Selskab med løsning til identifikation og analyse af eksplosiver strøg til tops

De nordiske vækstbørser er kommet godt fra land i 2023 med en stigning på knap 4%. Cantargia AB blev ugens bedst performende healthcare-aktie for 2. uge i streg, mens forrige uges vinder på tværs af de nordiske vækstbørser blev denne uges værst performende aktie. Det siger lidt om, hvor hurtigt tingene kan ændre sig for vækstbørsaktierne. Sidste uges vinder blev et selskab bag identifikation og analyse af kemiske stoffer så som eksplosiver.

De nordiske vækstbørsaktier er kommet godt fra land i 2023. Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 1,3% i sidste uge. KPNGX-indekset står nu i kurs 93,85. Det danske C25-indeks steg 0,3%, mens det svenske S30-indeks steg 3,7%. De forskellige indeks svinger fra uge til uge, men det svenske S30-indeks og det danske C25-indeks følges typisk ad, og har klaret sig væsentligt bedre end vækstbørserne det seneste år.

Læs mere: Sort guld på vækstbørserne med afkast over 500% og sektoren fortsætter de gode takter i år

Udviklingen i KPNGX-indekset det seneste år

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Andelen af aktier med en positiv kursudvikling den seneste uge var omtrent halvdelen svarende til 50-55% for de risikobetonede aktier på tværs af de nordiske vækstbørser samt for de nordiske aktier inden for healthcare. På tværs af de nordiske vækstbørser (KPNGX) leverede 452 ud af 908 aktier et positivt afkast, mens 28 af 51 aktier på First North Danmark (FNDK) steg. For nordisk healthcare (KPHC) leverede 158 af 293 healthcare-aktier et positivt afkast.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Find alle investeringscases her

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

Serstech AB (+81%) (Nordnet) opererer som en teknologivirksomhed, der har specialiseret sig i identifikation og analyse af kemiske stoffer. Tjenesterne anvendes i flere industrier som en sikkerhedsløsning til at identificere forskellige kemiske stoffer så som narkotika og eksplosiver.

Everysport Group AB (70%) (Nordnet) er aktiv inden for sport og medier. Everysport har to forretningsafdelinger: Everysport Media og Every Padel. Everysport Media ejer og udvikler digitale platforme og tjenester inden for sport. Every Padel sælger og driver sin virksomhed inden for padelsporten.

Hubso Group AB (69%) (Nordnet) fokuserer sine forretningsaktiviteter på e-handel, udvikling af billedoptimering og andre it-relaterede aktiviteter. Virksomhedens vigtigste produkter/varemærker består af HUBSO, Magemail og IMGO. HUBSO er en e-handelsløsning for influencers, der ønsker at skabe deres egne brands. Magemail er en B2B e-mail-markedsføringstjeneste rettet mod e-handlere til kommunikation med kunder via e-mail. IMGO, bruger billeder, så de automatisk tilpasses til det foretrukne websted.

En interessant detalje er, at sidste uges vinder (Goodbye Kansas Group AB) med et afkast på 254% endte med at blive denne uges værste performer med en nedgang på 52%.

Læs mere: 765% i afkast, men der er stadig gode investeringsmuligheder i 2023 på vækstbørserne

Kursudviklingen for Serstech AB, Everysport Group AB og Hubso Group AB det seneste år

Tilmeld dig nyhedsbreve med investeringscases

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 1,4% i sidste uge. KPFNDK-indekset har underperformet relativt til C25-indekset det seneste år. KPFNDK-indekset har dog klaret sig bedre end de mere risikobetonede aktieindeks som KPNGX-indekset og TR Venture Capital Index det seneste år.

Læs også: Investeringscasen for Mdundo

Udviklingen i KPFNDK-indekset det seneste år

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Nord.investments A/S blev ugens vinder efter en stigning på 19,3%. Samesystem A/S fulgte meget tæt efter med en stigning på 18,9%. I sidste uge var den dårligst performende aktie Mapspeople A/S med et fald på 11%. Siden årets start har Happy Helper A/S klarede det værst i 2022 blandt First North aktierne i Danmark med et fald på 21%, mens den bedste aktie i år er Alefarm Brewing A/S med en stigning på 71% hjulpet på vej af forrige uges store stigning. Alefarm Brewing har lagt godt for land om at blive årets bedst performende aktie i 2023.

Læs også: Investeringscasen for Nexcom

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år-til-dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har været ramt det seneste år. KPHC-indekset startede dog 2023 ud med en stigning på 0,5%, hvor Cantargia AB (81%), Neodynamics AB (57%) og Abliva AB (55%) udgjorde top 3. CS Medica A/S klarede sig værst med et fald på 34%.

Læs også: Investeringscasen for Biosergen

Udviklingen i KPHC-indekset det seneste år

Kapital Partner Healthcare Index (KPHC-indekset) omfatter nordiske healthcare aktier – det vil sige både fra vækstbørserne og f.eks. Novo Nordisk på hovedbørsen.

De 3 bedst performende nordiske healthcare aktier i sidste uge

Cantargia AB blev ugens vinder for 2. uge i streg. I sidste uge steg aktien 61% og er nu oppe 192% i løbet af 2023.

Cantargia AB (+81%) (Nordnet) mål er at udvikle, sælge og licensere lægemiddelkandidater til virksomheder med fokus på antistofmedicin, der anvendes til behandling af leukæmi og andre kræftformer som f.eks. lunge- og bugspytkirtelkræft.

Neodynamics AB (56%) (Nordnet) fokuserer på udvikling og markedsføring af produkter til behandling af forskellige kritiske sygdomme. Gennem sin egenudviklede mikroimpulsteknologi tilbyder virksomheden præcisionsbehandlinger mod bl.a. forskellige former for kræft, primært brystkræft, der forekommer blandt kvinder.

Abliva AB (55%(Nordnet) udvikler lægemidler til behandling af primære mitokondrielle sygdomme. Disse medfødte, sjældne og ofte meget alvorlige sygdomme opstår, når cellens energiforsyning, mitokondrierne, ikke fungerer korrekt. Porteføljen omfatter projekter i forskellige stadier og spænder fra den tidlige opdagelsesfase til den kliniske fase.

Læs også: Investerngscasen for Curasight: What you see – is what you treat cancerterapi

Kursudviklingen for Cantargia AB , Neodynamics AB og Abliva AB det seneste år

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email