Positive studieresultater mod hjernekræft styrker investeringscasen i Curasight

Positive prækliniske studieresultater (i dyr) for uTREAT giver medvind til Curasights platform til behandling af det over EUR 5 mia. store marked for aggressiv hjernekræft. Studiet baner vejen for igangsættelse af kliniske forsøg, og samtidigt validerer det endnu engang Curasights platform.

Curasight: Ticker: CURAS | Kurs: DKK 23,1 | Market Cap.: DKK 487 mio. | YTD kursudvikling: 127%

Curasight, et fase 2 biotekselskab, har udviklet to produkter, der dels kan identificere kræftceller (uTRACE), dels målrette strålebehandling (uTREAT) mod kræftceller. Fordelen ved Curasights produkter er, at man undgår at bestråle sundt væv, hvilket er en væsentlig bivirkning ved traditionel strålebehandling. Det undgår Curasight ved, at uTREAT binder sig til receptorer, der kun findes i kræftceller og derved alene udsender stråling imod kræftceller, hvorved sundt væv ikke modtager stråling.

De positive studieresultater baner vejen for kliniske forsøg og validerer platformen

Det prækliniske studie med uTREAT mod aggressiv hjernekræft (glioblastom) viste, at uTREAT effektivt hæmmede tumorvækst. Samtidigt kunne Curasight påvise, at de behandlede dyr overlevede længere sammenlignet med dyr, der ikke fik behandling. Det er en vigtig indikator for, at uTREAT kan blive en brugbar behandling på glioblastom.

Studieresultaterne validerer dels virksomhedens strategi om at igangsætte kliniske forsøg med uTREAT, men det understøtter også investeringscasen, hvor uTREAT nu har vist sig at være effektiv i flere indikationer (prostatakræft, gliblastom mf.), hvilket forstærker det langsigtede potentiale for virksomheden.

Om glioblastom og orphan drug status

Aggressiv hjernekræft (glioblastom) er en kræft form med et stort udækket medicinsk behov. Der diagnosernes årligt mere end 30.000 patienter med glioblastom i USA og EU, hvor 50% af de diagnosticerede dør inden for 14 måneder. Her er det interessant, at de behandlede dyr i studiet overlevede længere end de dyr, der ikke modtog behandling. Fordi glioblastom er en sjælden sygdom med et stort udækket behov, så giver det mulighed for orphan drug designation, hvilket som regel betyder, at færre og/eller mindre kliniske studier er påkrævet for at opnå markedsgodkendelse og dermed færre omkostninger for Curasight. Ligeledes er orphan drug status ofte forbundet med højere priser for patienterne. Så selvom glioblastom er en relativ lille indikation, så er der et stort markedspotentiale, som er estimeret til over EUR 5 mia. grundet de høje priser.

Læs mere: Investeringscasen for Curasight

Kursgraf for Curasight vs. Kapital Partner Healthcare Indeks det seneste år

Disclaimer

Curasight Investeringscase

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer.
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Se Casen her

Curasight Investeringscase

Seneste om Curasight

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email