Ny opblusning af corona pandemi – er det for sent at købe ind på den danske vaccine ?

Med fremkomsten af den nye omnikron undervariant BA.5 er corona igen blevet vækket til live i folks bevidsthed og nye vaccineplanner er allerede iværksat i Danmark.  Vi vurderer, at der stadig er behov for nye vacciner til at håndtere de nye corona varianter, hvorfor vi mener, at det er for tidligt at dømme den danske ABNCoV2 vaccine ude, som udvikles af Bavarian Nordic.

Vaccinen har allerede vist lovende data både med hensyn til immun respons og varíghed, hvilket vi vurderer tegner lovende for en kommende vaccine. Det virker nemlig som en god startegi , at have flere differentierede vacciner i kampen mod corona i stedet for blot en vaccine teknologi – den nuværende som baseres på Mrna. Dog venter vi et mindre kommercielt potentiale, end hvis vaccinen allerede havde været etableret på markedet. Men der er stadig et betydeligt upside til aktiekurserne for både Bavarian Nordic og Expres2ion Biotechnologies i fald ABNCoV2 når markedet i begyndelsen af 2023. Næste milepæl bliver igangsætningen af fase III studier med ABNCoV2 i august måned 2022 med offentliggørelse af data sidst på året.

Se også: Invester i behandlingen af Alzheimers? Her er to muligheder

Bavarian Nordic – Aktiekurs i bedring men potentiale er langt fra nået

Efter aktien har været i kraftig modvind det seneste års tid har fremkomsten af monkey pox, hvor Bavarian Nordic er eneste selskab med en vaccine, givet fornyet kursmæssig fremgang. Således har Bavarian Nordic fået en række nye ordrer og været i stand til foreløbig at opjustere selskabets forventninger til indeværende regnskabsår 4 gange. Vi venter yderligere nye ordrer på monkey pox vaccinen og ser derfor ekstrem gode muligheder for flere opjusteringer. Vi vil også med interesse kigge mod offentliggørelsen af fase III data på Pfizers RSV projekt i Q4’22, hvor gode data også vil kunne bidrage til at reducere risikoen på Bavarian Nordics RSV projekt. Dette skyldes, at gode data på Pfizers vaccine igen vil indikere proof-of-concept, altså, at den virker efter hensigten, hvilket vi forventer vil have et positivt spillover på Bavarian Nordic. Vi venter, at den intense nyhedsstrøm i 2022 vil fortsætte med at favorisere aktiekursen og ser derfor gode muligheder for at købe ind på den danske corona vaccine.

Se også: Svensk aktie med mundspray som mulig løsning på omnikron midt i udfordrende vækstmarkeder

Expres2ion Biotechnologies – AKtien vil få en markant revurdering i tilfælde af positive data på cornona vaccinen

ExpreS2ion Biotechnologies har specialiseret sig i produktion af komplekse proteiner gennem sin ExpreS2 protein platform og har gennem de seneste 10 år produceret mere end 300 forskellige proteiner. Selskabet er godt i gang med udviklingen af sin egen pipeline, som tæller flere vacciner, hvor Covid19 vaccinen ABNCoV2 har det højeste potentiale på den korte bane.

I foråret 2020 indgik Bavarian Nordic en licensaftale med Adaptvac og overtog rettighederne til vaccinen abncov2 for ca. DKK 30 mio. i forudbetaling. Expres2ion har en ejerandel af på 34% af Adaptvac. Ved en succesfuld lancering af abncov2 potentielt primo 2023 vil ExpreS2ion gennem ejerandel af Adaptvac modtage både salgs relaterede milepælebetalinger og lave tocifrede royalties af Adaptvac royalties. De finansielle detaljer i licensaftalen mellem selskaberne er ikke offentliggjort, men ved opnåelse af visse udviklings- og salgsmilepæle kan Adaptvac potentielt modtage EUR 136 mio. i betalinger fra Bavarian Nordic plus salgsroyalties.

Expres2ion Biotechnologies aktien er som så mange andre biotekaktier ramt af et vanskelige finansielle markeder som følge af inflation, stigende renter og risiko for recession. Aktien er således nede med ca. 66% ÅTD. Vi ser dog mulighed for et større kursmæssig comeback i tilfælde af en godkendt corona vaccine og vurderer aktien vil være meget følsom overfor nyheds flowet relateret hertil.

Se også: 6 Life Science selskaber med et kommende stærkt nyhedsflow – Bavarian på vej med femte opjustering

Disclaimer 

Udvalgte investeringscases

Ønsker du at modtage et af vores nyhedsbreve? Udfyld venligst formularen nedenunder.

  • Investeringscases – Nyhedsbreve med top aktuelle investeringscases fra de nordiske vækstbørser og life science sektoren, og ugentlige markedsopdateringer..
  • Børsnoteringer – Opdateringer på nye og igangværende børsnoteringer i Skandinavien samt resultaterne af dem. (Nyhedsbrev fra Nyemission.dk)   
  • Nyheder – Nyheder fra og om Kapital Partner, herunder indsigt om kapitalmarkederne og børsnoteringer samt invitation til investormøder og- arrangementer.
  • Danish Biotech Weekly – Ugentlig opdatering med nyheder og kursudvikling for alle danske, børsnoterede selskaber uanset hvilket land eller børs de er noteret

*Hvis du ønsker information om vores kommende investeringsforening med fokus på de nordiske vækstbørser, herunder mulighed for at investere, så tilmeld dig nyhedsbrevet Nyheder.
Investornetværk:

Ønsker du at være en del af Kapital Partners investornetværk, hvor du får adgang til investeringer i selskaber og emissioner, samt indbydelse til investorrettede arrangementer
udfyld venligst formularen her.

Udvalgte cases

Del indlægget på sociale media eller på email. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Email