Fremtidens unikke kræftbehandling – nutidens aktieinvestering

En central problemstilling indenfor behandling af kræft er, at når kræftceller skal fjernes af f.eks. stråle- eller kemobehandling, så ødelægges raske celler ofte samtidigt. Det kan have væsentlige bivirkninger. Curasight, FluoGuide og SpectraCure har hver især udviklet produkter, der kan ramme kræftceller med større præcision uden at skade sundt væv.

Biotek har haft det svært på børserne i år, men positive nyheder har haft stor kursmæssig effekt, som Fluoguide er et godt eksempel på, og disse tre selskaber har potentielle kurstriggers på hånden.

Curasight A/S

Curasight har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE) samt foretage målrettet strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller uden at skade sundt væv. Begge produkter fungerer ved, at de binder sig til receptorer, som kun findes i kræftceller. uTRACE fungerer ved, at man injicerer et stof ind i blodbanerne, som binder sig til kræftcellerne. Via scanningsbilleder kan kræftcellerne herefter identificeres. uTREAT fungerer via samme mekanisme som uTRACE, hvor det injiceres i blodbanerne og binder sig til kræftcellerne via receptorerne. Forskellen er, at når uTREAT har bundet sig til kræftcellerne, så udsendes stråling, der destruerer kræftcellerne.

Curasight har gennemført kliniske fase II studier for uTRACE, mens uTREAT er nået til de første kliniske studier. Hertil har Curasight et igangværende fase II studie med uTRACE mod hjernekræft, hvor de første data forventes at blive offentliggjort i H2-2022. Ligeledes har de netop igangsat et præklinisk studie med uTREAT for hoved- og nakkekræft, hvor resultaterne ventes offentliggjort i H1-2023. Resultaterne af begge studier er potentielle kurstriggere for aktiekursen. Curasight har en børsværdi på 234 MDKK, og aktien er faldet 58% år til dato.

Læs hele investeringscasen for Curasight her

Kursudviklingen for Curasight A/S vs. Kapital Partner Healthcare Indeks år til dato

  1. FluoGuide A/S

FluoGuide har udviklet et stof (FG001), der gør kræftceller selvlysende under operationer. Det hjælper kirurger med at udføre operationer med større præcision uden at fjerne raske celler. Ligeledes anvendes det også til, at kirurger kan sikre sig, at de får alle kræftcellerne fjernet under operationen. Fluoguide bruger samme receptor som Curasight (uPAR) til at finde frem til kræftcellerne.

FluoGuides ledende produktkandidat (FG001) afsluttede i H1-2022 et klinisk fase I/IIa studie i hjernekræft med positive resultater. 40 patienter modtog FG001, hvor kun 3 patienter rapporterede milde bivirkninger. Herudover blev der foretaget vævsprøver i 8 patienter, som fik optimal dosis, hvor kræften var blevet oplyst i 100% prøverne. FG001 ventes at komme på markedet i 2025 mod glioblastom (hjernekræft) med en markedsstørrelse på 300 MUSD.

FluoGuide A/S har en børsværdi på 656MSEK, og aktien er faldet 34% år til dato.

Kursudviklingen for FluoGuide A/S vs. Kapital Partner Healthcare Indeks år til dato

  1. SpectraCure AB

SpectraCure anvender laserlys til at ødelægge kræftceller. Selskabet sætter optiske fibre direkte ind i en kræfttumor, der sender målinger til egenudviklet IDOSE-software. IDOSE-softwaren anvender målingerne til kontinuerligt at beregne, hvor meget laserlys der skal til for at ødelægge krafttumoren. Ved kombination af både laserlys, optiske fibre og egenudviklet software kan behandlingerne opnå maksimal effekt uden at skade sundt væv.

SpectraCure mangler fortsat at gennemføre kliniske studier før, at produktet kommer på markedet. Selskabets løsning er i første omgang er rettet mod tilbagevendende prostatakræft. Der dør årligt 700.000 af prostatakræft i USA og Europa, hvor 10% dør efter tilbagefald fra strålebehandling.

SpectraCure AB har en børsværdi på 330MSEK, og aktien er faldet 41% år til dato.

Kursudviklingen for SpectraCure AB vs. Kapital Partner Healthcare Indeks år til dato

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email