Svensk aktie fortsætter kursridt under svære markedsbetingelser

Ugens udvikling på de nordiske vækstbørser

Kapital Partner Nordic Growth Exchanges (KPNGX) indekset faldt 2,8% i sidste uge. Det svenske S30-indeks faldt 3,4%, mens det danske C25-indeks steg 0,4%. KPNGX-indekset nu faldet 34,8% år til dato. Kun 291 ud af 917 selskaber i KPNGX-indekset leverede et positivt afkast i den forgangne uge. De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser var finske Avidly Oyj (+43%), Skäne-mölle AB (+38%) og Lumito AB (+36%). Ugens taber blev Swedencare AB med et fald på 34%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Udviklingen på sektorniveau på de nordiske vækstbørser

Størstedelen af sektorer faldt i løbet af ugen. Utilities var den eneste sektor, der leverede et positivt afkast efter en stigning på 0,4%. Consumer cyclicals, financials, healthcare, basic materials, energy og consumer non-cyclicals faldt alle over 2%, hvoraf consumer non-cyclicals performede værst med et fald på 2,8%.

Sektor afkast for KPNGX-indekset i sidste uge

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Avidly Oyj (+43%) (+83%) (Nordnet) opererer i mediebranchen. Virksomheden tilbyder tjenester inden for marketing, reklame og kommunikation. Tjenesterne omfatter alt fra brandbuilding, PR og kommunikation, digital markedsføring til salgstræning.

Avidly Oyj meddelte i sidste uge, at Adelis havde lagt et bud på EUR 5,50 for hver udestående aktie i Avidly Oyj. Aktien er i skrivende stund i kurs EUR 5,30. Ligeledes meddelte Avidly, at de har indgået en aftale om opkøb af Digital 22 Online Limited.

Kursudviklingen for Avidly Oyj år til dato

Skåne-möllan AB (+38%) (Nordnet) er en mel- og kornproducent. Den største specialisering er rettet mod TTT-produkter, hvilket omfatter varmebehandling af kornet. Kunderne består af både små og store aktører inden for fødevareindustrien, men også af private personer. Salget sker både via fysiske butikker og via virksomhedens e-handelsplatform.

Skåne-möllan AB er med afstand den mest stigende aktie på tværs af de nordiske vækstbørser i 2022. Aktien er oppe med 321% år til dato og knap 66% alene i den seneste måned. Selskabets børsværdi er knap SEK 2,5 mia.

Kursudviklingen for Skåne-möllan AB år til dato

Lumito AB (39%) (Nordnet) er en virksomhed inden for medicinsk teknologi. I dag er virksomheden specialiseret i forskning og udvikling af diagnostik med fokus på vævsprøver. Produktplatformen er baseret på den patenterede teknologi, og det første produkt, der er udviklet inden for digital patologi, er rettet mod patologiafdelinger på hospitaler og kontraktlaboratorier.

Kursudviklingen for Lumito AB år til dato

Læs også: Væsentlig opjustering af resultatforventningerne

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset faldt 0,1% i løbet af ugen, og KPFNDK-indekset er forsat et af de bedst performende aktieindeks i Norden relativt til de øvrige indeks år til dato. Siden den 1. januar 2020 har indekset dog leveret et negativt afkast.

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

27 ud af 51 selskaber i KPFNDK-indekset leverede et positivt afkast. Seluxit A/S blev ugens suveræne vinder med en stigning på 28%. Efter stigningen er Seluxit A/S i plus år til dato. Relesys A/S og Enalyzer A/S fulgte efter med stigninger på hhv. 12% og 11%. Alefarm Brewing blev ugens taber med et fald på 15%.

Læs også: Evaxion Biotech går efter gonoré

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge

Ugens vinder på First North Danmark: Seluxit A/S

Seluxit A/S (+28%) (Nordnet) er aktiv i IT-sektoren. Virksomheden tilbyder digitale løsninger inden for internet of Things, IoT. Virksomheden har i øjeblikket udviklet en digital platform, der gør det muligt for virksomhedens virksomhedskunder at forbinde forskellige produkter og forretningssystemer. De fleste løsninger er cloud-baserede.

Selskabet kom ikke med nogen selskabspecifikke nyheder i løbet af ugen, der kan forklare den seneste uges stigning.

Kursudviklingen for Seluxit A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare aktier

Kapital Partner Healtcare (KPHC) indekset steg 0,1% i løbet af ugen. 102 ud af 293 selskaber i indekset steg i løbet af ugen. Indekset har været hårdt ramt i løbet af 2022, hvor det er faldet 37,5% år til dato. Invent Medic Sweden AB blev ugens vinder med en stigning på knap 19%, mens BICO Group faldt 66%.

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

Læs mere om to muligheder i healthcare-sektoren: Invester i behandlingen af Alzheimers? Her er to muligheder

Ugens vinder for de nordiske healthcare aktier: Invent Medic Sweden AB

Invent Medic Sweden AB (+19%) (Nordnet) er en lægemiddelvirksomhed. Virksomheden fokuserer især på kvinders sundhed, hvor den i øjeblikket udvikler produkter mod inkontinens. Produktet hedder TVS, og visionen er at forbedre livskvaliteten for kvinder med kvinderelaterede sundhedsproblemer.

Kursudviklingen for Invent Medic Sweden AB år til dato

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email