kursudviklingen for Q-Interline A/S år til dato

Alltainer AB (+38%) (Nordnet) er en producent af skibscontainere. Virksomheden fremstiller, markedsfører og videresælger containere som f.eks. boliger, barer og sanitære faciliteter. Disse anvendes f.eks. til personale i byggebranchen, til forskellige arrangementer og blandt små husholdninger.

Selskabet har en børsværdi på 34 MDKK, og aktien er faldet 31% år til dato.

Kursudviklingen for Alltainer AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 1,5% i løbet af ugen. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast, hvilket er ringere end både KPNGX-indekset, C25-indekset og S30-indekset, der alle har leveret positive afkast siden den 1. januar 2020.

Læs også: Nexcom sikrer finansiering til fortsat vækst

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

24 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Q-Interline A/S blev ugens suveræne med en stigning på 38%. Mapspeople A/S, Nexcom A/S og Scape Technologies A/S fulgte flot efter med stigninger på 18-19%. Happy Helper A/S blev ugens taber efter et fald på 22%.

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

Kapital Partner Healtcare (KPHC) indekset faldt 0,7% i løbet af ugen. 132 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. IRRAS AB (+188%) blev ugens vinder. Isofol Medical AB klarede sig dårligst med et fald på 85%.

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Ugens vinder blandt de nordiske healthcare-aktier for anden uge i træk: IRRAS AB

IRRAS AB har virkelig fart på. I forrige uge steg aktien 164% og i sidste uge steg aktien 188%. Bemærkelsesværdigt er det, at aktien er faldet 29% år til dato. Selskabet har en børsværdi på 830 MSEK.

Irras AB (+188%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. Virksomheden fokuserer på at udvikle løsninger til kirurgiske procedurer for hjernesygdomme. Virksomheden har i øjeblikket udviklet en teknologisk platform, der fokuserer på håndtering af en række komponenter i forbindelse med hæmoragisk slagtilfælde og kronisk subduralt hæmatom, primært inden for væskehåndtering og intrakranielle blødninger.

Læs også: Evaxion Biotech styrker ledelsen med ny CEO

Kursudviklingen for IRRAS AB år til dato

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email