Reverse merger skaber stort kurshop for svensk selskab bag fødselshjælp

Positiv stemning på de nordiske vækstbørser hvor flere selskaber havde kursmæssige comebacks.

Aktierne på de nordiske vækstbørser (Kapital Partner Nordic Growth Exchanges Index/ KPNGX) steg 0,7% i sidste uge. Til sammenligning steg det svenske S30-indeks med 1,7% mens det danske C25-indeks faldt 0,2%. Reverse mergers er igen dér, hvor man kan få de største afkast – nærmere 165%. Der specielt i Sverige mange potentielle opkøbskandidater, som det derfor er værd at holde øje med.

Siden 1. januar 2020 er både KPNGX-indekset og Thomson Reuters Venture Capital Index faldet ca. 6-11%. Udviklingen i de nordiske vækstbørsaktier svarer således ca. til udviklingen inden for venturesektoren. År til dato er KPNGX-indekset faldet 45%, mens Thomson Reuters Venture Capital Index er faldet 55%.

Udviklingen i KPNGX-indekset siden 01.01.2020

KPNGX-indekset består af alle noterede selskaber på de nordiske vækstbørser heriblandt Nasdaq First North Growth Market, Spotlight Stock Market og EuroNext Growth.

Den nordiske stemning

Selvom der samlet var en kursmæssig positiv udvikling på de nordiske vækstbørser, var der flere selskaber med en negativ kursudvikling, end aktier med en positiv udvikling. Således vendte pilen nedad for 397 af 908 aktier i sidste uge. På First North Danmark var den samme udvikling gældende med kursfald for 21 ud af 51 aktier, og af de 293 nordiske healthcare-aktier havde 140 en negativ uge.

Positivprocenten for Kapital Partners aktieindeks

Positivprocenten viser andelen af selskaber indenfor indeksene, som leverede et positivt afkast i løbet af ugen.

Blandede sektorafkast i ugens løb

Energy og Industrials klarede sig bedst i ugens løb med stigninger på hhvs. 2,3% og 2,2%., mens Healthcare og Real Estate også gik i plus. Utilities klarede sig værst med et fald på 2,5%. År til dato har Energy-sektoren dog klaret sig bedst i kølvandet af energikrisen med et fald på 8,3%, mens Healthcare er faldet mest med -48%.

De 3 bedst performende aktier på de nordiske vækstbørser i sidste uge

ObsteCare AB (+165%) (Nordnet) udvikler løsninger til fødselshjælp herunder overvågning af fødsler, måling og analyse samt tilhørende træningspakker.

Selskabet indgik i sidste uge en ikke-bindende aftale angående en såkaldt “reverse takeover”, hvor ObsteCare AB teknisk set køber Myfirstapp Group, men betaler for selskabet via aktier i ObsteCare AB, hvilket gør Myfirstapp Group til majoritetsejer af det børsnoterede selskab. ObsteCare AB har en børsværdi på 5,5MSEK, og aktien er faldet 81% år til dato. I forrige uge blev ObsteCare AB den værst performende Nordiske healthcare-aktie, mens den i sidste uge steg til tops- så hurtigt kan det gå.

Kursudviklingen for ObsteCare AB år til dato

EKOBOT AB (+116%) (Nordnet) er en innovativ robotvirksomhed, der har udviklet en landbrugsrobot med fokus på ukrudtsbekæmpelse af afgrøder, der kræver en høj graf af præcision, og hvor anvendelse af robotter giver en stor omkostningsbesparelse på op mod 20%. Selskabet er netop nu igang med kommercialiseringsfasen, hvor yderligere salg kan danne grundlag for nye kurshop.

I sidste uge offentliggjorde EKOBOT AB resultaterne af selskabets tegningsoptioner (TO2) til kurs 2,57 per aktie, der blev udnyttet 47% og tilførte selskabet SEK 700.000. EKOBOT har i weekenden modtaget yderligere 2,4 MSEK til kurs 5 fra Navus Ventures til at understøtte den kommercielle udrulning af EKOBOTs landbrugsrobotter. Selskabet har en børsværdi på 20MSEK, og aktien er faldet 74% år til dato.

Læs hele investeringscasen for EKOBOT AB her

Kursudviklingen for EKOBOT AB år til dato

Igrene AB (+93%) (Nordnet) opererer indenfor gas og olie. Den største del af forretningsaktiviteten findes i øjeblikket i det nordlige Sverige, og virksomheden er aktiv i hele exploration-kæden, fra inspektion, jordprøver, kerneboring, prøveudtagning til fuldskala testning.

Selskabet steg i sidste uge efter de meddelte, at de er ved at undersøge betingelserne for at producere brint fra naturgasen i deres Mora-felt. Selskabet har en børsværdi på 31MSEK, og aktien er faldet 26% siden årets start.

Kursudviklingen for Igrene AB år til dato

Udviklingen på First North Danmark

Kapital Partner First North Danmark (KPFNDK) indekset steg 0,7% i sidste uge. KPFNDK-indekset er et af de bedst performende aktieindeks i Norden år til dato med -21% i forhold til KPNGX (-45%) og C25 (-24%). Som det ses af grafen er udviklingen for First North Danmark, de nordiske vækstbørser og venture indekset stort set ens siden 1. januar 2020 – om end negativt i niveauet 6-15%.

Læs også: Mdundo leverer fortsat varen i Q1 – 21,5 mio. brugere og aktien er oppe 70% YTD.

Udviklingen i KPFNDK-indekset siden 01.01.2020

KPNFNDK-indekset består af samtlige aktier på Nasdaq First North Danmark

Udviklingen på First North Danmark på selskabsniveau

Nexcom A/S blev ugens vinder med en stigning på 25%. Decideact A/S fulgte efter med en stigning på 23%. De to selskaber har haft et negativt afkast år til dato i niveauet 34-36%. Copyright Agent A/S blev derimod ugens værst performende aktie med -21%, og er samtidigt den værst performende aktie på First North Danmark i år med et fald på 79% efterfulgt af LED iBOND International A/S

Udviklingen på First North Danmark den seneste uge samt år til dato

X-aksen viser udviklingen i procent den seneste uge, mens y-aksen viser udviklingen i procent år til dato.

Ugens bedst performende aktie på First North Danmark: Nexcom A/S

Nexcom A/S (25%) (Nordnet) udvikler automatiserede systemer til håndtering af kundehenvendelser via f.eks. telefon eller mail – fra selve kontakten med kunderne til udførelse af kundeønskerne og -ordrerne. Nexcom leverer sådanne IT-systemer til særligt B2C -virksomheder, inden for telefoni, forsikring, energi og ejendomsadministration. Kunderne er fra Skandinavien, Europa og Nordamerika og består bl.a. af Telenor i Danmark og USA, Telia i Danmark, Norge og Lithauen samt Groupon, RealPage og Lash i USA.

Selskabet har en børsværdi på 35MDKK og aktien er faldet 34% år til dato.

Læs hele investeringscasen for Nexcom A/S her

Kursudviklingen for Nexcom A/S år til dato

Ugens udvikling for de nordiske healthcare-aktier

De nordiske healthcare-aktier (Kapital Partner Healthcare Index/KPHC) har virkelig været hårdt ramt i 2022, hvor de er faldet ca. 49%. I sidste uge faldt KPHC-indekset 0,1%, hvor førnævnte ObsteCare AB (165%) udgjorde top 3 tilsammen med Redwood Pharma AB (30%) og Ectin Research AB (27%). Diagonal Bio AB klarede sig værst med et fald på 58%. Forrige uges værst performende healthcare-aktie var ObsteCare AB, som i denne uge er den mest stigende på tværs af vækstbørserne vidner om stor volatilitet blandt healthcare-aktierne.

Læs også: Fremtidens unikke kræftbehandling – nutidens aktieinvestering

Udviklingen i KPHC-indekset siden 01.01.2020

KPHC-indekset indeholder alle børsnoterede healtcare-aktier i Norden.

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email